Αντιμετωπίζουμε το Πρόβλημα της Υπογεννητικότητας με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών και της οικογένειας. 
Προστατεύουμε Αληθινά τη Μητρότητα και την Μητέρα. Καθιερώνουμε -Τρία χρόνια- άδεια μητρότητας, με αποδοχές και διασφάλιση της θέσης εργασίας της μητέρας. 
Καθιερώνουμε Ολοήμερους παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στην ηλικία των τεσσάρων, καθότι «Ο Πραγματικός Πλούτος μιας Χώρας είναι τα Παιδιά της».

Σπύρος Αντωνίου

Άρθρα Μελών
Mar 03

Η αρετή δεν είναι βολική για σας κ. Τσίπρα, των 309, τούτη την στιγμή …(της Παγκόσμιας Τράπεζας) ...

…κύριε Τσίπρα Αλέξιε, αφού φορτώσατε τις ευθύνες του δικού σας τρίτου μνημονίου, για το οποίο με -βαρύγδουπη δήλωσή σας-  αποκαλύψατε στους «Φτωχούς Έλληνες» πως, υπογράψατε, μετά από απειλές και εκβιασμούς (κ. πρωθυπουργέ … αυτές τις δηλώσεις, πρωθυπουργοί, δεν τις κάνουν … πόσο μάλλον «ηγέτες», αλλά και -απλοί αρχηγοί- δημοκρατικών χωρών, οργανώσεων ή άλλων φορέων …) ενώ μόλις δέκα μέρες πριν την υπογραφή του είχατε οδηγήσει την Χώρα σε δημοψήφισμα (και καλέσατε τους πολίτες να αντισταθούν καταψηφίζοντας τα μέτρα που δήθεν μας υποβάλλουν οι εταίροι της Γηραιάς Ηπείρου και το ΔΝΤ, και οι πολίτες, έκαναν και με το παραπάνω το αυτονόητο, ψήφισαν αυτό που εσείς τους ζητήσατε, καθότι εκείνοι πίστεψαν σ’ αυτό, ενώ εσείς ο ίδιος, προσωπικά και μόνο εσείς, όχι …) που σας έδωσε τη δύναμη να διαπραγματευτείτε … και που όμως δεν κάνατε χρήση της …

…και αφού, μόλις πριν λίγους μήνες, από την υπογραφή από σας του τρίτου μνημονίου, είχατε φορτώσει την αποτυχία της αύξησης του βασικού μισθού (και γενικώς του προγράμματος Θεσσαλονίκης) των 751 ευρώ στον «Γιάνη με τα λαχούρια» ή τον γνωστό «Γιάνη με ένα-ν-» και τους λοιπούς -εσωκομματικούς εχθρούς- σας …

 

σήμερα μετά την επιτυχημένη δήθεν έμμονή σας για το ΔΝΤ -και τις βαρύγδουπες δηλώσεις του συνόλου σχεδόν της κυβερνήσεώς σας επ’ αυτού-  … φορτώσατε στην πλάτη των «Φτωχών Ελλήνων» (αυτών που ψήφισαν ό,τι τους ζητήσατε στο δημοψήφισμα) και την Παγκόσμια Τράπεζα … προς χαρά του πρώην τραπεζίτη και πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, τον οποίο και «πολεμούσατε» ως αρχηγός αντιπολίτευσης …

 

… για να μην είμαι άδικος, και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί από εσάς, δεν έκαναν κάτι προς το συμφέρον της Ελλάδας, τι να πρωτοθυμηθώ; αλλά και ποιόν να πρωτοαναφέρω; … τον Παπαδήμο με τον Σαμαρά και την συνδρομή τους υπέρ των δανειακών συμβάσεων (όχι των μνημονιακών …αλλά των δανειακών) σε ευρώ … ή τον «Χρηματιστηριακό Αρχηγό Σημίτη» που μετέτρεψε και τα δραχμικά δάνεια σε ευρώ, ή τον -σεμνό- Καραμανλή των αγορών του «Αράπογλου και του Γκόρτσου» ή τον Παπανδρέου του Καστελλόριζου που πριν απ’ αυτό ήθελε να κοιμάται ήσυχος, τουλάχιστον εσείς κύριε σημερινέ πρωθυπουργέ δεν είχατε διατελέσει και υπουργός οπότε διαφέρετε και με βούλα …

 

Η αρετή λοιπόν, δεν είναι βολική για σας κ. Τσίπρα, των 309 ίδιων με εσάς, τούτη την στιγμή … καθώς η χώρα σύμφωνα με όλους εσάς δέχεται «έξωθεν απειλές» και εσείς υποκύπτετε και υπογράφετε, εν μέσω εκβιασμών …έτσι η Χώρα σύρεται επί 10ετιας πλέον στην δική σας κρίση ..

