Αντιμετωπίζουμε το Πρόβλημα της Υπογεννητικότητας με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών και της οικογένειας. 
Προστατεύουμε Αληθινά τη Μητρότητα και την Μητέρα. Καθιερώνουμε -Τρία χρόνια- άδεια μητρότητας, με αποδοχές και διασφάλιση της θέσης εργασίας της μητέρας. 
Καθιερώνουμε Ολοήμερους παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στην ηλικία των τεσσάρων, καθότι «Ο Πραγματικός Πλούτος μιας Χώρας είναι τα Παιδιά της».

Σπύρος Αντωνίου

Ομιλίες-Συνεντεύξεις
Mar 01

Ομιλία στην Νάουσα Ημαθίας του Προέδρου κυρίου Σπυρίδωνα Αντωνίου

 

ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΠΟΛΗ- ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΣ κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 27 Ιαν.2019.

 

Δείτε το βίντεο:  

 https://www.youtube.com/watch?v=ba5t-0-YgD4&feature=player_embedded

 

 

Εκτύπωση
Sep 28

Ανακηρύττουμε ΑΟΖ σε συνεργασία με το Ισραήλ (εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» 23/09/2015 γράφει ο κ. Σπύρος Αντωνίου –πρόεδρος του κομ. ΘΕΣΜΟΣ)

 

"ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΚΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ  ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ"…(ΕΛΛΑΔΑ-ΑΟΖ –ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ)…

Αθήνα εκλογές, Σεπτέμβριος 2015… αυτός ήταν ο τίτλος του προεκλογικού σποτ του κόμματος «ΘΕΣΜΟΣ» που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς η 193/11-9-2015 απόφαση του Άρειου Πάγου μας έθεσε εκτός εκλογών. «Για κάθε μακριά που μπορείς  να φέρεις  πιο κοντά»…

Τι ακριβώς συνέβη;  πιο είναι το ιστορικό και πως ολοκληρώθηκαν τελικά οι εκλογές του Σεπτέμβρη;

Συνέβη αυτό που συμβαίνει καθημερινά τα τελευταία περίπου  σαράντα χρόνια στην Ελλάδα, όπου έχουμε ένα κράτος που δεν μπορεί επαρκώς να κατευθύνει φυσικά- νομικά πρόσωπα, οργανισμούς  κ.ά.

Συνέβη αυτό που παγιωμένα κ’ εσκεμμένα συμβαίνει στο των «κρατιστών κράτος» των δημοσίων υπάλληλων κ’ λειτουργών, όπου οι κατευθύνσεις  δίνονται σε λίγους και αυτοί οι λίγοι τις κρατούν για τον εαυτό τους  -προστατεύοντας έτσι τα κεκτημένα τους-  τον «ωχαδελφισμό»  τους , την ανικανότητα και την μοιρολατρία τους, προστατεύοντας τα χιλιάδες ευρώ της μισθοδοσίας τους την ώρα που συμπολίτες τους… δεν έχουν τα προς το ζείν. Καθώς αν δώσουν ολοκληρωμένη την πληροφορία νοιώθουν ανασφάλεια για την  -εξ’ διορισμού θεσούλα τους- … γνωρίζοντας τα «πραγματικά τους προσόντα» νοιώθουν  ανασφάλεια για την ανεπάρκειά  τους. Καθώς, αν λειτουργήσουν με διαφάνεια ξέρουν ότι ο χρόνος τους είναι  λίγος, έτσι λοιπόν δεν διστάζουν να δώσουν ανεπαρκείς, διαστρεβλωμένες πληροφορίες για να παρατείνουν την «καρεκλοκενταυρία τους»…   

Μ’ αυτά κ’ μ’αυτά το «καρεκλοκένταυρο» και  αφερέγγυο κράτος οδηγήθηκε σε εκλογές, για τρίτη φορά μέσα στο έτος… με τα ίδια δεδομένα με το παλιό και το σάπιο δηλαδή , το οποίο μεταλλάσετε  -σε διάφορα εξυπηρετούμενα πρόσωπα-  τα τελευταία σαράντα χρόνια. Χωρίς καμιά διάθεση εκσυγχρονισμού, χωρίς κανένα ίχνος ενδιαφέροντος για το νέο, βολεύτηκε για μια ακόμη φορά με την στήριξη των δικών του μηχανισμών  στο: τα δικά μας δικά μας αλλά και τα… δικά σας δικά μας…

