Αντιμετωπίζουμε το Πρόβλημα της Υπογεννητικότητας με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών και της οικογένειας. 
Προστατεύουμε Αληθινά τη Μητρότητα και την Μητέρα. Καθιερώνουμε -Τρία χρόνια- άδεια μητρότητας, με αποδοχές και διασφάλιση της θέσης εργασίας της μητέρας. 
Καθιερώνουμε Ολοήμερους παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στην ηλικία των τεσσάρων, καθότι «Ο Πραγματικός Πλούτος μιας Χώρας είναι τα Παιδιά της».

Σπύρος Αντωνίου


Apr 02

PORTO PALACE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ «ΘΕΣΜΟΣ» ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ (ότι γνωρίσαμε έως σήμερα πολιτικά, αλλάζει, ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΟΝ «ΘΕΣΜΟ»).31/03/2018

Share

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 31η Μαρτίου 2018

  

  • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ
  • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ
  • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
  • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΓΕΩΡΓΙΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
  • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΟΨΕ ΕΔΩ . -ΜΑΖΙ ΜΑΣ- !

 

Έλληνες Φίλοι και Φίλες -είμαστε εμείς- που Φιλοσοφήσαμε και ιδρύσαμε την Δημοκρατία, παράγοντας Πολιτισμό.    

 

Με γνώμονα το καλό της Πατρίδας και λαμβάνοτας υπ’ όψιν τις παροτρύνσεις της κοινωνίας των γνωστών των φίλων των αγνώστων με την γνωστή ανάσα για την δημιουργία ενός μεγάλου και πραγματικού Πατριωτικού σχήματος             

με συμπόρευση υγιών δυνάμεων δήλωσα παρών και μέσα σ’ αυτό το παρών δεν θα μπορούσε να μην είναι ο σύγχρονος εκφραστής του Χώρου  … ο Πρόεδρος Καρατζαφέρης ...

 

 

Σήμερα, με τον γενικό όρο πολιτική εννοούμε μέτρα, μεθόδους και  διαδικασίες που χρησιμοποιούνται από ομάδες ανθρώπων για να πετύχουν τους στόχους τους.

Ο  όρος πολιτική εφαρμόζεται τόσο σε κυβερνήσεις κρατών όσο επίσης σε οργανισμούς εταιρείες και άλλους φορείς.

 

Η άσκηση της πολιτικής δεν αποτελεί «τέχνη». Αποτελεί ιδεολογία, αφορά ιδέες αλλά και προεκλογικές δεσμεύσεις και προγραμματικές θέσεις οι οποίες πηγάζουν

απ’ την προσωπικότητα, τις εμπειρίες και τα θέλω των προσώπων που τις εκφράζουν … ή πηγάζουν … από οργανωμένα συμφέροντα και γίνονται κοινωνικά αποδεκτές ή όχι.

 

Όταν γίνονται αποδεκτές και τα πρόσωπα αυτά κληθούν από την κοινωνία να τις εκφράσουν, μέσω της εξουσίας της διακυβέρνησης,  ο ασκών την πολιτική οφείλει να τις εφαρμόζει ως πρότυπες, σύμφωνα με την ρητή εντολή του εκλογικού σώματος, άλλως, και για οιονδήποτε λόγο μη εκπλήρωσης αυτών, πρέπει ο ασκών την πολιτική να παραιτείται αυτοδικαίως.

 

Όταν η πολιτική γίνεται αυτοσκοπός και χρησιμοποιούνται τεχνάσματα για να διατηρηθούν ή να κατακτήσουν κάποιοι την εξουσία, τότε υπεισέρχεται η κατάχρηση εξουσίας και η διαφθορά, τότε οι περισσότεροι πολίτες απογοητεύονται αδιαφορούν ή πιάνουν τα άκρα …………….

και τα αποτελέσματα είναι ολέθρια σε όλους τους τομείς …

………………………………………………                           ………………………………………..