Αναρωτιέμαι  … τι θα πείτε στο μέλλον στον Θεό (αν αυτός υπάρχει) όταν σας ρωτήσει: γιατί υστερήσατε στην αρετή ; … σε αυτή την ερώτηση όμως, θαρρώ, πως θα απαντήσετε πραγματικά -με αρετή- και η απάντησή σας θα είναι: Μα… είμαι -άθεος- σε ποιόν θεό να απαντήσω …

Όμως αγαπητέ πρωθυπουργέ, ο Θεός υπάρχει, και είναι στην καρδιά και στο μυαλό μας … είναι δίπλα μας στα δύσκολα και μας δίνει τις πραγματικές λύσεις, η λύση για εσάς τους 309 είναι να παρατηθείτε χθες …   

 

 

Ζητούνται Έλληνες, απόγονοι Ελλήνων, έχω ένα Όνειρο για Μας …

            

Σπύρος Θ. Αντωνίου

πρόεδρος του κόμματος

«ΘΕΣΜΟΣ»

Αθήνα, Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Ηλ. ταχυδρομείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Διαδικτυακή σελίδα: www.thesmosellada.gr

Εκτύπωση
Feb 01

"ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ"

Ένας ήλιος να σε ζεσταίνει. Μια αγκαλιά τρυφερή να σε περιμένει. Η στοργή και ο έρωτας συνυπάρχουν και χαρίζουν το απόλυτο δόσιμο, το απόλυτο χάσιμο στη στιγμή!... Όταν η κατάφαση στη ζωή οδηγεί στην ανάταση και η σύνθεση των αντιθέτων στην αρμονία, τότε μία ατέλειωτη εσωτερική χαρά θριαμβεύει απέναντι στην πόλωση, στην ασχήμια και την αποσύνθεση. Η αγάπη τότε είναι εδώ! Θριαμβεύουσα! Νικητής! 

Η μεγαλύτερη εκδήλωση της αγάπης εκφράζεται με τον αλτρουϊσμό. Με τον τρόπο αυτό ο άνθρωπος κατόρθωσε ότι υψηλότερο και καλύτερο στην ιστορική του πορεία. Δημιούργησε πολιτισμούς, αντιμετώπισε με τη δύναμη της ενότητας και της αλληλεγγύης τις μεγαλύτερες δυσκολίες και προκλήσεις. 

Μια φλόγα αγάπης δίνει ελπίδα και ανακουφίζει. Η παρακμή τότε υπάρχει μόνο ως εξωτερικό φαινόμενο και είναι παροδική. Το ίδιο ισχύει και για την ακμή, τη δόξα, την επιτυχία όταν απουσιάζει η αγάπη. Παραμένουν επιφανειακές καταστάσεις, κενές περιεχομένου όταν δεν νοηματοδοτούνται και εμψυχώνονται από την ενέργεια της αγάπης. Η αγάπη αποτελεί το κορυφαίο θεμέλιο της ευτυχίας και εμπλουτίζει τα πάντα. Είναι το παν! Σ' αυτή τη ζωή πρέπει κάτι να κάνουμε, κάτι ν' αγαπάμε, σε κάτι να ελπίζουμε. "Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις" είναι ο τίτλος ενός κορυφαίου  βιβλίου του Λέο Μπουσκάλια. 

Η αγάπη έμμεσα ή άμεσα εκφράζεται με διαφορετικούς τρόπους στο σύμπαν, τη φύση, τον άνθρωπο. Εκφράζεται σε συμβολικό επίπεδο όσο και σε πραγματικό. Οι αλχημιστές θεωρούσαν πως ότι συμβαίνει στο μεγαλόκοσμο αντανακλάται και στο μικρόκοσμο, ο οποίος αποτελεί τη μικρογραφία του πρώτου. Κατ' αυτόν τον τρόπο η αγάπη είναι η σύγκλιση, η συμφωνία των αντιθέτων για την καλύτερη επίτευξη λειτουργικότητας ενός συνόλου.

Αυτό εκφράζει ο Ηράκλειτος με τη φιλοσοφία του η οποία παράλληλα αποτελεί και θεολογία για την εποχή του. Η φράση του πως "Αυτόν τον κόσμο δεν τον έφτιαξε ούτε θεός ούτε άνθρωπος, υπήρχε ανέκαθεν, είναι ένα αιώνιο πυρ που ανάβει με μέτρο και σβήνει με μέτρο" παραμένει κορυφαία και αντιπροσωπευτική της κοσμοθεασής του. Επίσης όταν μιλάει για την "παλίντροπο αρμονία", την πάλη των αντιθέτων "πόλεμος πατήρ πάντων" απ' όπου απ' τη σύγκρουση προκύπτει η σύνθεση και η αρμονία.

