Αντιμετωπίζουμε το Πρόβλημα της Υπογεννητικότητας με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών και της οικογένειας. 
Προστατεύουμε Αληθινά τη Μητρότητα και την Μητέρα. Καθιερώνουμε -Τρία χρόνια- άδεια μητρότητας, με αποδοχές και διασφάλιση της θέσης εργασίας της μητέρας. 
Καθιερώνουμε Ολοήμερους παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στην ηλικία των τεσσάρων, καθότι «Ο Πραγματικός Πλούτος μιας Χώρας είναι τα Παιδιά της».

Σπύρος Αντωνίου


Oct 14

Η Ελλάδα ανέτοιμη, για ακόμη μια φορά τρέχει να προλάβει τις διεθνείς και κατ’ επέκταση τις εθνικές εξωτερικές εξελίξεις.

Share

Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή κάθε τι άλλο παρά αδιάφορους μας αφήνουν διότι οι προσπάθειες έχουν ως σκοπό την αλλαγή των συνόρων στην περιοχή. Έτσι λοιπόν νέοι παίκτες προσπαθούν να επωφεληθούν στην γεωπολιτική  σκακιέρα.

Σε σχέση με τις παραπάνω εξελίξεις, δυό  πράγματα μας αφορούν άμεσα :

Το πρώτο είναι ο «στόχος» της Τουρκίας και το δεύτερο οι συνομιλίες για την ανακήρυξη της ΑΟΖ,  μεταξύ της Ελλάδας  της  Αιγύπτου της  Κύπρου  και του  Ισραήλ (πάγια μας θέση εδώ στο ΘΕΣΜΟ είναι ότι η ανακήρυξή της έπρεπε να έχει γίνει ήδη ).

Η Τουρκία αυτή τη στιγμή «βλέπει» μεταβολές στα σύνορά της που δεν την επωφελούν. Μετά την αυτονομία  του  Ιρακινού  Κουρδιστάν έρχεται να προστεθεί… το Συριακό αυτόνομο Κουρδιστάν με τις δυνάμεις του PYD,  τις οποίες η γείτονα  θεωρεί αδερφικές στο PKK,  το οποίο κ’ ονομάζει «τρομοκρατική οργάνωση».

Οι υπερατλαντικοί  Αμερικανοί είναι εμφανώς δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Τουρκία αντί να χτυπάει τους  καθεστωτικούς του Άσαντ πλήττει στόχους του PKK.

Φαινομενικά σήμερα μένουν ουδέτεροι καθώς σε μια ενδεχόμενη αλλαγή, σε μια αναδιάταξη  στα νοτιοανατολικά  σύνορα της Τουρκίας , οι υπερατλαντικοί  δεν χάνουν το παραμικρό.

Καλό… θα σκεφτόμασταν ως γνήσιοι Έλληνες...και θα ήταν αρκετά καλό αν δε γνωρίζαμε τις καλές σχέσεις Τουρκίας- ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.  Κι αυτό διαφαίνεται από τη δήλωση του γ.γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ο οποίος λέει ότι θα βοηθήσει την Τουρκία όταν χρειαστεί γιατί έχει έναν από τους πιο πολυάριθμους στρατούς στο ΝΑΤΟ.

Τι  είναι;;; αυτό,  που μπορεί να ανταλλάξει με τους Τούρκους ώστε να μην τους δυσαρεστήσει  στο ΝΑΤΟ κι έτσι σε ενδεχόμενη γενικευμένη σύρραξη με τη Ρωσία οι «πολυπληθείς» Τούρκοι να είναι ακόμα σύμμαχοι… (ενώ εμείς ακόμη ασχολούμαστε με τα ισοδύναμα)…

Οι υπερατλαντικοί δεν ξεχνούν τις συμφωνίες που τηρούνται και τα κράτη που έχουν συνέχεια κ’ συνέπεια, γνωρίζουν επίσης τα νόμιμα και τα συμφωνηθέντα (δηλ. ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο… πόσο μάλλον όταν λαμβάνουν αυξητικές  συμπεριφορές… )   άλλωστε ρητά δηλώνουν ότι : για να λάβεις πίσω ένα δολάριο πρέπει να ξοδέψεις ένα δολάριο.

Έτσι λοιπόν,  δεν είναι τυχαίο το δικαίωμα που έδωσαν Ε.Ε και Η.Π.Α στην Τουρκία για έρευνα και διάσωση σε θαλάσσιους χώρους αποκλειστικής ευθύνης της χώρας μας. Δεν είναι τυχαίο ότι ετούτη η κυβέρνηση πρότεινε να φτιαχτούν για τους πρόσφυγες, στα νησιά που πρωτοέρχονται κι είναι απέναντι από την Τουρκία, κέντρα φιλοξενίας. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι  κανείς Έλληνας βουλευτής δεν εκλέχθηκε σε αυτό που οι Τούρκοι θεωρούν Δ. Θράκη.

