Αντιμετωπίζουμε το Πρόβλημα της Υπογεννητικότητας με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών και της οικογένειας. 
Προστατεύουμε Αληθινά τη Μητρότητα και την Μητέρα. Καθιερώνουμε -Τρία χρόνια- άδεια μητρότητας, με αποδοχές και διασφάλιση της θέσης εργασίας της μητέρας. 
Καθιερώνουμε Ολοήμερους παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στην ηλικία των τεσσάρων, καθότι «Ο Πραγματικός Πλούτος μιας Χώρας είναι τα Παιδιά της».

Σπύρος Αντωνίου

 Δελτία Τύπου
Apr 02

PORTO PALACE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ «ΘΕΣΜΟΣ» ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ (ότι γνωρίσαμε έως σήμερα πολιτικά, αλλάζει, ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΟΝ «ΘΕΣΜΟ»).31/03/2018

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 31η Μαρτίου 2018

  

  • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ
  • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ
  • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
  • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΓΕΩΡΓΙΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
  • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΟΨΕ ΕΔΩ . -ΜΑΖΙ ΜΑΣ- !

 

Έλληνες Φίλοι και Φίλες -είμαστε εμείς- που Φιλοσοφήσαμε και ιδρύσαμε την Δημοκρατία, παράγοντας Πολιτισμό.    

 

Με γνώμονα το καλό της Πατρίδας και λαμβάνοτας υπ’ όψιν τις παροτρύνσεις της κοινωνίας των γνωστών των φίλων των αγνώστων με την γνωστή ανάσα για την δημιουργία ενός μεγάλου και πραγματικού Πατριωτικού σχήματος             

με συμπόρευση υγιών δυνάμεων δήλωσα παρών και μέσα σ’ αυτό το παρών δεν θα μπορούσε να μην είναι ο σύγχρονος εκφραστής του Χώρου  … ο Πρόεδρος Καρατζαφέρης ...

 

 

Σήμερα, με τον γενικό όρο πολιτική εννοούμε μέτρα, μεθόδους και  διαδικασίες που χρησιμοποιούνται από ομάδες ανθρώπων για να πετύχουν τους στόχους τους.

Ο  όρος πολιτική εφαρμόζεται τόσο σε κυβερνήσεις κρατών όσο επίσης σε οργανισμούς εταιρείες και άλλους φορείς.

 

Η άσκηση της πολιτικής δεν αποτελεί «τέχνη». Αποτελεί ιδεολογία, αφορά ιδέες αλλά και προεκλογικές δεσμεύσεις και προγραμματικές θέσεις οι οποίες πηγάζουν

απ’ την προσωπικότητα, τις εμπειρίες και τα θέλω των προσώπων που τις εκφράζουν … ή πηγάζουν … από οργανωμένα συμφέροντα και γίνονται κοινωνικά αποδεκτές ή όχι.

 

Όταν γίνονται αποδεκτές και τα πρόσωπα αυτά κληθούν από την κοινωνία να τις εκφράσουν, μέσω της εξουσίας της διακυβέρνησης,  ο ασκών την πολιτική οφείλει να τις εφαρμόζει ως πρότυπες, σύμφωνα με την ρητή εντολή του εκλογικού σώματος, άλλως, και για οιονδήποτε λόγο μη εκπλήρωσης αυτών, πρέπει ο ασκών την πολιτική να παραιτείται αυτοδικαίως.

 

Όταν η πολιτική γίνεται αυτοσκοπός και χρησιμοποιούνται τεχνάσματα για να διατηρηθούν ή να κατακτήσουν κάποιοι την εξουσία, τότε υπεισέρχεται η κατάχρηση εξουσίας και η διαφθορά, τότε οι περισσότεροι πολίτες απογοητεύονται αδιαφορούν ή πιάνουν τα άκρα …………….

και τα αποτελέσματα είναι ολέθρια σε όλους τους τομείς …

………………………………………………                           ………………………………………..

