Αντιμετωπίζουμε το Πρόβλημα της Υπογεννητικότητας με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών και της οικογένειας. 
Προστατεύουμε Αληθινά τη Μητρότητα και την Μητέρα. Καθιερώνουμε -Τρία χρόνια- άδεια μητρότητας, με αποδοχές και διασφάλιση της θέσης εργασίας της μητέρας. 
Καθιερώνουμε Ολοήμερους παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στην ηλικία των τεσσάρων, καθότι «Ο Πραγματικός Πλούτος μιας Χώρας είναι τα Παιδιά της».

Σπύρος Αντωνίου

 Δελτία Τύπου
Oct 08

Η ΣΤΡΟΦΗ 360 ΜΟΙΡΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ;

Ο πρόεδρος του κόμματος κος Σπύρος Αντωνίου, κατέθεσε τις απόψεις του στο ειδησεογραφικό μέσο Liberal ελεύθερη ενημέρωση (www.liberal.gr για -τα πολιτικά, τα οικονομοτραπεζιτικά και τα της δικαιοσύνης θέματα, ταυτόχρονα έβαλε την Χώρα μας σε ένα κάδρο ανάπτυξης-. 
 
Αναλυτικά δείτε εδώ: http://www.liberal.gr/sh/170725
 
 
Εναλλακτικά διαβάστε:
Η ΣΤΡΟΦΗ 360 ΜΟΙΡΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ;
 
Άραγε γιατί (;) κάθε φορά που κάποιος από το εξωτερικό κάνει δηλώσεις και προτείνει μέτρα για λογαριασμό μας, σύσσωμη η Ελληνική Πολιτεία τόσο μέσω υπουργών ή βουλευτών όσο και μέσω άλλων εκπροσώπων της (τραπεζιτών, διοικητών, υπευθύνων των φορέων όπως το ΕΒΕΑ και των Επιμελητηρίων ή καθηγητών, κ.ά) σπεύδει άλλοτε να διαψεύσει και άλλοτε να επικυρώσει αυτές ή τις επόμενες …   
 
Προχθές είχαμε δηλώσεις από τον Ολλανδό πρόεδρο της  ευρωομάδας (περί αλλαγής του χρονοδιαγράμματος από το SSM και περί διαφορετικού μηχανισμού αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών κατά  -ζήτηση του ΔΝΤ-)  οι οποίες είναι ικανές να προκαλέσουν αστάθεια, παρόλο που, ο υπουργός οικονομικών μας δήλωσε πως, το Διεθνές  Ταμείο έχει αλλάξει τη θέση του για τις ελληνικές τράπεζες και δεν επιμένει σε νέο έλεγχο της ποιότητας του ενεργητικού τους, ενώ επισήμανε ότι τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα είναι σε καλή θέση και αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία …
 
Ενώ δεν ξεχνώ τις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Αθηναϊκού Χρηματιστήριου, αυτές που έγιναν πριν και κατά το περίφημο PSI, αλλά κι’ αυτές διαφόρων πριν την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων («κάπιταλ κοντρόλ»), θυμάμαι πως πέρασαν πάνω από δέκα χρόνια από την έναρξη της οικονομικής κρίσης (που μαίνεται ακόμη στην χώρα μας) του 2007 που άρχισε στις ΗΠΑ με την κατάρρευση των στεγαστικών κυρίως δανείων, ελαττωμένης φερεγγυότητας, και κορυφώθηκε με την πτώχευση του -τρίτου σε τάξη-  τραπεζικού κολοσσού Lehman Brothers (διαφυλάσσοντας και «σώζοντας» στην ουσία  τον κύριο υπεύθυνο και  -πρώτο σε τάξη-  τραπεζικό κολοσσό  CITIBANK).  
Θυμάμαι τις δηλώσεις του πρώην πρόεδρου ενώσεως Ελληνικών τραπεζών την 8η /7ου /2008, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όπου και ενημέρωσε τους βουλευτές, ότι,        «οι τράπεζες μας λειτουργούν άψογα, το τραπεζικό σύστημα δεν έχει προβλήματα, τα ελληνικά νοικοκυριά δεν είναι υπερχρεωμένα, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη» !                                                              
Τις δηλώσεις αυτές φρόντισε να επιβεβαιώσει και να υπερθεματίσει λίγο αργότερα ο γραμματέας της «Ε.Ε.Τ» με συνέντευξή του σε ειδησεογραφικό μέσο την 5η /10ου /2008 !
 