Όταν βέβαια μιλάμε για σύνθεση είναι εντελώς διαφορετική απ' την απλή συγκόλληση συμφερόντων που αποτελεί φαινόμενο της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας. Η δημιουργική ενότητα είναι και αγάπη, προκύπτει δε από μία αληθινή και αυθεντική σύνθεση, δεν είναι προϊόν συμβιβασμού και αλισιβερισίων.

Αγάπη είναι και η δημοκρατία στην ανώτερή της έκφραση γιατί εκφράζει τη σύνθεση και το σεβασμό, την ανοχή αλλά και την αποδοχή στο διαφορετικό, τη διαφορετική ιδέα, γνώμη, πρακτική. Χαρακτηριστική και διαχρονική παραμένει η φράση του Βολταίρου: "Διαφωνώ με ότι λες αλλά θ' αγωνιστώ μέχρι θανάτου να το λες".Η αληθινή δημοκρατία τα τοποθετεί όλα σ' ένα πεδίο εμπλουτισμού, σύνθεσης, αλληλεπίδρασης ιδεών και αντιλήψεων, διαδραστικής σχέσης πολιτών - πολιτικών. Η αγάπη λοιπόν βρίσκεται εκεί που απουσιάζει η πόλωση, το σχίσμα, το οποίο ξεκινάει απ' τον εσωτερικό μας εαυτό και φτάνει στο φαίνεσθαι, δηλαδή στον τρόπο που αντανακλάται η παρουσία μας προς τα έξω, στην κοινωνία.

Ο Ηράκλειτος εισάγει πρώτος την έννοια του "Λόγου", που βρίσκεται μέσα στο "είναι" και στο "γίγνεσθαι" του κόσμου αλλά και μέσα στην ψυχή του ανθρώπου. Ο "Λόγος" είναι αιώνιος (αΐδιος), δεν έχει δηλαδή αρχή και τέλος. Γι' αυτό ο Ηράκλειτος τονίζει πως "την τάξη αυτή του κόσμου, που είναι για όλα τα όντα, δεν την έθεσαν ούτε θεοί, ούτε άνθρωποι, αλλά ήταν πάντα, είναι και θα είναι πυρ αείζωον (αιώνια ζωντανή φωτιά) που ανάβει με μέτρο και σβήνει με μέτρο.

Υπάρχει επομένως μία εσωτερική νομοτέλεια του κόσμου, που διέπεται απ' το ρυθμό της, τον αιώνιο "Λόγο" του κόσμου.

Μία άλλη μεγάλη μορφή της κλασικής αρχαιότητας ήταν ο Σωκράτης ο οποίος εξέφρασε με τη στάση ζωής του την αγάπη για τον άνθρωπο και την πατρίδα, την υπέρβαση απ' τα κοσμικά δεσμά του βολέματος και του συμβιβασμού με την αυτοθυσία του ουσιαστικά. Δε φοβήθηκε το θάνατο. Αντί να δραπετεύσει απ' το δεσμωτήριο και να σωθεί προτίμησε να πιει το κώνειο αποδεικνύοντας πως η πίστη στο καθήκον και η ομορφιά της ψυχής είναι αξίες που αποτελούν προτεραιότητα αναδεικνυοντάς τες με τον ηρωικό του θάνατο. Με αυτήν του τη στάση τίμησε τους νόμους της πατρίδας του.

Προέκταση του Σωκράτη υπήρξε ο Χριστός ο οποίος με τη σταυρική του θυσία προτίμησε σε άλλο επίπεδο να υπερασπιστεί τη θεία του αποστολή, να εκφράσει την θυσία ως υπέρτατη έκφραση της αγάπης, να υπερασπιστεί με αυτόν τον τρόπο την ανθρωπότητα και τους θείους νόμους που υπερβαίνουν τους κοσμικούς. Συγχώρησε έτσι ως έκφραση του Θείου λόγου την ανθρωπότητα για τις αμαρτίες της (αστοχίες της) και απέδειξε πως η αδυναμία μπορεί να είναι και δύναμη υπερασπιζόμενος τον άνθρωπο στην πτώση του, ο οποίος όμως κατά χάριν μπορεί να κερδίσει τη "βασιλεία των ουρανών".