 Έτσι λοιπόν ήρθε αυτό που αξίζει στον μισό λαό της χώρας…ακριβώς ότι προϋπήρχε από τις προηγούμενες εκλογές του Γενάρη, ακριβώς ότι προϋπήρχε από το δημοψήφισμα …του λαού… οι μικρο-ανούσιες κ’ ανεπάγγελτες μετά φαιδρών ψεμάτων αλλαγές, απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα της …σύγχρονης ανικανότητας. 

Δυστυχώς ο λογαριασμός των «ενφιάδων κ’ παραφυάδων» είναι πολύ μεγάλος, και ο «νοήμων» λαός μας καλείται ξανά να τον πληρώσει…

Ο ΘΕΣΜΟΣ είναι εδώ όμως για όλους και «προγραμματικά» δηλώνει ότι προτίθεται να αγωνιστεί νυχθημερόν για:

 1. 1.το στιβαρό μέλλον των παιδιών μας, με δωρεάν παιδεία, με δωρεάν υγεία, με πραγματική ασφάλεια στην Χώρα.
 2. 2.για τις συντάξεις της τρίτης ηλικίας.
 3. 3.την επιστροφή του ΦΠΑ στους εξαγωγείς μας.
 4. 4.την πρότυπη ανάπτυξη της πρωτογενούς κ’ δευτερογενούς παράγωγης.
 5. 5.την πρότυπη ανάπτυξη του Τουρισμού Μας.
 6. 6.την επαναλειτουργία των ΒΙ.ΠΕ κ’ των Ναυπηγείων Μας.
 7. 7.να δοθούν παροχές κ’ τα κίνητρα στους εξαγωγείς, στις επιχειρήσεις, στους εμποροβιοτέχνες, στους αγρότες κ’ σε όλον τον παραγωγικό κλάδο της Χώρας Μας.
 8. 8.τον επαναπατρισμό των πλοίων Μας με φορολογικό κίνητρο ισάξιο του ανταγωνισμού.
 9. 9.την μείωση του ΦΠΑ σε ίδια επίπεδα με αυτά των γειτονικών χωρών.
 10. 10.την μείωση της φορολογίας για φυσικά κ’ νομικά πρόσωπα -ενιαίος συντελεστής, στόχος το 10%-.  
 11. 11.την αποδέσμευση των νοικοκυριών κ’ των επιχειρήσεων… από την τραπεζική θηλιά.
 12. 12.την Ίδρυση της –Κοινωνικής Επενδυτικής Κεντρικής Ελληνικής Τράπεζας-.
 13. 13.τον επαναπατρισμό «κεφαλαίων» του εξωτερικού με κίνητρο για αγορές κινητών κ’ ακινήτων.  
 14. 14.την Ίδρυση στους πρόποδες της Ακρόπολης του – Πανεπιστήμιου  Αρχαίας κ’ Νεοελληνικής Ιστορίας κ΄ Γλώσσας- με δίδακτρα ισάξια του Harvard -η διδασκαλία των μαθημάτων σε τρεις γλώσσες: Αρχαία κ’ Νέα Ελληνικά, Αγγλικά-.
 15. 15.την ενοποίηση όλων των ταμείων ασφάλισης  σε ένα.
 16. 16.τον εξορθολογισμό του Δημόσιου τομέα.
 17. 17.την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης Κράτους-Πολίτη.
 18. 18.την ανακήρυξη της Ελληνικής  Α.Ο.Ζ.
 19. 19.την θέσπιση Εσωτερικής Πολιτικής.
 20. 20,την θέσπιση Εξωτερικής Πολιτικής.

 

Επειδή Εκπροσωπούμε Την Μεσαία Γενιά Μας και η Μόνη Εμπειρία Μας Είναι η ΕΡΓΑΣΙΑ Μας.  