Ανήκουστες, ψεύτικες  και φαιδρές δηλώσεις -τουλάχιστον έτσι τις κατέταξε το σύνολο σχεδόν της μάζας των μικρομεσαίων καταναλωτών και επιχειρηματιών και η «δεύτερη κατηγορία και κάτω» των πολιτών της χώρας μας - από έναν διορισμένο πρόεδρο των τραπεζιτών. Ανήκουστες μεν -με την παραπάνω ετυμολογία- για την μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών μας, ανήκουστες δε και για την Ελληνική Δικαιοσύνη με διαφορετική όμως ετυμολογία «αυτή της ατιμωρησίας»  … άλλωστε, γιατί (;) να ενδιαφέρει, την Ελλ. Δικαιοσύνη η φτωχοποίηση κ’ καταστροφή των πολιτών της, αφού αυτή η Δικαιοσύνη καλά αμείβεται από την φορολογία τους …
 
Η «δεύτερη κατηγορία και κάτω» (ίσως και άλλες) των πολιτών μας, δικαιώθηκε και εκ’ του αποτελέσματος  λίγο αργότερα, προς το τέλος του ιδίου έτους την 8η /12ου /2008  πάλι στην Βουλή, η Ελληνική Κυβέρνηση αυτή την φορά …  ψήφισε τον ν. 3723/9.12.2008, που απέβλεπε στην παροχή ρευστότητας προς τις τράπεζες με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (που είχε ως αποκλειστικό σκοπό τη συνέχιση των πιστοδοτήσεών τους προς την πραγματική οικονομία) …
 
Η στροφή των 360μοιρών πάντα και από ορισμό καταλήγει στο ίδιο σημείο, ενίοτε είναι χρονοβόρα και κατά την διάρκειά αυτής χάνονται περισσότερα πράγματα, απ’ όσα υπήρχαν στην αρχή της. Η χώρα μας αποφάσισε να κάνει τέτοια στροφή με την «μνημονιακή υπαγωγή της» γεγονός που αποδεδείχθηκε και αποδεικνύεται λανθασμένο και καταστροφικό, όχι γιατί δεν είχαμε ανάγκη από μέτρα (πάντα το τονίζω αυτό) αλλά για τον τρόπο που αυτά ετέθησαν και από τα πρόσωπα (τριτο-τέταρτοι υπάλληλοι της Τρόικα) που τα έθεσαν.    
 
Στην περίπτωσή μας αυτό αποτιμάται σε δεκαετίες οπισθοδρόμησης, μιας και το απολεσθέν Ελληνικό ΑΕΠ έχει ξεπεράσει τα πενήντα (50) δισεκατομμύρια ευρώ ...    
                                                                                    
Για την εξαιρετική αυτή επίδοσή μας αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί (οι οποίοι επί δεκαετίες καταδυναστεύουν την πατρίδα μας), οι δικαστικοί (καθώς έως σήμερα δεν έχουν τιμωρήσει τους υπευθύνους της φτωχοποίησης μας ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν και την εμβάθυνσή της), οι τραπεζιτικοί/οικονομικοί παράγοντες και φυσικά οι πολίτες μας που στην ουσία εξυπηρετούν τις «ατέλειωτες στροφές» της … ολοκλήρωσης του κύκλου !        
 
Ένας άλλος «ευρωπαϊκός» λαός η Αγγλία, έκανε κι’ εκείνη κυκλική στροφή με το εντυπωσιακό brexit, βάζοντας έτσι γερές βάσεις για την δημιουργία νέου φορολογικού παράδεισου, στα εδάφη της. Ήδη διαφημίζει, φορολογικές απαλλαγές σε εταιρείες αλλά και κατάργηση ασφαλιστικών εισφορών (και όχι αυτό δεν το κάνει επειδή έχει δικό της νόμισμα και τράπεζες) …      
 
Αρκετούς κύκλους κάνει και η Ελβετία, με τον κυριότερο -αυτόν της ουδετεροποίησης της- να τον κλείνει πολύ γρήγορα !
 