Την αγάπη εξύμνησε κι ο Απόστολος Παύλος με τη διδασκαλία του η οποία έφτασε στο αποκορυφωμά της με τον ύμνο της αγάπης προς το θεό και τους ανθρώπους.

Οι πρώτοι χριστιανοί με τις «αγάπες» και την ακτημοσύνη εκφράσαν έμπρακτα την ιδέα της και δώσαν και τη ζωή τους για τις αξίες και τα πιστεύω τους.

Τέτοια  στοιχεία αγάπης μεταξύ άλλων ανέδειξε και η κορυφαία φιλόσοφος Υπατεία μέσω  του τρόπου ζωής της, η οποία στο τέλος μαρτύρησε.

Ο Ελληνισμός πάντοτε εκφράζει στην διαχρονική του πορεία μέσα από διαφορετικά σχήματα τις αξίες, της σύνθεσης της ενότητας της αγάπης για τη ζωή, τον άνθρωπο και το θείο.

  

Για το Πολιτικό κόμμα  -ΘΕΣΜΟΣ-

το στέλεχος   

Γεώργιος - Λυσίμαχος  Ρόζος

Ηθοποιός

 

 Αθήνα,  10/11/2015

 

Εκτύπωση
Jan 12

«ΧΡΕΟΣ». «ΕΛΛΑΣ». «Η.Π.Α.». ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΖΑΪΡ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (συμφωνείτε κ. Ομπάμα;;;). Άρθρο του Προέδρου του Κόμματος.

 

 «ΧΡΕΟΣ». «ΕΛΛΑΣ». «Η.Π.Α.».

ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΖΑΪΡ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (συμφωνείτε κ. Ομπάμα;;;). Άρθρο του Προέδρου του Κόμματος.

 

 

ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΔΩ;;;

          O «κομπιούτερ» έκανε «shut-down», το κουμπί του “restart” βρίσκεται πίσω 5-6 χρόνια , στην κρίση του 2007-08 τότε που κατέρρευσε η Lehman Brothers, το Νο3 της πυραμίδας και όχι το Νο1 όπως…και…έπρεπε. 

     Η αμερικανική κυβέρνηση λοιπόν, έβαλε «μερικό λουκέτο», προχώρησε, σε  μερική αναστολή λειτουργίας κάποιων ομοσπονδιακών υπηρεσιών της, επισήμως αυτό  προκλήθηκε από την αδυναμία του Κογκρέσου να καταλήξει σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό. Είναι ένα γεγονός που  αναμένεται πρωτίστως να επηρεάσει τομείς της καθημερινότητας των Αμερικανών αλλά και όσων έχουν συναλλαγές με τις Η.Π.Α.

      Γιατί όμως,  ο «κομπιούτερ» έκανε «shut-down», τι είδους «λουκέτο» είναι αυτό,  ποιοι επηρεάζονται περισσότερο από αυτό; Να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη, το οικονομικό έτος στις Η.Π.Α. έληξε στις 30/09/2013 και τα μέλη του Κογκρέσου  έπρεπε να έχουν συμφωνήσει…για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2013-2014, κάτι που όμως, δεν συνέβη. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Σύνταγμα, σ’ αυτή την περίπτωση, προβλέπεται, διακοπή χρηματοδότησης…προς τις υπηρεσίες εκείνες, που δεν κρίνονται θεμελιώδεις για την λειτουργία του κράτους.

      Είχε «ξαναπέσει» ο κομπιούτερ πριν 17 χρόνια. Σήμερα το εκτιμητέο κόστος του «λουκέτου» ανέρχεται, σε περίπου, 9-10δις δολάρια την εβδομάδα (σε λιγότερο από ένα χρόνο το νούμερο που μπορεί να προκύψει είναι ίσο με το δήθεν Ελληνικό χρέος).    

      Το Αμερικανικό Κογκρέσο, πρέπει να συμφωνήσει για το ποσό  του ανώτατου ορίου του δημοσίου χρέους τους, αυτό είναι ένα νούμερο που σχεδόν αγγίζει τα…16,7 τρις usd!!!

       Ταυτόχρονα οι αγορές, αναμένουν να επιλυθεί άμεσα, χθές,  το θέμα των δαπανών του προϋπολογισμού των Η.Π.Α.. Παρελθοντικά  αυτού του είδους οι «βλάβες των κομπιούτερς» έχουν διαρκέσει, από μία ημέρα ως έναν μήνα. Υπάρχουν δε, φόβοι, κινδύνου χρεοκοπίας.  Αυτό είναι ένα απαγορευτικό σενάριο, μιας και στην κρίση του 2007-08 ,τότε που κατέρρευσε η Lehman Brothers, το Νο3 της πυραμίδας και όχι το Νο1 όπως…και…έπρεπε, τα ποσά ήταν κάτι παραπάνω από 500 ψωρο/δις usd!!! Ενώ τώρα είναι «ΤΡΙΣ», είναι  16,7 τρις usd!!! 