Θέλουν να περάσουν το μήνυμα -με την συναίνεση της ανθρωπιστικής κυβέρνησης-  ότι η Ελλάδα δεν  μπορεί να υπερασπιστεί τα σύνορά της, άρα από κοινού,  άρα τι;;; 

Άρα μετά από χρόνια και με δεδομένο ότι οι «πολιτικοί μας εκπρόσωποι» έως σήμερα υπερεκτιμούν τις δυνατότητες των Τούρκων καθώς οι ίδιοι -έλληνες πολιτικοί-  θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι ΓΑΠ, Καναδάς, 1999 σε Θωμά Σαρρα αρχισυντάκτη Βορειο-αμερικανικής επιθεώρησης «Πατρίδες»- …άρα;;;  εδαφικά μπορεί και να ανήκουμε στους γείτονες;;;;

Έτσι κι’ αλλιώς  με την έλευση των προσφύγων και μεταναστών κάθε νησί, θα έχει αλλάξει πληθυσμιακά και θρησκευτικά, άρα  οι γείτονες  θα επικαλούνται περισσότερα πράγματα απ’ ότι  τώρα…

Σε αντιδιαστολή με τον πρωθυπουργό μας που πιστεύει ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα…εμείς στον ΘΕΣΜΟ πιστεύομαι στο  δεύτερο σημαντικό θέμα, που όπως προείπαμε  είναι η ΑΟΖ η οποία  με γερή διπλωματία γίνεται άσος στο μανίκι της χώρας μας και σε συνάρτηση με το προηγούμενο θέμα αποκτά ιδιαίτερη στρατηγική  ισχύ .

Έχουν ξεκινήσει οι συνομιλίες οι οποίες θα γίνουν εντατικότερες τον Δεκέμβριο με τα κράτη της Αιγύπτου, της Κύπρου και του Ισραήλ για την οριοθέτηση κι ανακήρυξη των ΑΟΖ κάθε χώρας.

Μείζονος σημασίας ζήτημα είναι  το πάγιο αίτημα των ΗΠΑ για την διακοπή των συνομιλιών με τη Ρωσία όπως αυτό ετέθηκε μετά τις δηλώσεις Λαφαζάνη αλλά και παλαιοτέρα στον «νεότερο»  Καραμανλή. Αλήθεια η χώρα μας μπορεί να πηγαίνει χρόνια πίσω;;;

Όμως η Ρωσία φαίνεται ότι αυτή τη φορά, ίσως, να έχει ισχυρή παρουσία στη Μ . Ανατολή και μεγάλο ρόλο στα εκεί τεκταινόμενα και επειδή μιλάμε  για διεθνή διπλωματία και  όχι «για λάδια γερμένων υποβρυχίων»…  η Ελληνική κυβέρνηση θα ήταν φρόνιμο να ζητήσει περισσότερα ανταλλάγματα και να ρίξει, ειδικά,  το βάρος στην επικείμενη «εξόρμηση»  της Τουρκίας σε Αιγαίο και Δ. Θράκη και μην αναλώνεται σε ανούσια κ’ υποδεέστερα θέματα…

Φυσικά αυτό απαιτεί ενιαία και σκληρή διπλωματική πρακτική, γερά κότσια και σχέδιο, κάτι που δυστυχώς δε φαίνεται να έχει η παρούσα κυβέρνηση.

 

Για το Πολιτικό κόμμα  -ΘΕΣΜΟΣ-

Ο πρόεδρος

Σπυρίδων Θ. Αντωνίου

Αθήνα,  14/10/2015

 

Εκτύπωση

Γίνε

ΜΕΛΟΣ

Ακολούθησε το πολιτικό κόμμα ΘΕΣΜΟΣ και συνέβαλε στις δράσεις του κόμματος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ >>

Κάνε

Δωρεά

Συνείσφερε με το ποσό που επιθυμείς να κάνεις δωρεά στο ΘΕΣΜΟ.

Δωρεα θεσμοσ >>

Μπορώ να

Βοηθήσω

Πιστεύετε ότι μπορείτε
να βοηθήσετε με οποιονδήποτε
τρόπο τον  ΘΕΣΜΟΣ;

`ξεκινηστε εδω >>

Powered by Simple Web Design