Για να μην επέλθει ο όλεθρος επιβάλλεται να αφυπνιστούμε και πρέπει και μπορούμε να αφυπνιστούμε ,

έχουμε γνώση της κατάλληλης προσέγγισης των ζητημάτων της χώρας μας, και διαθέτουμε τους κατάλληλους τρόπους δράσης έτσι ώστε να επιτύχουμε την λυτρωτική ανατροπή για την κοινωνία μας  …..   παρεμφερείς τρόπους με τους δικούς μας ενδεχόμενα να έχουν κι’ άλλοι …….

κι’ όμως η Χώρα μας ακόμη και σήμερα σέρνεται σε μνημόνια και οι ξένες δυνάμεις ζητωκραυγάζουν για τις παρατάσεις αυτών σε ευθεία αντιδιαστολή με την κυβέρνηση, καίτοι αυτά είναι επουσιώδη,   καίτοι αυτά δια αποδείξεως είναι ανεφάρμοστα και αποτυχημένα.

 

Όχι γιατί δεν είχαμε ή δεν έχουμε ανάγκη μέτρων, αλλά για τον τρόπο που αυτά ετέθησαν σε εφαρμογή

στο δικό μας φορολογούμενο κεφάλι και μάλιστα από ξένες προς την Ελληνική Κοινωνία συνιστώσες, από συνιστώσες «τριτο-τέταρτων» υπαλλήλων ξένων συμφερόντων .   

 

Σήμερα περισσότερο από ποτέ κρίνεται αναγκαίο να αλλάξει όλη η Εθνική Στρατηγική και Πολιτική της Χώρας, και να  εφαρμοστεί, ανάπτυξη πρωτογενούς και δευτερογενούς  παραγωγής, για κάλυψη  εσωτερικών καταναλωτικών αναγκών και εξαγωγές, με προστατευτισμό και με άρση των υπογραφών της χώρας από την πλειονότητα των συνθηκών που τη δεσμεύουν.

 

Η πολιτεία πρέπει να επανα-διαπραγματευθεί, πολλές Ευρωπαϊκές Συνθήκες που υπέγραψε, και οδήγησαν στην παρακμή της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας. Οι συνθήκες αυτές όχι μόνο μας  απο-βιομηχανοποίησαν, αλλά συστηματικά μας εκμηδένισαν την αγροτική παραγωγή. Δηλαδή οι εκ-βιομηχανοποιημένοι εταίροι μας, μας δανείζουν, και μας απαγορεύουν να δουλέψουμε, για να παράξουμε πλούτο, και να τους αποπληρώσουμε.

Καλά δεν φτιάχνουμε αυτοκίνητα αυτά τα φτιάχνουν αυτοί και μας τα πουλάνε, αλλά ούτε τυρί να μη φτιάχνουμε;  Και στο τυρί πρέπει να είναι αυτοί πρώτοι;                                                

Εεε.., αυτά πρέπει να τ’  αλλάξουμε και να κατακλύσουμε την Ευρώπη και τις αγορές όλου του κόσμου με Ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Το λάδι παράγεται όπως ξέρετε μόνο σε μερικές χώρες τηςΜεσογείου. Η Ελλάδα μας παράγει το καλύτερο.
Δεν είναι δυνατόν να έχουμε ένα μοναδικό προϊόν στον κόσμο, και αντί να το αναδεικνύουμε ώστε να πουλιέται ακόμα και στα φαρμακεία σε ολόκληρο τον πλανήτη ως υγειοπροστατευτικό προϊόν και φάρμακο, να αφήνουμε την εκμετάλλευσή του στους ΙΤΑΛΟΥΣ . . . . . και αυτό  . . . . λόγω του ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία δεν αναγνωρίζει σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους που αναδεικνύουν τα ελληνικά ελαιόλαδα ως «φάρμακο»  . . .  εγκαταλείποντας έτσι τους Έλληνες παραγωγούς αβοήθητους και σε απόγνωση.

Η γη μας οι αγρότες μας τα προϊόντα μας, οι άνθρωποι της έρευνας και της τεχνολογίας που εργάζονται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά κοσμούν ερευνητικά κέντρα σ΄ολη την γη.

