Αντιμετωπίζουμε το Πρόβλημα της Υπογεννητικότητας με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών και της οικογένειας. 
Προστατεύουμε Αληθινά τη Μητρότητα και την Μητέρα. Καθιερώνουμε -Τρία χρόνια- άδεια μητρότητας, με αποδοχές και διασφάλιση της θέσης εργασίας της μητέρας. 
Καθιερώνουμε Ολοήμερους παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στην ηλικία των τεσσάρων, καθότι «Ο Πραγματικός Πλούτος μιας Χώρας είναι τα Παιδιά της».

Σπύρος Αντωνίου


Jul 07

Σαν σήμερα το 2019 η Αριστερή Κυβέρνηση που Πρόδωσε την Χώρα, παραδίδει την κυριαρχία της, στην Δεξιά που την είχε & Πτωχεύσει. SIEMENS & Tουρκία οι εμπνευστές. Οι ΑΠΕ …

Share

Ακριβώς σαν σήμερα έναν χρόνο πριν, η Αριστερή Κυβέρνηση που πρόδωσε την Χώρα (Πρέσπες, δημοψήφισμα κτλ) & συμμετείχε ενεργά στην πτώχευσή της (κάπιταλ κοντρόλ, μνημόνιο 4 ή & «κόφτης») παραδίδει την κυριαρχία της, στην Δεξιά, που την είχε -και νομοτελειακά- πτωχεύσει (νόμος 3723/2008 & συμβάσεις μνημονίων 1,2,3) εκτός από της αλήστου μνήμης προδοσίες που είχε επιτελέσει (βλέπε Κύπρο, ΠγΔΜ κ.ά).

Η οποία Δεξιά, χρόνια τώρα σαφώς και λειτουργεί υπέρ της Τουρκίας, φυσικά & μέσω της Γερμανίας.

 

Σήμερα λοιπόν ένα από τα πολλά ανδραγαθήματα, μέσα στο ένα έτος (και μακάρι όχι άλλο) της διακυβέρνησης, της Προδοτικής/Πτωχευτικής Δεξιάς, είναι: το ότι με εξαγγελία του σημερινού πρωθυπουργού (& ενώ η Γερμανία έδωσε 20ετή παράταση στις δικές της λιγνιτικές μονάδες) κλείνουν, τα Ελληνικά εργοστάσια Λιγνίτη*1 που έχουν αποθέματα (τα οποία μετατρέπονται σε πετρέλαιο) ενεργειακής επάρκειας 45 ετών, εκτιμώμενης αξίας 700 δις , και μάλιστα οι εγκαταστάσεις των λιγνιτωρυχείων παραδίδονται κυριολεκτικά σύμφωνα με την δημόσια τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, στους Ούννους & στα εδώ μέσα ξεχασμένα των & σε συνεργάτες τους, για να σπαρθούν τα «δήθεν ανανεώσιμα» & χωρίς ουδεμία προστιθέμενη αξία (το αντίθετο μάλιστα δημιουργούν ακόμη & οικολογική καταστροφή *2 & σαφώς δημιουργούν βαθιές πτωχευτικές & υφεσιακές καταστάσεις σε βάρος της Ελλάδος) φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, που αγοράζονται φυσικά (με επιδοτούμενα  -προδοτικά- δάνεια) από τους Γερμανούς , οι οποίοι τα εργοστάσια κατασκευής αυτών των υλικών για ΑΠΕ, τα έχουν από το 2009 στην γείτονα Τουρκιά 

 

Η βαθιά εμπλεκόμενη στην πτώχευση της Ελλάδας, η Siemens (η Χορηγός Πολιτικών προσώπων ακόμη & πρωθυπουργών, ακόμη & κρατικοδίαιτων -άφραγκων κυριολεκτικά επιχειρηματιών & μάνατζερ- με τα αναρίθμητα σκάνδαλα & τις δίκες των «μαύρων ταμείων») εξασφάλισε προ ολίγου διαστήματος, νέο μυθικό συμβόλαιο στην χώρα μας, σχετικό με τις «ηλεκτρικές διασυνδέσεις, καθώς ανέλαβε το έργο (δύο σταθμών) προϋπολογισμού -370 εκ. €- της διασύνδεσης της Κρήτης (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΑΔΜΗΕ που προφανώς φέρει την συναίνεση &  του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ακολουθούν αντίστοιχα έργα για τα Δωδεκάνησα & και τις νήσους του Bορειοανατολικού Aιγαίου …).