 
Άραγε εμείς μπορούμε να κάνουμε έναν κύκλο, που να μας φέρει σε μνημονεύουσα θέση, για το παρόν και τις μελλοντικές μας προοπτικές;                                                                               
Προσωπικά πιστεύω πως ναι και μάλιστα δεν θα είναι και πολυδάπανος, μιας και διαθέτουμε την τεχνογνωσία και άλλα.
 
 
Με αυτό ως δεδομένο μπορούμε, να δώσουμε κίνητρα στην Ναυτιλία για τον επαναπατρισμό των πλοίων, να δώσουμε κίνητρα για Τουριστική ανάπτυξη άλλωστε το επιτρέπουν οι θαυμάσιες καιρικές συνθήκες μας.      
Με αυτό ως δεδομένο μπορούμε, να δημιουργήσουμε ένα νέο  -Κέντρο Διεθνούς Οικονομικού Τομέα και Εμπορίου (ΚΔΟΤΕ)- και να το στεγάσουμε στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Νότιας Αθήνας!
 
Για να πετύχεις κάτι πρέπει πρώτα να το Ονειρευτείς !
 
 
Αθήνα, Οκτώβριος 2017
 
Σπύρος Θ. Αντωνίου, πρόεδρος κόμματος ΘΕΣΜΟΣ.
 
 
στο ειδησεογραφικό μέσο www.liberal.gr
Εκτύπωση
Jan 13

Ο «ΘΕΣΜΟΣ» ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΆΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ 233 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ. Δελτίο τύπου 13/01/2017.

Καταθέσαμε σήμερα, στην Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, την με αρ.πρωτ.: 277/13-01-2017, μήνυση (41+1 βασικών σελίδων 739 σχετικών σελίδων και οπτικοακουστικό υλικό), κατά, των διοικήσεων των «τεσσάρων συστημικών τραπεζών», των διοικητών (του σημερινού και του προκατόχου του) της ανωνύμου εταιρείας ΤτΕ και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για την υφαρπαγή των 233 δις ευρώ των Ελλήνων Φορολογουμένων, -τους οποίους δεν σέβονται όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις-.

Επειδή δεν οφείλουμε σε κανέναν (το αντίθετο πιστεύουμε μάλιστα) και επειδή δεν διαθέτουμε -εξακόσια δις- , κάνουμε και σήμερα, με λογική, θάρρος, ταπεινότητα, σεβασμό, και απεριόριστη Αγάπη Προς την Πατρίδα Μας, την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!

 

Κάνουμε και σήμερα το ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ προς όλους τους Έλληνες, προς όλα τα Ελληνόπουλα, τόσο σ’ εκείνα που σήμερα βγαίνουν στην αγορά εργασίας, όσο και σ΄ εκείνα που μαθαίνουν γράμματα στα σχολεία Μας, σ΄ εκείνα που σήμερα κάνουν τα πρώτα τους βήματα …

αλλά και σ’ εκείνα, που, -διασχίζοντας χερσαία και υδάτινα σύνορα- έρχονται στον Τόπο Μας και ασπάζονται τον Πολιτισμό Μας, Τις Αρχές και Τις Αξίες Μας!  

 

Για μας στον «ΘΕΣΜΟ» τέρμα οι διχόνοιες, -τέρμα το ψηφίζουμε για να φύγει αυτός ο ανεπάγγελτος και να έρθει ο άλλος ανεπάγγελτος που θα βολέψει εμάς -, εμείς, δεν πιστεύουμε σε αριστερούς, δεξιούς, σοσιαλιστές ή κεντρώους …

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ!

Για το 2017 έχω ένα «όραμα» για μας …

Σπύρος Θ. Αντωνίου

πρόεδρος του κόμματος

«ΘΕΣΜΟΣ»

Αθήνα, Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Ηλ. ταχυδρομείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Διαδικτυακή σελίδα: www.thesmosellada.gr

Εκτύπωση
May 20

Συγχαρητήρια επιστολή στον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα από τον πρόεδρο του ΘΕΣΜΟΣ

 

ΕΛΛΑΔΑ- Αθήνα 20/05/2017

 

Προς : Μητροπολίτη  Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα 

 

Σεβασμιώτατε,

Με την παρούσα επιστολή σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ομιλία σας (για την οποία ενημερώθηκα από τον ηλεκτρονικό τύπο)

με θέμα την συμπλήρωση 103 χρόνων από την είσοδο του Ελληνικού στρατού το 1914 στην Βόρεια Ήπειρο .