      Προσωπική εντύπωση μου προκαλεί,  η εκτίμηση του επικεφαλής οικονομολόγoυ της Citi στο CNBC που παρομοιάζει τις ΗΠΑ με τη «Χώρα του Οζ» χαρακτηρίζοντας τους πολιτικούς της Ουάσιγκτον «ανεύθυνους», καθώς αν οι Η.Π.Α. κηρύξουν στάση πληρωμής ακόμη και σε ένα μικρό κομμάτι του χρέους, αυτό θα μπορούσε να τραβήξει το χαλί της παγκόσμιας οικονομίας. 

(Να θυμίσω ότι το Νούμερο1 της… «λεμαν-μπραδερίστικης» κρίσης 2007-08, ήταν η Citi και τα πάρτι με «έγχρωμα» πούρα, των στελεχών της. Την οποία (citi) έσωσε στην συνέχεια πρωτοβουλία του κ. Μπαράκ Ομπάμα.)  

       Είναι «φυσικό»…οι Αμερικανοί, για μεγάλο χρονικό διάστημα να συνεχίσουν την παραποίηση των οικονομικών τους στοιχείων (δήθεν αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης, δήθεν περιορισμός της ανεργίας κ.ά.), έτσι ώστε,  οι «εν λειτουργία» κομπιούτερς  των χρηματιστηρίων «να πιστεύουν» πως η αμερικανική οικονομία είναι υγιής. Ενώ ταυτόχρονα οι Αμερικανοί κατά την προσφιλή τακτική τους θα…τυπώνουν ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ…δηλαδή δολάρια…   

 

ΟΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ;;;

       Εδώ ανήκει η Κίνα, η Βραζιλία, η Τουρκία, η Ρωσία…η Ινδία κ.ά., χώρες στις οποίες «εξάγεται» ο Αμερικανικός πληθωρισμός, εδώ ανήκουν οι πιστωτές της υπερδύναμης, δηλαδή, των Η.Π.Α.!!!

        Το μεγάλο ρίσκο ανήκει στην  Κίνα,  καθότι…αν αρχίσει να πουλάει τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου που κατέχει, μιας και δεν θα μπορεί διαφορετικά, να ελέγξει τον εγχώριο πληθωρισμό της, τότε θα ξεκινήσει μια μάχη, η οποία θα έχει και τέλος…  

 

Η «ευρώπη», ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;;; 

      Αλήθεια τι άλλο μπορεί να κάνει από το να ΤΡΩΕΙ τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, τους κόπους και ΜΟΧΘΟΥΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ;;;  Δεν σας κάνει εντύπωση το γεγονός πως:… στις αρχές Σεπτέμβρη λίγες μέρες πριν τις γερμανικές εκλογές , ο Ούνος, υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μίλησε για επιπλέον οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας ύψους τουλάχιστον τεσσάρων δισ. ευρώ ως το τέλος του 2014. Ταυτόχρονα…απέρριψε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Ενώ με παρεμφερείς δηλώσεις, ο πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου, Νόρμπερτ Μπάρτλε είχε δηλώσει: « Με τα σημερινά δεδομένα, μιλάμε για περίπου 4-4,5 δισεκατομμύρια ευρώ», μεταφέροντας ενημέρωση του, από τον…κ.Σόιμπλε, η οποία είχε πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων… 

Έλληνες, έχετε σκεφτεί, ότι, αυτά τα χρήματα…ήταν το ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ;;;

       Όμως στην ευρώπη υπάρχει και το άλλο...έχουμε μια χώρα που ανήκει στις …αναδυόμενες αγορές…την Ρωσία. Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν, δυο αναδυόμενες αγορές, η  Ρωσία και η Κίνα να συνεργαστούν με την Αμερική, για να μην καταστραφούν εκείνοι, δηλαδή οι Κινέζοι, οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί, να εξάγουν στην «ευρώπη» πληθωρισμό. Το ευρώ, θεωρητικά,  είναι ακόμη ισχυρό, μιας και το στηρίζει (επί πολλών «προμηθειακών» κινητών και ακινήτων αντιτίμων)  η γερμανική Αυτοκινητοβιομηχανία. Άρα, θεωρητικά πάντα, το ευρώ, παραμένει σε θέση να «εισπράξει»,  μερικές σοβαρές τεκτονικών πλακών δονήσεις,  που ενδεχόμενα θα προκαλέσουν τα 16,7 τρις usd.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ, ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;;; 

      Εδώ τι υπάρχει;;;...έχουμε χώρες με πολλές φυλές, με όχι κοινά χαρακτηριστικά!!! Έχουμε χώρες υποσιτισμένες με αρρώστιες…στις οποίες αποστέλλονται «παγκοσμιοποιημένες» ανθρωπιστικές βοήθειες της ΠΛΑΚΑΣ.