Όλοι αυτοί οι εργάτες της ύλης και του πνεύματος Έλληνες διαχρονικοί, που έχτισαν παραγωγή πολιτισμό και πολίτευμα δεν ήρθαν από το πουθενά αλλά από το συγκεκριμένο παρελθόν που γίνεται παρόν και διαμορφώνεται κάθε μέρα ως αίτημα για το μέλλον

 

Ας σκεφτούμε την Ελλάδα στο πέρασμα των αιώνων ας στοχαστούμε τον αιώνιο Ελληνισμό ……

Η Αθηναϊκή Δημοκρατία και ο Χρυσός Αιώνας του Περικλή, μεταλαμπαδεύουν ακόμη και σήμερα το Φως, το αποτέλεσμα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας αποκαλείται σήμερα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ! ! !

 

Δεν είναι πολιτισμός ότι παράχθηκε στις τυρρανικές ή φεουδαρχικές κλίκες , αυτό είναι κτήμα εξειδικευμένων ή λίγων που ως στόχο είχαν και έχουν τον εξωραϊσμό τους ή την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

  

Δεν είναι μουσεία ….. ούτε αξιοθέατα ….

η Ακρόπολή μας, η Ολυμπία, η Δωδώνη, η Επίδαυρος, το Δίον, οι Δελφοί,  το «Ιερόν του Σουνίου», αλλά και τόσα μα τόσα άλλα αναρίθμητα μοναδικά και ασύγκριτα δημιουργήματά μας. 

Δεν είναι η Χώρα μας - μ ο υ σ ε ί ο- ,

Κι όμως δεχτήκαμε να γίνουμε μουσείο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί  

 

Η Ελλάδα είναι το Φως του κόσμου,

είναι - είμαστε η Φλόγα του Ενός και Ενιαίου Πολιτισμού, του μοναδικού, που ένωσε διαλέκτους,  που ένωσε ανθρώπους , που έφτιαξε Ακροπόλεις και έγραψε Ιστορία !

Δεν είναι η Ακρόπολη - μ ο υ σ ε ί ο-   «προστατευόμενης παγκόσμιας κληρονομιάς» …       είναι η Μοναδική Παγκόσμια Κληρονομιά  που προστατεύει την ανθρωπότητα!

 

Ο Λευκός Μας Πύργος στην Θεσσαλονίκη Μας περικλείει και συμπυκνώνει τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο

την Ελληνική Αυτοκρατορία που την είπανε Βυζάντιο,

την Αρχαία Ελληνική παράδοση αλλά και την Χριστιανική Μεγαλοπρέπεια τους ανθρώπους του πνεύματος που γέννησε

και την τωρινή της μορφή που κοσμεί την Κοινή Ελληνική Μας Πατρίδα.

 

Δεν έχει ανάγκη η Ελλάδα Μας από προστάτες …

 

Έχει προστάτες Έλληνες η Ελλάδα Μας, εμάς τους ίδιους τους Έλληνες

 

Και τώρα απέναντι σ’ αυτά που αντιμετωπίζουμε       

ως έθνος στεκόμαστε αγέρωχοι με το λαό μας την νεολαία μας τους εργάτες της ύλης και του πνεύματος.

Τους εργάτες και τους επιστήμονές μας,

τις ένοπλες δυνάμεις μας,

τους δασκάλους των παιδιών μας τον ιερό μας κλήρο.

  

Ας γίνουμε κήρυκες της εθνικής μας ενότητας αλλά και ενεργοί δημιουργοί των μεγάλων ανατροπών!

 

Ας γκρεμίσουμε το σάπιο για να χτίσουμε το υγιές!

 

Η επιλογή μας είναι η ρήξη, Η μέθοδος μας η ανατροπή,

Ο στόχος μας …  Η Νέα Ισχυρή Ελλάδα …

 

 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

Εκτύπωση
Jan 22

ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ . Η ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΙΤ.