 

Οι απόψεις σας για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, άλλωστε την 18η /1ου /2013 σε συνέντευξή  μου στο   Ήπειρος TV1 είχα εκφραστεί ανάλογα (λεπτό 13-15 δείτε εδώ:  https://youtu.be/_VmaCuHggO4?t=5  ).

 

Δοθείσης της ευκαιρίας, εκφράζω, την αμέριστη συμπαράστασή μου στην Αρχιεπισκοπή, στο έργο και στο πρόσωπό Σας.

  

Σας εύχομαι υγεία και δύναμη.

 

Παραμένοντας στην διάθεσή σας

Με βαθύ σεβασμό και εκτίμηση

  

Σπυρίδων Θ. Αντωνίου

Πρόεδρος κόμματος -ΘΕΣΜΟΣ-

 

Εκτύπωση
Dec 02

Αύριο το Ιταλικό δημοψήφισμα και οι Ελληνικές Εκλογές στις 19-3-2017. Δελτίο Τύπου 03/12/2016

Είναι προφανές πως o Ματέο Ρέντσι  ψάχνει «πόρτα να ξεχειμωνιάσει» ανεξαρτήτως του αυριανού αποτελέσματος της κάλπης στη γείτονα.

Προσπαθεί δήθεν μεταμελώντας, με δηλώσεις του τύπου «έκανα λάθος, δεν έπρεπε να προσωποποιήσω την πρόκληση του δημοψηφίσματος» να βρει «πόρτα να ξεχειμωνιάσει» εντός Ιταλίας, όμως είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται καθώς οι Ιταλοί έχουν καταλάβει ότι το παιχνίδι παίζεται στις πλάτες τους …    

Οι «μεταρρυθμιστές» Σόιμπλε και Σταϊνμάιερ τους οποίους «ασπάζεται» ο Ρέντσι, προφανώς και δεν έχουν έρεισμα στην Ιταλική κοινωνία δεδομένο του ότι, η Ιταλία δεν καλοπερνά παρόλο που διαθέτει βαριά βιομηχανία (η Γερμανία που έχει ίδια βιομηχανία γιατί καλοπέρνα;) αλλά και την Νο1 βιομηχανία μόδας στον κόσμο (που δεν διαθέτει η Γερμανία …) έτσι μάλλον άδοξα ή μοιραία αν προτιμάτε ο Ματέο «πρόκειται να ξεπαγιάσει τουλάχιστον στις συνειδήσεις των Ιταλών» όσο καλά και αν έμαθε να παίζει «αγοραίο τζόγο»  … σημερινό χρηματιστήριο δηλαδή … και … την συνείδησή τους θα την εφαρμόσουν οι Ιταλοί καθώς δεν είναι «νέο-αίλληναις» …    

 

Για μας εδώ στην Ελλάδα μιας και συνεχίζονται οι ήξεις αφήξεις επώνυμων «τριτο-τέταρτων»της Τρόικα και οι «πρωθυπουργο – προέδροι μας» έχουν μείνει στο Σιδηρούν Παραπέτασμα της περιβόητης διαλέξεως του Ουίνστον Τσώρτσιλ, πιστεύω ως Σπύρος Αντωνίου ότι οι -Ελληνικές κάλπες- πρόκειται να ανοίξουν την 19η Μαρτίου του σωτηρίου έτους 2017.

Το αν το 2017 μπορεί να είναι σωτήριον έτος και αν ο Μάρτης μπορεί να είναι εκλογικός μήνας απομένει να αποδειχθεί.

Εμείς στον ΘΕΣΜΟ αφομοιώνοντας αυτό ως δεδομένο, σχεδιάζουμε από σήμερα και ξετυλίγουμε την αρχειοθέτηση της συνειδήσεώς μας ...   

Όπως ο Μπιλ Γκέιτς είπε: Ευφυΐα είναι η ικανότητα να αφομοιώνεις νέα δεδομένα, έτσι και εμείς στον ΘΕΣΜΟ ζητάμε από τον Ελληνικό Λαό να μας αφομοιώσει ως την δεδομένη και μόνη πραγματική λύση του.