 

Ταυτόχρονα η Siemens AG είναι η ανάδοχος & των έργων για τον Euroasia Interconnector -εκτιμώμενο κόστος 623 εκ. €-, αλλά και για τον EuroAfrica Interconnector. Ενώ παράλληλα η -χρυσή μέσω της Ελλάδος των σκανδάλων Siemens-, «ρίχνει τα ρέστα της», καθώς ποντάρει πολλά στο (πολιτικό & κρατικοδίαιτο επιχειρηματικό) αναπτυξιακό άλμα των AΠE στην Ελλάδα & ειδικότερα των αιολικών έργων, στα οποία δραστηριοποιείται μέσω της Siemens Gamesa Hellas.

 

(Ο «αλλοδαπός γάμος» της ισπανικής Gamesa Corporacion Tecnologica με την Siemens Wind Power, πριν τρία χρόνια, «γέννησε τον χρυσό βασιλιά» τον -Νο 2 στον κόσμο- κατασκευαστή ανεμογεννητριών.)

 

Στη χώρα μας, λόγω της Δεξιάς στρατηγικής της απολιγνιτοποίησης (παρόλο που διαθέτουμε επάρκεια 45 χρόνων ή αν προτιμάτε επάρκεια αξίας 700 δις € ), αναμένονται επενδύσεις περί τα 15 δις € ( ενώ έχουμε αποθέματα 700 δις € -;;;;!!!!-) μέχρι το 2030 για τις AΠE, οι οποίες και θα επιφέρουν (κατά τον γράφοντα) εκτός από την πληθυσμιακή αλλοίωση της Ελλάδος & την εκ’ νέου πτώχευσή της (καίτοι μας κατακλέβουν), αλλά και την διαφαινόμενη (και αυτό είναι το σημαντικότερο) & μη αναστρέψιμη όπως όλα δείχνουν -Ελληνική Οικολογική Καταστροφή- …

 

Αγαπητοί αναγνώστες/τριες,

παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο «hot chili paper …» προορισμούς για όλους σχεδόν τους ξένους ενεργειακούς κολοσσούς. Η Siemens (με τα τόσα σκάνδαλα μέσα στην Ελλάδα, & που διατελεί τον βασικό πυλώνα της Ελληνικής καταστροφής) Gamesa επέλεξε την Tουρκία (!!!) για να χτίσει το νέο της εργοστάσιο*3, -πρώτο στη γείτονα-, κατασκευής τουρμπίνων για ανεμογεννήτριες. Είναι μια επένδυση περίπου 50 εκ. € που βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης και, πέραν της μεταφοράς τεχνογνωσίας, θα δημιουργήσει 500 νέες θέσεις εργασίας. Και βεβαίως, και βεβαίως, το σημαντικότερο είναι ότι έτσι η Τουρκιά γίνεται «βασικός εταίρος στο κλειστό γκρούπ χωρών» με τέτοιες υποδομές κατασκευής AΠE … οι όποιες προορίζονται -μόνο και με αποκλειστική χρήση- για την πολλάκις πτωχευμένη Ελλαδίτσα !

 

*Εδώ και πάνω από επτά (7) 10ετίες η Ελλάς για την ηλεκτροπαραγωγή της στηριζόταν στον Ελληνικό λιγνίτη που μας έδινε περίπου το 75% της ενεργειακής αυτονομίας μας (ενώ μαζί με τις υδροηλεκτρικές μας υποδομές, η αυτονομία μας, ήταν λίγο κάτω από το το 90% …).

*Εκτός της αισθητικής & περιβαλλοντικής υποβάθμισης υπάρχουν & επιπτώσεις από κινδύνους που άπτονται της δημόσιας υγείας, ενώ  διαταράσσουν την ισορροπία της φύσης σε ολόκληρα Ελληνικά γεωγραφικά διαμερίσματα, τα οποία οδηγούνται πλέον, δι’ αυτού του τρόπου, σε πλήρη καταστροφή. 