Η τυπική λειτουργία της αστικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας υπάρχει απρόσκοπτη μόνο όταν τα διοικούμενα από τις ελίτ κόμματα και οι άλλοι μηχανισμοί του συστήματος καταφέρνουν να ενσωματώνουν όλες τις ευαισθησίες της κοινωνίας και να συνθέτουν τα αιτήματα του λαού δημιουργώντας σε ανώτατο επίπεδο την πολιτική απόφαση. 

Τι είδαμε όμως στο χθεσινό συλλαλητήριο Θεσσαλονίκης; Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου απ’ όλο το φάσμα της κοινωνίας και της πολιτικής ήρθαν ριζικά αντίθετες με την κυρίαρχη επιλογή των κατεστημένων κομμάτων να εκχωρήσουν το Ελληνικό Όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στο κράτος των Σκοπίων.

Πέρα από το ότι η επιδιωκόμενη από τους κατεστημένους πολιτικούς παραχώρηση του Ιερού Ονόματος Μακεδονία θα επιφέρει την ενεργοποίηση της θρυαλλίδας του διαμελισμού της Ελλάδος, υπάρχει και κάτι άλλο που ήδη έχει συντελεστεί: είναι η ήδη στην πράξη ευρισκόμενη διάλυση του πολιτικού και κομματικού συστήματος της Χώρας !

Ως αναφορά τον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου η ηγεσία είναι εγκλωβισμένη στις υποσχέσεις που έδωσε σε διεθνή κέντρα να παραχωρήσει το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, έχει ατύπως κηρυχτεί ως εχθρικός προς το λαό και το έθνος πολιτικός οργανισμός.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ψελλίζοντας συνεχώς το «εργκα ομνες» δηλαδή έναντι όλων η αναγνώριση σύνθετου ονόματος με τον όρο Μακεδονία, πίστεψε ότι έτσι θα αποφύγει τις ιστορικές ευθύνες και συνέπειες και θα συγκρατήσει τον κόσμο της.

Μάταιες οι ελπίδες των δυο μεγαλυτέρων κομμάτων .

Ο κόσμος απεγκλωβίστηκε και ζητάει να εκφραστεί αυθεντικά.

Τόσο από τα δυο μεγάλα κόμματα όσο και απ’ τους δορυφόρους τους, οι πολίτες έφυγαν μη ανεχόμενοι το νέο πλήγμα που τους κατέφεραν οι πολιτικές ελίτ: το κτύπημα κατά της συνοχής της Ελλάδος και της Επικρατείας της δια της προθέσεως εκχωρήσεως του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Μπροστά στον κίνδυνο του χάους, της μαύρης τρύπας που βλέπουμε να καταπίνει τους παλιούς πολιτικούς οι ευθύνες των πατριωτών δημοκρατών είναι τεράστιες.

Το πατριωτικό καθήκον των καιρών μας καλεί  να δηλώσουμε ότι θέτουμε τους εαυτούς μας και το κόμμα ΘΕΣΜΟΣ στην διάθεση των πολιτών.

Η   αναμέτρηση που έρχεται θα είναι η πάλη  ανάμεσα στο Φως και στο Σκότος.

Εμείς επιλέγουμε το ΦΩΣ!

 

Σπύρος Θ. Αντωνίου

πρόεδρος του κόμματος

«ΘΕΣΜΟΣ»

Αθήνα, Δευτέρα , 22 Ιανουαρίου 2018

 

Εκτύπωση
Feb 13

ΔΙΑΚHΡYΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠτΔ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΠτΒ (με εντολή διαμοιρασμού στις κοινοβουλευτικές ομάδες), σε ΠΡΕΣΒΕΙΣ στην ΑΘΗΝΑ.

ΔΙΑΚHΡYΞΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ στον ΠτΔ,στον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ,στον ΠτΒ (με εντολή διαμοιρασμού στις κοινοβουλευτικές ομάδες), σε ΠΡΕΣΒΕΙΣ στην ΑΘΗΝΑ.  

ΔΙΑΚHΡYΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

        Πιστεύουμε ότι κάθε τόπος δεν είναι μόνο το γεωγραφικό του αποτύπωμα στον χάρτη που καθορίζει το υλικό του στοιχείο, πολύ περισσότερο είναι τα ιστορικά του ίχνη, οι ρίζες, ο πολιτισμός, οι άνθρωποι στην διαχρονική τους πορεία.

          Την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ως φυσική υπόσταση της υλικής της γεωγραφίας, δεν μπορούμε να την δούμε ξεχωριστά από την άυλη ιστορική ψυχή των ανθρώπων που ως η επιστήμη αποδεικνύει ήταν και είναι οι αυτουργοί της υπάρξεώς της.

           Οι αυτουργοί της τότε και τώρα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ επιστημονικά αποδεικνύεται και παγιώνεται ότι είναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ.

           Το Έθνος των Ελλήνων εμπλέκεται ως σύνολο στην Μακεδονία και τον Μακεδονισμό και η Μακεδονική συνιστώσα πριν τον Φίλιππο και τον Μέγα Αλέξανδρο, μ’ αυτούς τους δύο και μετά από αυτούς έως σήμερα, είναι συνιστώσα του Ελληνικού Έθνους.

             Η Διακήρυξή μας αυτή δεν έχει ως μοναδικό σκοπό την υποστήριξη των Ελληνικών Δικαίων μόνο, έχει ως επιδίωξη να υπερασπιστεί την Επιστήμη, την Λογική, την Φύση, όλα αυτά τα οποία σκοταδιστικά, παράλογα, παρά την φύσιν προσβάλλονται από το Ψευδομακεδονικό  εγχείρημα το οποίο κατέλαβε τους συμπαθείς κατοίκους των Σκοπίων και υποκινήθηκε από πολλά και ισχυρά κέντρα της ανθρωπότητας.

             Διακηρύσσοντας την Ελληνικότητα της Μακεδονίας  παρουσιάζουμε το προφανές το πραγματικό το Ιστορικό το οποίο αποδεικνύει η Επιστήμη.

             Να μιλήσουμε για τους Μακεδόνες βασιλείς; Να δείξουμε τα αρχαιολογικά ευρήματα της Πέλλας; Να προβάλλουμε την Αμφίπολη; Να αναλύσουμε γλωσσολογικά τα ονόματα Φίλιππος, Αλέξανδρος, Θεσσαλονίκη; Ολυμπιάς; Να υπενθυμίσουμε την συμμετοχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Να διηγηθούμε την εκστρατεία των Πανελλήνων στην Ανατολή υπό τον

Μακεδόνα Έλληνα ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ;

 

            Ναι όλα αυτά τα παραπάνω και εμείς και ειδικοί Επιστήμονες περί την Ιστορία, την Αρχαιολογία, την Φιλοσοφία, την Πολιτική Επιστήμη, τις Επιστήμες Εν Γένει του Ανθρώπου όπως τις λένε, αλλά και την Θεολογία και τον Απόστολο Παύλο και πως αυτός αποκάλεσε τους Μακεδόνες, μπορούμε να επικαλεστούμε.

            Εμείς όμως επιτρέψτε μας το τόλμημα να επικαλεστούμε την Ψυχιατρική και να την καλέσουμε να μας απαντήσει: τρελάθηκε η Ανθρωπότητα; τρελάθηκαν  οι Ισχυροί της Γης ;

            Πιστεύουν οι δυνατοί αυτού του κόσμου που ευνοούν την αυθάδεια των συμπαθών κατοίκων των Σκοπίων ότι αγνοώντας την Ψυχή της Μακεδονίας, που από τα Παλαιολιθικά Χρόνια, τα Αρχαία Χρόνια, τον Μεσαίωνα του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους (Βυζάντιο) την Τουρκοκρατία, την δημιουργία των Κρατών Εθνών στην Βαλκανική έως και σήμερα είναι Ελληνική και συνιστώσα της σύνολης Ελληνικής Ταυτότητας και Ιδιοπροσωπίας, ότι παρά την Φύσιν επέμβασή τους θα δημιουργήσουν συνθήκες σταθερότητος;