Πρόσφατα ο διάσημος Μπόνο του συγκροτήματος των U2 δήλωσε:  «Για την αντιμετώπιση της φτώχειας εδώ και σε ολόκληρο τον κόσμο και την ευημερία δεν χρειάζονται τα τσιρότα (Band-Aid) της εξωτερικής βοήθειας .»…  

       Υπάρχει και κάτι άλλο εδώ...έχουμε χώρες όπου στο υπέδαφός τους βρίσκονται «άφθονα πολλές» πρώτες ύλες. Εδώ βρίσκεται το 90% της πλατίνας, το 98% του χρωμίου, το 50% του χρυσού, το 30% του ουρανίου. Εδώ υπάρχουν αχανή και παρθένα δάση με αμέτρητα διαμάντια, πετρέλαιο και υδροηλεκτρική ενέργεια εκατονταετιών.       

        Ο Μπόνο των U2 είπε και κάτι άλλο, το άνοιγμα επιχειρήσεων εδώ… διώχνει τα τσιρότα (Band-Aid) της εξωτερικής βοήθειας…!!! 

         Όμως φίλε Μπόνο των U2,  σαν Σπύρος Αντωνίου σου λέω ότι, η παγκοσμιοποίηση, προσπέρασε…την Μαύρη Ήπειρο, ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά οι χώρες αυτές είναι έτοιμες να πέσουν στην αγκαλιά του «πλειοδότη»…

Εδώ δεν υπάρχουν εργοστάσια και δεν σκοπεύουν να ανοίξουν, για να διώξουν τα τσιρότα, όπως σωστά παρατηρείς εσύ.

        Υπάρχει εδώ και κάτι άλλο...ο μεγαλύτερος «κομπιούτερ» χρήστης του κόσμου η Κίνα,  η οποία προσφέρει μετρητά, επενδύσεις, φθηνά δάνεια, έργα υποδομής ΚΑΙ ΛΙΓΑ…ΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ!!!

Δεν συζητούν οι Κινέζοι για περιβαλλοντικές επιπτώσεις, οι Πολιτικοί τους παίρνουν απλά την ευθύνη και κάνουν αυτό που είναι να κάνουν.

Κάνουν και κάτι άλλο οι Κινέζοι, αγοράζουν φθηνά και πουλάνε ακριβά στις ίδιες χώρες από τις οποίες αγοράζουν και τις πρώτες ύλες…  

Να σας δώσω ένα παράδειγμα τακτικής των Κινέζων (εκτός του ότι πολλές  πολυεθνικές έχουν τα εργοστάσια τους στην αχανή ήπειρό τους), στην Ισημερινή Γουινέα η οποία έχει έκταση σχεδόν ίση με την Πελοπόννησό μας, δεν κάνουν έργα υποδομής δρόμους ή σχολεία. Ο δικτάτορας εκεί «παραγγέλνει» παλάτια με πολλές υπηρέτριες, και πρωτεύουσες στην μέση της ζούγκλας. Η χώρα αυτή είναι ο τρίτος εξαγωγέας πετρελαίου στην Αφρικάνικη Ήπειρο, φυσικά δεν έχει ούτε ένα διυλιστήριο, έτσι λοιπόν εισάγει...το τελικό προϊόν, αφού αρχικά εξάγει την α’ ύλη…από τους Κινέζους βεβαίως!!!

Τα μακροχρόνια συμβόλαια με τα κράτη Αφρικής,  που έχουν οι Κινέζοι, δεν τους επιτρέπουν να μεταβιβάσουν την τεχνογνωσία και την τεχνολογία τους…σ’ αυτά.             

 

 «ΧΡΕΟΣ». «ΕΛΛΑΣ». «Η.Π.Α.». «ΖΑΪΡ».  

      Εδώ τι υπάρχει κύριε Μπαράκ Ομπάμα;;;  Εδώ υπάρχουν οι μεγαλύτεροι «κομπιουτεράδες» των φυσικών πόρων, εδώ υπάρχουν «ΧΡΕΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» κύριε Μπαράκ Ομπάμα.