Για να μην επέλθει ο όλεθρος επιβάλλεται να αφυπνιστούμε και πρέπει και μπορούμε να αφυπνιστούμε ,

έχουμε γνώση της κατάλληλης προσέγγισης των ζητημάτων της χώρας μας, και διαθέτουμε τους κατάλληλους τρόπους δράσης έτσι ώστε να επιτύχουμε την λυτρωτική ανατροπή για την κοινωνία μας  …..   παρεμφερείς τρόπους με τους δικούς μας ενδεχόμενα να έχουν κι’ άλλοι …….

κι’ όμως η Χώρα μας ακόμη και σήμερα σέρνεται σε μνημόνια και οι ξένες δυνάμεις ζητωκραυγάζουν για τις παρατάσεις αυτών σε ευθεία αντιδιαστολή με την κυβέρνηση, καίτοι αυτά είναι επουσιώδη,   καίτοι αυτά δια αποδείξεως είναι ανεφάρμοστα και αποτυχημένα.

 

Όχι γιατί δεν είχαμε ή δεν έχουμε ανάγκη μέτρων, αλλά για τον τρόπο που αυτά ετέθησαν σε εφαρμογή

στο δικό μας φορολογούμενο κεφάλι και μάλιστα από ξένες προς την Ελληνική Κοινωνία συνιστώσες, από συνιστώσες «τριτο-τέταρτων» υπαλλήλων ξένων συμφερόντων .   

 

Σήμερα περισσότερο από ποτέ κρίνεται αναγκαίο να αλλάξει όλη η Εθνική Στρατηγική και Πολιτική της Χώρας, και να  εφαρμοστεί, ανάπτυξη πρωτογενούς και δευτερογενούς  παραγωγής, για κάλυψη  εσωτερικών καταναλωτικών αναγκών και εξαγωγές, με προστατευτισμό και με άρση των υπογραφών της χώρας από την πλειονότητα των συνθηκών που τη δεσμεύουν.

 

Η πολιτεία πρέπει να επανα-διαπραγματευθεί, πολλές Ευρωπαϊκές Συνθήκες που υπέγραψε, και οδήγησαν στην παρακμή της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας. Οι συνθήκες αυτές όχι μόνο μας  απο-βιομηχανοποίησαν, αλλά συστηματικά μας εκμηδένισαν την αγροτική παραγωγή. Δηλαδή οι εκ-βιομηχανοποιημένοι εταίροι μας, μας δανείζουν, και μας απαγορεύουν να δουλέψουμε, για να παράξουμε πλούτο, και να τους αποπληρώσουμε.

Καλά δεν φτιάχνουμε αυτοκίνητα αυτά τα φτιάχνουν αυτοί και μας τα πουλάνε, αλλά ούτε τυρί να μη φτιάχνουμε;  Και στο τυρί πρέπει να είναι αυτοί πρώτοι;                                                

Εεε.., αυτά πρέπει να τ’  αλλάξουμε και να κατακλύσουμε την Ευρώπη και τις αγορές όλου του κόσμου με Ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Το λάδι παράγεται όπως ξέρετε μόνο σε μερικές χώρες τηςΜεσογείου. Η Ελλάδα μας παράγει το καλύτερο.
Δεν είναι δυνατόν να έχουμε ένα μοναδικό προϊόν στον κόσμο, και αντί να το αναδεικνύουμε ώστε να πουλιέται ακόμα και στα φαρμακεία σε ολόκληρο τον πλανήτη ως υγειοπροστατευτικό προϊόν και φάρμακο, να αφήνουμε την εκμετάλλευσή του στους ΙΤΑΛΟΥΣ . . . . . και αυτό  . . . . λόγω του ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία δεν αναγνωρίζει σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους που αναδεικνύουν τα ελληνικά ελαιόλαδα ως «φάρμακο»  . . .  εγκαταλείποντας έτσι τους Έλληνες παραγωγούς αβοήθητους και σε απόγνωση.

Η γη μας οι αγρότες μας τα προϊόντα μας, οι άνθρωποι της έρευνας και της τεχνολογίας που εργάζονται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά κοσμούν ερευνητικά κέντρα σ΄ολη την γη.