 *3 Το εργοστάσιο βρίσκεται στην «ΒΙ.ΠΕ» Aliaga της Σμύρνης και η αδειοδότηση & η κατασκευή του, έγιναν σε χρόνο ρεκόρ. Έτσι λοιπόν ενώ ακόμη & στην Τριτοκοσμική Τουρκία οι πόρτες είναι «ορθάνοιχτες» και λένε ναι επενδύουμε πραγματικά, στη χώρα μας διατεινόμαστε πως θέλουμε δήθεν επενδύσεις, ενώ δεν έχουμε κάνει το παραμικρό εδώ και 60 χρόνια, για να αντιμετωπίσουμε την γραφειοκρατία, την αναξιοκρατία και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Για πραγματικά φορολογικά κίνητρα, ούτε λόγος, είναι ένα άγνωστο δεδομένο για τους πολιτικούς μας επαίτες αριστερούς & δεξιούς (και τις ουρές τους -τα άκρα-) και τους κρατικοδίαιτους, επιχειρηματίες-χορηγούς τους …

 

Σημαντική σημείωση:

Η Siemens έχει ξαναεπενδύσει στην Τουρκία, στην «ΒΙ.ΠΕ» Gebze της  Κωνσταντινούπολης, το 2009 ( τότε η Ελλάδα είχε πάλι Δεξιά στην Κυβέρνηση … & ο Χριστοφοράκος έτρεχε από πόλη σε πόλη & από κράτος σε κράτος … !) περί τα 100 εκ. €. Ξαναεπένδυσε η Siemens στην γείτονα -στα τέλη του 2017- ( τότε η Ελλάδα είχε Αριστερά στην Κυβέρνηση … & ο Υπουργός Οικονομικών μας, τότε μας διαβεβαίωνε για συμφωνίες ωφέλιμες -που άλλες τις ονομάτισε & άλλες όχι-  με την Siemens & ούτε λίγο - ούτε πολύ, μας την είχε πει, και σχεδόν φερέγγυα… !), στην ίδια περιοχή, η οποία πλέον αποτελεί το κέντρο δραστηριοτήτων της Siemens στην Tουρκία. Μια εγκατάσταση για την παραγωγή διακοπτών χαμηλής τάσης, δημιουργήθηκε τοτε εκεί κόστους 65 εκ. €, που δημιούργησε 1.000 νέες θέσεις εργασίας και προσδίδει κάθε χρόνο 100 εκ. € στην τουρκική οικονομία.

Τέλος η  Siemens «επένδυσε» και 30 εκ. € ευρώ για εργοστάσιο συναρμολόγησης τραμ, επίσης στο Gebze. Η επένδυση έγινε καθώς η Siemens είναι πρόθυμη να πουλήσει -εντός της Ελλάδος- σε πολύ καλές τιμές, μιας & είναι πλήρως ενήμερη και, για τα νέα έργα μετρό και τραμ…

Μάλιστα αν γίνει αυτό και δούμε στο μέλλον να κυκλοφορούν στη χώρα μας και βαγόνια «made in Turkey»... ας μην απορήσουμε, αλλά τότε ας είμαστε σίγουροι, πως αυτό θα είναι μόνο, προς το συμφέρον της Ελληνικής οικονομίας …

 

Παραθέτουμε (για να αποκτήσετε άποψη …):

Δελτίο Τύπου του κόμματος, για της περσινός εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019

http://www.thesmosellada.gr/index.php/thesmos-press-pdf-bb/330-deltiotypoyeklogew7ioyliou

 

 

Ελλάς 7η Ιουλίου (έτους χολέρας) 2020

 

Ο πρόεδρος του κόμματος ΘΕΣΜΟΣ

α/α το Γραφείο Τύπου

Σπύρος Θ. Αντωνίου

Εκτύπωση

Γίνε

ΜΕΛΟΣ

Ακολούθησε το πολιτικό κόμμα ΘΕΣΜΟΣ και συνέβαλε στις δράσεις του κόμματος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ >>

Κάνε

Δωρεά

Συνείσφερε με το ποσό που επιθυμείς να κάνεις δωρεά στο ΘΕΣΜΟ.

Δωρεα θεσμοσ >>

Μπορώ να

Βοηθήσω

Πιστεύετε ότι μπορείτε
να βοηθήσετε με οποιονδήποτε
τρόπο τον  ΘΕΣΜΟΣ;

`ξεκινηστε εδω >>

Powered by Simple Web Design