 • -«ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ κ’ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»  ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
 • -«ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ κ’ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»  ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ.
 • -«ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ κ’ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»  ΕΜΕΙΣ ΝΑ KANOYME  ΤΗΝ «ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΑΤΟΣ».

 

 • Κάνουμε την  Ελλάδα Πνευματική Κιβωτό της Ανθρωπότητας
 • Αντιμετωπίζουμε το Πρόβλημα της Υπογεννητικότητας με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών και της οικογένειας. 
  Προστατεύουμε Αληθινά τη Μητρότητα και την Μητέρα. Καθιερώνουμε -Τρία χρόνια- άδεια μητρότητας, με αποδοχές και διασφάλιση της θέσης εργασίας της μητέρας. 
  Καθιερώνουμε Ολοήμερους παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στην ηλικία των τεσσάρων, καθότι «Ο Πραγματικός Πλούτος μιας Χώρας είναι τα Παιδιά της κ’ το Μέλλον της είναι ο Πληθυσμός Της».

 

Επειδή: Έλληνες κ' Ελληνίδες,
πράγματι  με την προχθεσινή ψήφο σας  δώσατε  οριστικό τέλος στο παλιό, όμως η  ψήφος σας  αυτή -δεν γέννα από αύριο-την ανοικοδόμηση της Χώρας.
Πράγματι ανεξαρτήτως  του αποτελέσματος, η ψήφος σας, δίνει οριστικό τέλος στο παλιό το στέλνει για τελευταία φορά στο "βολευτάδικό του"...αυτή η τελευταία φορά προς επιβεβαίωση του κανόνα... κ' πάλι  έχει μεταλλάξεις της τελευταίας σαρακονταετίας.

Το νέο έχει γεννηθεί, σκόνταψε έπεσε και ξανασηκώθηκε, ώριμο πλέον όπως προστάζουν οι νόμοι της φύσης, είναι εδώ για το μεθαύριο, είναι εδώ ως ηγέτης των νέων γενιών των Δικών Μας Ελλήνων, της δικής μας Δύναμης.

Ο Οδυσσέας μπορεί να άργησε, μπορεί να έφταιγαν οι Θεοί γι' αυτό, μπορεί κ' όχι, πάντα όμως είχε στον Νου Του τον Στόχο, δεν εγκατέλειψε πότε την Ιθάκη...

Επειδή είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ από πάππου προς πάππου, Ανακηρύττουμε ΑΟΖ σε συνεργασία με το Ισραήλ…

Επειδή η Μόνη Εμπειρία Μας είναι η Εργασία Μας...ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ.

 • Στέλνουμε τους 309...οριστικά στο παρελθόν.
 • Το εγγυάται αυτό το –ΕΨΙΛΟΝ-...το εγγυάται Ο –ΘΕΣΜΟΣ-

Έχω ένα όνειρο για μας...

Σπύρος Θ. Αντωνίου

Πρόεδρος του κόμματος «ΘΕΣΜΟΣ»

Εκτύπωση
Oct 14

Η Ελλάδα ανέτοιμη, για ακόμη μια φορά τρέχει να προλάβει τις διεθνείς και κατ’ επέκταση τις εθνικές εξωτερικές εξελίξεις.

Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή κάθε τι άλλο παρά αδιάφορους μας αφήνουν διότι οι προσπάθειες έχουν ως σκοπό την αλλαγή των συνόρων στην περιοχή. Έτσι λοιπόν νέοι παίκτες προσπαθούν να επωφεληθούν στην γεωπολιτική  σκακιέρα.

Σε σχέση με τις παραπάνω εξελίξεις, δυό  πράγματα μας αφορούν άμεσα :

Το πρώτο είναι ο «στόχος» της Τουρκίας και το δεύτερο οι συνομιλίες για την ανακήρυξη της ΑΟΖ,  μεταξύ της Ελλάδας  της  Αιγύπτου της  Κύπρου  και του  Ισραήλ (πάγια μας θέση εδώ στο ΘΕΣΜΟ είναι ότι η ανακήρυξή της έπρεπε να έχει γίνει ήδη ).