            Η Σταθερότητα και η Πρόοδος των Λαών μπορεί να στερηθεί στην κατακρεούργηση της φυσικής τάξεως των πραγμάτων; Μήπως η επιβολή των Ισχυρών μπορεί να είναι πάγια διαρκής εάν στηρίζεται στο ψεύδος, την κλοπή και εν’ γένει στην έναντι της φύσεως ασέβεια; 

          Αυτά τα ερωτήματα θέτουμε ακριβώς επειδή εμπεριέχουν και τις απαντήσεις, οι οποίες ως αυτονόητες δείχνουν και τις προθέσεις μας.

        Οι Προθέσεις μας κατατείνουν στην υπεράσπιση βέβαια των Ελληνικών Δικαίων αλλά και στην εξασφάλιση της λογικής του ανθρώπου η οποία γεννά την Επιστήμη και κάνει ασφαλή την πορεία της Ανθρωπότητος.

              Καλούμε λοιπόν του Ισχυρούς της Γης να σταματήσουν και να απεμπλακούν από το εγχείρημα του Ψευδομακεδονισμού διότι δι’ αυτού του Ψευδομακεδονισμού βάλλεται και τίθεται σε κίνδυνο η Λογική της Ανθρωπότητος.

             Όπως και οι Προγονοί μας έτσι και εμείς Ως Παιδιά του Φωτός καλούμε τους Ισχυρούς της Γης και τους Λαούς να αποστούν από το σκοτάδι του Ψευδομακεδονισμού και να στρέψουν το βλέμμα τους στα κεκτημένα της Επιστήμης, στην Επιστήμη, στο Φως.

Για όλους εμάς στον ΘΕΣΜΟ -Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ-.

 Εάν οι γείτονες μας εμμένουν στον Ψευδομακεδονισμό, η θέση του ΘΕΣΜΟΣ είναι μία: να ενσωματωθούν στα Ελληνικά Σύνορα, άλλως η Ελλάδα επιβάλλεται να θέσει ΕΜΠΑΡΓΚΟ στην γείτονα χώρα των Σκοπίων έως να σβήσει ο Ήλιος.

 

(Αθήνα Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018)

 

Αθήνα Φεβρουάριος 2018

Ο Πρόεδρος του κόμματος «ΘΕΣΜΟΣ»

Σπυρίδων Θ. Αντωνίου 

Εκτύπωση
Oct 08

Η ΣΤΡΟΦΗ 360 ΜΟΙΡΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ;

Ο πρόεδρος του κόμματος κος Σπύρος Αντωνίου, κατέθεσε τις απόψεις του στο ειδησεογραφικό μέσο Liberal ελεύθερη ενημέρωση (www.liberal.gr για -τα πολιτικά, τα οικονομοτραπεζιτικά και τα της δικαιοσύνης θέματα, ταυτόχρονα έβαλε την Χώρα μας σε ένα κάδρο ανάπτυξης-. 
 
Αναλυτικά δείτε εδώ: http://www.liberal.gr/sh/170725
 
 
Εναλλακτικά διαβάστε:
Η ΣΤΡΟΦΗ 360 ΜΟΙΡΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ;
 
Άραγε γιατί (;) κάθε φορά που κάποιος από το εξωτερικό κάνει δηλώσεις και προτείνει μέτρα για λογαριασμό μας, σύσσωμη η Ελληνική Πολιτεία τόσο μέσω υπουργών ή βουλευτών όσο και μέσω άλλων εκπροσώπων της (τραπεζιτών, διοικητών, υπευθύνων των φορέων όπως το ΕΒΕΑ και των Επιμελητηρίων ή καθηγητών, κ.ά) σπεύδει άλλοτε να διαψεύσει και άλλοτε να επικυρώσει αυτές ή τις επόμενες …   
 