Στις αναπτυσσόμενες αγορές οι άνθρωποι πάνε μετανάστες για ένα καλύτερο αύριο, οι πολίτες άλλων χωρών μπορούν να πάνε μετανάστες στο συμπαθέστατο ΖΑΪΡ( ή Βελγικό Κονγκό ή αλλιώς Κονγκό του Λεοπόλδου)  για να μην πάει στράφι και η παγκοσμιοποίηση.    

Εμείς οι Έλληνες μπορούμε να πάμε μετανάστες στην χώρα μας, ελάτε κύριε Μπαράκ Ομπάμα είσαστε ευπρόσδεκτος, ελάτε,  να ξεκινήσουμε την ανάπτυξη από 'δω, από την Κεντρική Ελλάδα Μας, από τον ΟΜΦΑΛΟ ΤΗΣ ΓΗΣ…

 

Για το Πολιτικό κόμμα  -ΘΕΣΜΟΣ-

Ο πρόεδρος

Σπυρίδων Θ. Αντωνίου

 Αθήνα,  10/10/2013 

Εκτύπωση
Feb 08

Φίλε Έλληνα, ασάφεια όχι, διαφάνεια ναι.

Η θέση "μας" πρέπει να είναι είναι διάφανη- θεσμική κ' ξεκάθαρη.

Το δημοψήφισμα ήταν ασαφές κ' έγινε έτσι για να 'χουμε να λέμε.

Προχωρώντας...το αποτέλεσμα της ασάφειας του δημοψηφίσματος οδηγεί την Ελλάδα 40 χρόνια πίσω «πόσο σου αρέσει αυτό;;;  πάμε -λίγο παρακάτω- ωραία είναι στις Κούβες κ' στις Ασίες με τις λάσπες... για τον λαό κ' τα χρυσάφια για τους κυβερνώντας...».

Ο ΘΕΣΜΟΣ είναι διαφανής, προάγει δε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κ' όχι την Λαοκρατία. Για μας -κάκιστα- έγινε αυτό το -ασαφές διχαστικό δημοψήφισμα-....που πήρε στο λαιμό του το 61% ....προφανώς να υποθέσω ότι αυτό το ποσοστό ανήκει σε συνταξιούχους κ΄ ανέργους....!!!

ΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΦΙΛΕ...τι ψηφιακό τι παραψηφιακό να είναι το χρήμα...δεν έχει καμιά ουσία.

Η εντολή σχηματισμού της "συριζανελ" κυβέρνησης ήταν νωπή, καμιά ουσία κ έννοια το ασαφές δημοψήφισμα.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ. ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ "ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ" ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ .

Δημοψήφισμα μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με εκλογές και με συγκεκριμένο ερώτημα, ας πούμε "ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην γραβάτα;;;" ....

Τώρα σχετικά με το ηλεκτρονικό χρήμα η άποψή μου είναι ότι: πιάνει την φοροδιαφυγή ...ο γιατρός, ο δικηγόρος, ο υδραυλικός, ο μπουζουξής κ.ά, είναι υποχρεωμένοι να συναλλάσσονται -μόνο- ηλεκτρονικά οπότε ΔΕΝ ΚΛΕΠΤΟΥΝ... Κ' ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΦΠΑ...σαφώς και την πραγματική φορολογία εισοδήματος...

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΑΝΦΑΡΙΖΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ κ΄ ο κάθε ανεπάγγελτος «προς εκμαυλισμό του όχλου του όχι»...ότι θα πατάξει την φοροδιαφυγή κ' μετά 5 μέρες που γίνεται κυβέρνηση να λέγει ότι δεν έχει μηχανισμό πάταξης (βλέπε: γιάνη). Δεν χρειάζεται κανένας μηχανισμός πάταξης....παρά μόνο η ηλεκτρονική συναλλαγή. Τώρα σαφώς και πρέπει να υπάρχει κ' χρήμα στην τσέπη, αφού χθες δήλωσε στην ευρωβουλή ο πρωθυπουργος ότι έπιασε απ’ τα κέρατα την ΛΙΣΤΑ ΛΑΝΓΚΑΡΝΤ... και παραμόρφωσε από την απορία  τα πρόσωπα  των  παρευρισκόμενων Ευρωπαίων.  

ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΣΟΚΡΑΤΗ (436-338 π.Χ.: « Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της Ελευθερίας και της Ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν: την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ισότητα και την αναρχία ευδαιμονία.»  

 

Ο ΕΧΩΝ ΝΟΥ,ΝΟΥΕΤΩ κ’ ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΤΩ...