Η Τουρκία αυτή τη στιγμή «βλέπει» μεταβολές στα σύνορά της που δεν την επωφελούν. Μετά την αυτονομία  του  Ιρακινού  Κουρδιστάν έρχεται να προστεθεί… το Συριακό αυτόνομο Κουρδιστάν με τις δυνάμεις του PYD,  τις οποίες η γείτονα  θεωρεί αδερφικές στο PKK,  το οποίο κ’ ονομάζει «τρομοκρατική οργάνωση».

Οι υπερατλαντικοί  Αμερικανοί είναι εμφανώς δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Τουρκία αντί να χτυπάει τους  καθεστωτικούς του Άσαντ πλήττει στόχους του PKK.

Φαινομενικά σήμερα μένουν ουδέτεροι καθώς σε μια ενδεχόμενη αλλαγή, σε μια αναδιάταξη  στα νοτιοανατολικά  σύνορα της Τουρκίας , οι υπερατλαντικοί  δεν χάνουν το παραμικρό.

Καλό… θα σκεφτόμασταν ως γνήσιοι Έλληνες...και θα ήταν αρκετά καλό αν δε γνωρίζαμε τις καλές σχέσεις Τουρκίας- ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.  Κι αυτό διαφαίνεται από τη δήλωση του γ.γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ο οποίος λέει ότι θα βοηθήσει την Τουρκία όταν χρειαστεί γιατί έχει έναν από τους πιο πολυάριθμους στρατούς στο ΝΑΤΟ.

Τι  είναι;;; αυτό,  που μπορεί να ανταλλάξει με τους Τούρκους ώστε να μην τους δυσαρεστήσει  στο ΝΑΤΟ κι έτσι σε ενδεχόμενη γενικευμένη σύρραξη με τη Ρωσία οι «πολυπληθείς» Τούρκοι να είναι ακόμα σύμμαχοι… (ενώ εμείς ακόμη ασχολούμαστε με τα ισοδύναμα)…

Οι υπερατλαντικοί δεν ξεχνούν τις συμφωνίες που τηρούνται και τα κράτη που έχουν συνέχεια κ’ συνέπεια, γνωρίζουν επίσης τα νόμιμα και τα συμφωνηθέντα (δηλ. ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο… πόσο μάλλον όταν λαμβάνουν αυξητικές  συμπεριφορές… )   άλλωστε ρητά δηλώνουν ότι : για να λάβεις πίσω ένα δολάριο πρέπει να ξοδέψεις ένα δολάριο.

Έτσι λοιπόν,  δεν είναι τυχαίο το δικαίωμα που έδωσαν Ε.Ε και Η.Π.Α στην Τουρκία για έρευνα και διάσωση σε θαλάσσιους χώρους αποκλειστικής ευθύνης της χώρας μας. Δεν είναι τυχαίο ότι ετούτη η κυβέρνηση πρότεινε να φτιαχτούν για τους πρόσφυγες, στα νησιά που πρωτοέρχονται κι είναι απέναντι από την Τουρκία, κέντρα φιλοξενίας. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι  κανείς Έλληνας βουλευτής δεν εκλέχθηκε σε αυτό που οι Τούρκοι θεωρούν Δ. Θράκη.

Θέλουν να περάσουν το μήνυμα -με την συναίνεση της ανθρωπιστικής κυβέρνησης-  ότι η Ελλάδα δεν  μπορεί να υπερασπιστεί τα σύνορά της, άρα από κοινού,  άρα τι;;; 

Άρα μετά από χρόνια και με δεδομένο ότι οι «πολιτικοί μας εκπρόσωποι» έως σήμερα υπερεκτιμούν τις δυνατότητες των Τούρκων καθώς οι ίδιοι -έλληνες πολιτικοί-  θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι ΓΑΠ, Καναδάς, 1999 σε Θωμά Σαρρα αρχισυντάκτη Βορειο-αμερικανικής επιθεώρησης «Πατρίδες»- …άρα;;;  εδαφικά μπορεί και να ανήκουμε στους γείτονες;;;;

Έτσι κι’ αλλιώς  με την έλευση των προσφύγων και μεταναστών κάθε νησί, θα έχει αλλάξει πληθυσμιακά και θρησκευτικά, άρα  οι γείτονες  θα επικαλούνται περισσότερα πράγματα απ’ ότι  τώρα…

Σε αντιδιαστολή με τον πρωθυπουργό μας που πιστεύει ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα…εμείς στον ΘΕΣΜΟ πιστεύομαι στο  δεύτερο σημαντικό θέμα, που όπως προείπαμε  είναι η ΑΟΖ η οποία  με γερή διπλωματία γίνεται άσος στο μανίκι της χώρας μας και σε συνάρτηση με το προηγούμενο θέμα αποκτά ιδιαίτερη στρατηγική  ισχύ .