 

Η συγνώμη που ζήτησα προ καιρού από τους Έλληνες για την εκλογική συνεργασία του Γενάρη του 2015 (παρόλο που έλαβα την προσωπική πρωτιά με τετραψήφιο αριθμό ψήφων στην Α’ Αθηνών και παρόλο που παραμένω πρώτος σε σταυρούς ακόμα και σήμερα και μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 για το «νεοεισαχθέν» κόμμα του κοινοβουλίου …) είναι κατατεθειμένη ως εγγύηση των προθέσεών μου -για συνεισφορά- στην απελευθέρωση του Έθνους Μας  -το γεγονός ότι σήμερα δεν είμαι μέλος του κοινοβουλίου- συνεγγυάται των προθέσεών μου.

 

Ζητώ - ζητάμε σήμερα, όλοι εμείς οι λίγοι εδώ στον ΘΕΣΜΟ την στήριξη σας για να γίνουμε πολλοί, ζητώ – ζητάμε σήμερα όλοι εμείς οι λίγοι εδώ στον ΘΕΣΜΟ να ξεχάσετε τον Ενφια, την ανεργία που μας μαστίζει, την άδεια μας τσέπη και να ταυτιστείτε μαζί μας για να δώσουμε τις οριστικές λύσεις.

 

Θέλω - θέλουμε σήμερα κοντά μας περισσότερο από ποτέ εκείνους/ες που έπεσαν πολλές φορές στη ζωή τους και ξανασηκώθηκαν μόνοι/ες τους.     

Δεν μπορώ να υποσχεθώ σήμερα για την δομή και την μορφή των ψηφοδελτίων μας στις ερχόμενες εκλογές, δεν μπορώ να προεξοφλήσω ακριβώς τυχόν συνεργασίες, μπορώ όμως να αναφέρω ότι τυχόν συνεργασίες με άλλα κόμματα αυτές μπορούν να αφορούν -μόνο κόμματα εκτός βουλής- (που δεν έχουν εκλεγεί ως σήμερα) τα οποία κατέχουν σφραγίδα Αρείου Πάγου και οι Ιδρυτές/Πρόεδροί τους έχουν καταθέσει (στον Άρειο Πάγο) την Δήλωση Πίστης στο Σύνταγμά Μας (τόσο την εκ’ Νόμου όσο και την από Ψυχή τους …)

 

Σε κάθε περίπτωση υπόσχομαι πως αποκλείω από τα ψηφοδέλτιά μας  υποψηφιότητες, εκλεγμένων ή όχι μελών του κοινοβουλίου έως σήμερα, διοικητών ή ανώτατων διευθυντών δημοσίων υπηρεσιών, προέδρων  κομμάτων οι οποίοι έχουν υπερβεί το εξηκοστό έτος ηλικίας.   

 

Τυχόν υποψήφιοι που μπορεί να καταφθάνουν στα γραφεία μας το τελευταίο διάστημα των εκλογών απορρίπτονται εκ’ των προτέρων.

 

Σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι/ες των υπό διαμόρφωση ψηφοδελτίων μας  πρέπει να υπογράψουν δήλωση Πίστης και Πατριωτισμού προς το Ελληνικό Μας Έθνος … άλλως απορρίπτονται .   

 

Αθήνα,  03/12/2016

Για το πολιτικό κόμμα  -ΘΕΣΜΟΣ-

Ο πρόεδρος

Σπυρίδων Θ. Αντωνίου 

 Ηλ. ταχυδρομείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Διαδικτυακή σελίδα: www.thesmosellada.gr

Εκτύπωση

Γίνε

ΜΕΛΟΣ

Ακολούθησε το πολιτικό κόμμα ΘΕΣΜΟΣ και συνέβαλε στις δράσεις του κόμματος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ >>

Κάνε

Δωρεά

Συνείσφερε με το ποσό που επιθυμείς να κάνεις δωρεά στο ΘΕΣΜΟ.

Δωρεα θεσμοσ >>

Μπορώ να

Βοηθήσω

Πιστεύετε ότι μπορείτε
να βοηθήσετε με οποιονδήποτε
τρόπο τον  ΘΕΣΜΟΣ;

`ξεκινηστε εδω >>

Powered by Simple Web Design