Προχθές είχαμε δηλώσεις από τον Ολλανδό πρόεδρο της  ευρωομάδας (περί αλλαγής του χρονοδιαγράμματος από το SSM και περί διαφορετικού μηχανισμού αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών κατά  -ζήτηση του ΔΝΤ-)  οι οποίες είναι ικανές να προκαλέσουν αστάθεια, παρόλο που, ο υπουργός οικονομικών μας δήλωσε πως, το Διεθνές  Ταμείο έχει αλλάξει τη θέση του για τις ελληνικές τράπεζες και δεν επιμένει σε νέο έλεγχο της ποιότητας του ενεργητικού τους, ενώ επισήμανε ότι τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα είναι σε καλή θέση και αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία …
 
Ενώ δεν ξεχνώ τις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Αθηναϊκού Χρηματιστήριου, αυτές που έγιναν πριν και κατά το περίφημο PSI, αλλά κι’ αυτές διαφόρων πριν την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων («κάπιταλ κοντρόλ»), θυμάμαι πως πέρασαν πάνω από δέκα χρόνια από την έναρξη της οικονομικής κρίσης (που μαίνεται ακόμη στην χώρα μας) του 2007 που άρχισε στις ΗΠΑ με την κατάρρευση των στεγαστικών κυρίως δανείων, ελαττωμένης φερεγγυότητας, και κορυφώθηκε με την πτώχευση του -τρίτου σε τάξη-  τραπεζικού κολοσσού Lehman Brothers (διαφυλάσσοντας και «σώζοντας» στην ουσία  τον κύριο υπεύθυνο και  -πρώτο σε τάξη-  τραπεζικό κολοσσό  CITIBANK).  
Θυμάμαι τις δηλώσεις του πρώην πρόεδρου ενώσεως Ελληνικών τραπεζών την 8η /7ου /2008, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όπου και ενημέρωσε τους βουλευτές, ότι,        «οι τράπεζες μας λειτουργούν άψογα, το τραπεζικό σύστημα δεν έχει προβλήματα, τα ελληνικά νοικοκυριά δεν είναι υπερχρεωμένα, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη» !                                                              
Τις δηλώσεις αυτές φρόντισε να επιβεβαιώσει και να υπερθεματίσει λίγο αργότερα ο γραμματέας της «Ε.Ε.Τ» με συνέντευξή του σε ειδησεογραφικό μέσο την 5η /10ου /2008 !
 
Ανήκουστες, ψεύτικες  και φαιδρές δηλώσεις -τουλάχιστον έτσι τις κατέταξε το σύνολο σχεδόν της μάζας των μικρομεσαίων καταναλωτών και επιχειρηματιών και η «δεύτερη κατηγορία και κάτω» των πολιτών της χώρας μας - από έναν διορισμένο πρόεδρο των τραπεζιτών. Ανήκουστες μεν -με την παραπάνω ετυμολογία- για την μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών μας, ανήκουστες δε και για την Ελληνική Δικαιοσύνη με διαφορετική όμως ετυμολογία «αυτή της ατιμωρησίας»  … άλλωστε, γιατί (;) να ενδιαφέρει, την Ελλ. Δικαιοσύνη η φτωχοποίηση κ’ καταστροφή των πολιτών της, αφού αυτή η Δικαιοσύνη καλά αμείβεται από την φορολογία τους …
 
Η «δεύτερη κατηγορία και κάτω» (ίσως και άλλες) των πολιτών μας, δικαιώθηκε και εκ’ του αποτελέσματος  λίγο αργότερα, προς το τέλος του ιδίου έτους την 8η /12ου /2008  πάλι στην Βουλή, η Ελληνική Κυβέρνηση αυτή την φορά …  ψήφισε τον ν. 3723/9.12.2008, που απέβλεπε στην παροχή ρευστότητας προς τις τράπεζες με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (που είχε ως αποκλειστικό σκοπό τη συνέχιση των πιστοδοτήσεών τους προς την πραγματική οικονομία) …
 
Η στροφή των 360μοιρών πάντα και από ορισμό καταλήγει στο ίδιο σημείο, ενίοτε είναι χρονοβόρα και κατά την διάρκειά αυτής χάνονται περισσότερα πράγματα, απ’ όσα υπήρχαν στην αρχή της. Η χώρα μας αποφάσισε να κάνει τέτοια στροφή με την «μνημονιακή υπαγωγή της» γεγονός που αποδεδείχθηκε και αποδεικνύεται λανθασμένο και καταστροφικό, όχι γιατί δεν είχαμε ανάγκη από μέτρα (πάντα το τονίζω αυτό) αλλά για τον τρόπο που αυτά ετέθησαν και από τα πρόσωπα (τριτο-τέταρτοι υπάλληλοι της Τρόικα) που τα έθεσαν.    
 