Έχουν ξεκινήσει οι συνομιλίες οι οποίες θα γίνουν εντατικότερες τον Δεκέμβριο με τα κράτη της Αιγύπτου, της Κύπρου και του Ισραήλ για την οριοθέτηση κι ανακήρυξη των ΑΟΖ κάθε χώρας.

Μείζονος σημασίας ζήτημα είναι  το πάγιο αίτημα των ΗΠΑ για την διακοπή των συνομιλιών με τη Ρωσία όπως αυτό ετέθηκε μετά τις δηλώσεις Λαφαζάνη αλλά και παλαιοτέρα στον «νεότερο»  Καραμανλή. Αλήθεια η χώρα μας μπορεί να πηγαίνει χρόνια πίσω;;;

Όμως η Ρωσία φαίνεται ότι αυτή τη φορά, ίσως, να έχει ισχυρή παρουσία στη Μ . Ανατολή και μεγάλο ρόλο στα εκεί τεκταινόμενα και επειδή μιλάμε  για διεθνή διπλωματία και  όχι «για λάδια γερμένων υποβρυχίων»…  η Ελληνική κυβέρνηση θα ήταν φρόνιμο να ζητήσει περισσότερα ανταλλάγματα και να ρίξει, ειδικά,  το βάρος στην επικείμενη «εξόρμηση»  της Τουρκίας σε Αιγαίο και Δ. Θράκη και μην αναλώνεται σε ανούσια κ’ υποδεέστερα θέματα…

Φυσικά αυτό απαιτεί ενιαία και σκληρή διπλωματική πρακτική, γερά κότσια και σχέδιο, κάτι που δυστυχώς δε φαίνεται να έχει η παρούσα κυβέρνηση.

 

Για το Πολιτικό κόμμα  -ΘΕΣΜΟΣ-

Ο πρόεδρος

Σπυρίδων Θ. Αντωνίου

Αθήνα,  14/10/2015

 

Εκτύπωση
May 25

Ομιλία Σπύρου Αντωνίου για τα αποτελέσματα των Εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015. (2)

 

 ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ 11-2-2015.

 Ευχαριστούμε όλους κ’ όλες που χθές βράδυ αψηφήσατε το κρύο και δεν πήγατε στον Σύνταγμα (απορούμε με τους διαδηλωτές, υπάρχει μια κυβέρνηση –ευελπιστώ να φύγει γρήγορα ο κρατισμός- ποιος;;; ο λόγος της διαδήλωσης...για να κλείσουν κ’ αλλά μικρομάγαζα;;;)  και δεν πήγατε στο γήπεδο.

 Ευχαριστούμε Έλληνες που μας ακούσατε.

 

Για το Πολιτικό κόμμα  -ΘΕΣΜΟΣ-

το γραφείο τύπου

 Αθήνα,  12-02-2015 

 Δείτε το video:

 

Εκτύπωση

Γίνε

ΜΕΛΟΣ

Ακολούθησε το πολιτικό κόμμα ΘΕΣΜΟΣ και συνέβαλε στις δράσεις του κόμματος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ >>

Κάνε

Δωρεά

Συνείσφερε με το ποσό που επιθυμείς να κάνεις δωρεά στο ΘΕΣΜΟ.

Δωρεα θεσμοσ >>

Μπορώ να

Βοηθήσω

Πιστεύετε ότι μπορείτε
να βοηθήσετε με οποιονδήποτε
τρόπο τον  ΘΕΣΜΟΣ;

`ξεκινηστε εδω >>

Powered by Simple Web Design