Αντιμετωπίζουμε το Πρόβλημα της Υπογεννητικότητας με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών και της οικογένειας. 
Προστατεύουμε Αληθινά τη Μητρότητα και την Μητέρα. Καθιερώνουμε -Τρία χρόνια- άδεια μητρότητας, με αποδοχές και διασφάλιση της θέσης εργασίας της μητέρας. 
Καθιερώνουμε Ολοήμερους παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στην ηλικία των τεσσάρων, καθότι «Ο Πραγματικός Πλούτος μιας Χώρας είναι τα Παιδιά της».

Σπύρος Αντωνίου


Jan 23

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ είναι η τοποθέτηση ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, στην θέση του ΠτΔ.

Share

Για 2η συνεχόμενη μέρα, εμείς στον ΘΕΣΜΟ, και ως -Επίσημη Πολιτική Φωνή του Ελληνικού Κράτους- επιμένουμε, και καταγγέλλουμε πως: είναι -καθόλα Αντισυνταγματική η τοποθέτηση Σακελλαροπούλου- στην Προεδρία της Δημοκρατίας, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (παρόλο που στην ψηφοφορία της 22ας Ιανουαρίου 2020  έλαβε και 261 συναινετικές βουλευτικές θέσεις + τα χωρίς άποψη και θέση ΠΑΡΩΝ, που δεν ταιριάζουν στις Δημοκρατίες και ιδιαίτερα στην -Γενέτειρα Χώρα Αυτής-), καθότι, από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ μας, δεν προβλέπεται η τοποθέτηση γυναίκας, στο αξίωμα του ΠτΔ.

 

Είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ (κατ' εμάς) η εν λόγω τοποθέτηση, γιατί από το Ελληνικό Σύνταγμα, προκύπτει ξεκάθαρα, πως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μπορεί να είναι -μόνον- Άνδρας. Στο οποίο ΡΗΤΑ ορίζεται, το γραμματικό άρθρο, -Ο- που παραπέμπει σε άνδρα, όπου και δεν αναφέρεται, το οριστικό γραμματικό άρθρο, -Η- που παραπέμπει σε γυναίκα (ούτε περιλαμβάνει την πρόβλεψη: ο/η).

Τα Οριστικά Άρθρα (της Ελληνικής Γραμματικής) -ο, η, το ,οι ,τα-, χρησιμοποιούνται μπροστά από ονόματα και ουσιαστικά, για να δείξουν: ΤΟ ΓΕΝΟΣ και ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ, ΤΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΟΡΙΣΤΟ.

 

Ακόμη και στην τελευταία Συνταγματική τροποποίηση, ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 187/28η Νοεμβρίου 2019 (τεύχος Α'), που έγινε από την νυν κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο Άρθρο 32 παρ. 4, αν και αποφεύγεται η χρησιμοποίηση του γραμματικού άρθρου (προσδιοριστικού, του ΓΕΝΟΥΣ και της ΠΤΩΣΗΣ, του ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ και του ΑΟΡΙΣΤΟΥ) Ο κ' Η, αυτή η τροποποίηση, αναλώνεται -μόνο- στο σύνολο του, αριθμητικού όλου, των βουλευτών που παρίσταντο (προσθέτοντας έτσι και 4η ψηφοφορία στην εν' λόγω διαδικασία). Παρά ταύτα, διατηρείται, στην αυτή τροποποίηση, η Αντωνυμία: ΕΚΕΙΝΟΣ (ἐκεῖνος, δηλαδή, και: ο περιβόητος ή ο πασίγνωστος...) και μάλιστα η αυτή Αντωνυμία διατηρείται στην, ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΛΗΣΗ !

 

Κατόπιν Τούτων, καλούμε:
α)
Την Αικατερίνη Νικ. Σακελλαροπούλου, σε άμεση παραίτηση τόσο από το αξίωμα του ΠτΔ, όσο και από το Δικαστικό της Αξίωμα.

β) Τους Εξ' Αίματος Έλληνες πολίτες, όπως ενωθούν μαζί μας, έτσι ώστε, να ανατρέψουμε με κάθε νόμιμο μέσο, την Αντισυνταγματική (εξ ορισμού του Συντάγματος) ΠτΔ Αικ. Σακελλαροπούλου (εις την περίπτωσιν της -μη παραιτήσεως- της).

 

Για το πολιτικό κόμμα ΘΕΣΜΟΣ

Ο Πρόεδρός Του

Σπύρος Θ. Αντωνίου

α/α Το Γραφείο Τύπου

Ελλάς, Πέμπτη 23η Ιανουαρίου 2020

 

Εκτύπωση

Γίνε

ΜΕΛΟΣ

Ακολούθησε το πολιτικό κόμμα ΘΕΣΜΟΣ και συνέβαλε στις δράσεις του κόμματος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ >>

Κάνε

Δωρεά

Συνείσφερε με το ποσό που επιθυμείς να κάνεις δωρεά στο ΘΕΣΜΟ.

Δωρεα θεσμοσ >>

Μπορώ να

Βοηθήσω

Πιστεύετε ότι μπορείτε
να βοηθήσετε με οποιονδήποτε
τρόπο τον  ΘΕΣΜΟΣ;

`ξεκινηστε εδω >>

Powered by Simple Web Design