Στην περίπτωσή μας αυτό αποτιμάται σε δεκαετίες οπισθοδρόμησης, μιας και το απολεσθέν Ελληνικό ΑΕΠ έχει ξεπεράσει τα πενήντα (50) δισεκατομμύρια ευρώ ...    
                                                                                    
Για την εξαιρετική αυτή επίδοσή μας αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί (οι οποίοι επί δεκαετίες καταδυναστεύουν την πατρίδα μας), οι δικαστικοί (καθώς έως σήμερα δεν έχουν τιμωρήσει τους υπευθύνους της φτωχοποίησης μας ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν και την εμβάθυνσή της), οι τραπεζιτικοί/οικονομικοί παράγοντες και φυσικά οι πολίτες μας που στην ουσία εξυπηρετούν τις «ατέλειωτες στροφές» της … ολοκλήρωσης του κύκλου !        
 
Ένας άλλος «ευρωπαϊκός» λαός η Αγγλία, έκανε κι’ εκείνη κυκλική στροφή με το εντυπωσιακό brexit, βάζοντας έτσι γερές βάσεις για την δημιουργία νέου φορολογικού παράδεισου, στα εδάφη της. Ήδη διαφημίζει, φορολογικές απαλλαγές σε εταιρείες αλλά και κατάργηση ασφαλιστικών εισφορών (και όχι αυτό δεν το κάνει επειδή έχει δικό της νόμισμα και τράπεζες) …      
 
Αρκετούς κύκλους κάνει και η Ελβετία, με τον κυριότερο -αυτόν της ουδετεροποίησης της- να τον κλείνει πολύ γρήγορα !
 
 
Άραγε εμείς μπορούμε να κάνουμε έναν κύκλο, που να μας φέρει σε μνημονεύουσα θέση, για το παρόν και τις μελλοντικές μας προοπτικές;                                                                               
Προσωπικά πιστεύω πως ναι και μάλιστα δεν θα είναι και πολυδάπανος, μιας και διαθέτουμε την τεχνογνωσία και άλλα.
 
 
Με αυτό ως δεδομένο μπορούμε, να δώσουμε κίνητρα στην Ναυτιλία για τον επαναπατρισμό των πλοίων, να δώσουμε κίνητρα για Τουριστική ανάπτυξη άλλωστε το επιτρέπουν οι θαυμάσιες καιρικές συνθήκες μας.      
Με αυτό ως δεδομένο μπορούμε, να δημιουργήσουμε ένα νέο  -Κέντρο Διεθνούς Οικονομικού Τομέα και Εμπορίου (ΚΔΟΤΕ)- και να το στεγάσουμε στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Νότιας Αθήνας!
 
Για να πετύχεις κάτι πρέπει πρώτα να το Ονειρευτείς !
 
 
Αθήνα, Οκτώβριος 2017
 
Σπύρος Θ. Αντωνίου, πρόεδρος κόμματος ΘΕΣΜΟΣ.
 
 
στο ειδησεογραφικό μέσο www.liberal.gr
Εκτύπωση

Γίνε

ΜΕΛΟΣ

Ακολούθησε το πολιτικό κόμμα ΘΕΣΜΟΣ και συνέβαλε στις δράσεις του κόμματος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ >>

Μπορώ να

Βοηθήσω

Πιστεύετε ότι μπορείτε
να βοηθήσετε με οποιονδήποτε
τρόπο τον  ΘΕΣΜΟΣ;

`ξεκινηστε εδω >>

Powered by Simple Web Design