Όλοι αυτοί οι εργάτες της ύλης και του πνεύματος Έλληνες διαχρονικοί, που έχτισαν παραγωγή πολιτισμό και πολίτευμα δεν ήρθαν από το πουθενά αλλά από το συγκεκριμένο παρελθόν που γίνεται παρόν και διαμορφώνεται κάθε μέρα ως αίτημα για το μέλλον

 

Ας σκεφτούμε την Ελλάδα στο πέρασμα των αιώνων ας στοχαστούμε τον αιώνιο Ελληνισμό ……

Η Αθηναϊκή Δημοκρατία και ο Χρυσός Αιώνας του Περικλή, μεταλαμπαδεύουν ακόμη και σήμερα το Φως, το αποτέλεσμα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας αποκαλείται σήμερα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ! ! !

 

Δεν είναι πολιτισμός ότι παράχθηκε στις τυρρανικές ή φεουδαρχικές κλίκες , αυτό είναι κτήμα εξειδικευμένων ή λίγων που ως στόχο είχαν και έχουν τον εξωραϊσμό τους ή την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

  

Δεν είναι μουσεία ….. ούτε αξιοθέατα ….

η Ακρόπολή μας, η Ολυμπία, η Δωδώνη, η Επίδαυρος, το Δίον, οι Δελφοί,  το «Ιερόν του Σουνίου», αλλά και τόσα μα τόσα άλλα αναρίθμητα μοναδικά και ασύγκριτα δημιουργήματά μας. 

Δεν είναι η Χώρα μας - μ ο υ σ ε ί ο- ,

Κι όμως δεχτήκαμε να γίνουμε μουσείο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί  

 

Η Ελλάδα είναι το Φως του κόσμου,

είναι - είμαστε η Φλόγα του Ενός και Ενιαίου Πολιτισμού, του μοναδικού, που ένωσε διαλέκτους,  που ένωσε ανθρώπους , που έφτιαξε Ακροπόλεις και έγραψε Ιστορία !

Δεν είναι η Ακρόπολη - μ ο υ σ ε ί ο-   «προστατευόμενης παγκόσμιας κληρονομιάς» …       είναι η Μοναδική Παγκόσμια Κληρονομιά  που προστατεύει την ανθρωπότητα!

 

Ο Λευκός Μας Πύργος στην Θεσσαλονίκη Μας περικλείει και συμπυκνώνει τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο

την Ελληνική Αυτοκρατορία που την είπανε Βυζάντιο,

την Αρχαία Ελληνική παράδοση αλλά και την Χριστιανική Μεγαλοπρέπεια τους ανθρώπους του πνεύματος που γέννησε

και την τωρινή της μορφή που κοσμεί την Κοινή Ελληνική Μας Πατρίδα.

 

Δεν έχει ανάγκη η Ελλάδα Μας από προστάτες …

 

Έχει προστάτες Έλληνες η Ελλάδα Μας, εμάς τους ίδιους τους Έλληνες

 

Και τώρα απέναντι σ’ αυτά που αντιμετωπίζουμε       

ως έθνος στεκόμαστε αγέρωχοι με το λαό μας την νεολαία μας τους εργάτες της ύλης και του πνεύματος.

Τους εργάτες και τους επιστήμονές μας,

τις ένοπλες δυνάμεις μας,

τους δασκάλους των παιδιών μας τον ιερό μας κλήρο.

  

Ας γίνουμε κήρυκες της εθνικής μας ενότητας αλλά και ενεργοί δημιουργοί των μεγάλων ανατροπών!

 

Ας γκρεμίσουμε το σάπιο για να χτίσουμε το υγιές!

 

Η επιλογή μας είναι η ρήξη, Η μέθοδος μας η ανατροπή,

Ο στόχος μας …  Η Νέα Ισχυρή Ελλάδα …

 

 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

Εκτύπωση

Γίνε

ΜΕΛΟΣ

Ακολούθησε το πολιτικό κόμμα ΘΕΣΜΟΣ και συνέβαλε στις δράσεις του κόμματος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ >>

Μπορώ να

Βοηθήσω

Πιστεύετε ότι μπορείτε
να βοηθήσετε με οποιονδήποτε
τρόπο τον  ΘΕΣΜΟΣ;

`ξεκινηστε εδω >>

Powered by Simple Web Design