 

Για το Πολιτικό κόμμα  -ΘΕΣΜΟΣ-

Ο πρόεδρος

Σπυρίδων Θ. Αντωνίου

Αθήνα,  9/7/2015 

Εκτύπωση
Jan 29

Γραφειοκρατία και Επενδύσεις…

Γραφειοκρατία και Επενδύσεις…

 

Αγαπητοί , -σημερινοί-  πολιτικοί του χθές …:

Μέσα σ΄ όλα τα μέτρα που έχετε πάρει, δεν έχουμε αντιληφθεί -τίποτα σχετικό- με τη μείωση της γραφειοκρατίας. 

Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι κάνετε μεταρρυθμίσεις για να καταργήσετε τη -γραφειοκρατία παντού- και να απλουστεύσετε όλες τις διαδικασίες για -τα πάντα- !

 

Αγαπητοί, -σημερινοί-  πολιτικοί του χθές …:

Εάν δεν κάνετε μεταρρυθμίσεις μόνο τρελός ή πανίβλακας θα έλθει να επενδύσει τα χρήματα του στην Ελλάδα. 

Μεταρρυθμίσεις που αφορούν -ενδεικτικά- θέματα :

Από την ίδρυση μιας εταιρείας, το άνοιγμα και το κλείσιμο βιβλίων, τις άδειες οικοδομής, τις άδειες λειτουργίας επιχειρήσεων, τη διαγραφή από τους Δήμους λόγω θανάτου…… κ.λ.π……!!!!

 

Αγαπητοί, -σημερινοί-  πολιτικοί του χθές …:

απλουστεύσατε τα πάντα για να μπορέσει να -απελευθερωθεί δυναμικό- και -να δημιουργηθεί ανάπτυξη-. Έχει δυναμικό η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

 

Αγαπητοί, -σημερινοί-  πολιτικοί του χθές …:

καταργήστε τη γραφειοκρατία να γίνει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα, που είναι -η σιωπηρή πλειοψηφία- και που δυστυχώς κανείς δεν μιλά ούτε ενδιαφέρεται γι αυτούς.

 

Αγαπητοί, -σημερινοί-  πολιτικοί του χθές …:

 

Να θυμάστε ότι εκπροσωπείτε τα συμφέροντα των Ελλήνων… 

 

 

Για το Πολιτικό κόμμα  -ΘΕΣΜΟΣ-

Ο πρόεδρος

Σπυρίδων Θ. Αντωνίου

 

Αθήνα,  5η/6ου/2013 

Εκτύπωση
Nov 22

ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΙ ΕΛΛΑΔΑ

 

(Συμφωνία του Σένγκεν, γνωστή και ως Συνθήκη του Σένγκεν, καλείται η συμφωνία που υπεγράφη στις 14 Ιουνίου 1985 στην κωμόπολη Σένγκεν του Λουξεμβούργου και είχε ως στόχο την προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα, την καθιέρωση της ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία, καθώς και την αστυνομική και δικαστική συνεργασία.

Η Συμφωνία του Σένγκεν τέθηκε σε ισχύ στις 26 Μαρτίου 1995, δημιουργώντας έτσι τη Ζώνη Σένγκεν, που ενσωματώθηκε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ένωσης  με την έναρξη ισχύος της Συνθήκης του 'Αμστερνταμ την 1η Μαΐου 1999. Έκτοτε το κεκτημένο του Σένγκεν (Schengen acquis) εφαρμόζεται και αναπτύσσεται περαιτέρω εντός του θεσμικού και νομικού πλαισίου της  ευρωπαϊκής ένωσης).   

 

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, αναλύοντας εδώ στο «ΘΕΣΜΟ» τα γεγονότα καταλήξαμε στα εξής:

 Πρώτον, μετά τις δηλώσεις Ολάντ, ότι η Γαλλία τεχνηέντως κλείνει τα σύνορα της και δεύτερον, μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της, ότι η Ελλάδα θα μπει στο στόχαστρο ως μη ικανή να ελέγξει τα δικά της σύνορα αφού ρητώς αναφέρεται στη Συνθήκη Σένγκεν ότι τα κράτη μέλη που έχουν εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε είναι υπεύθυνα για να εξασφαλίζουν την πραγματοποίηση σωστών ελέγχων και την αποτελεσματική επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. Συνεπώς οι επιθεωρήσεις και οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε πρέπει να είναι αρκετά αυστηροί για την παρεμπόδιση της λαθρομετανάστευσης, του λαθρεμπορίου ναρκωτικών κι άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

Αυτό κατ' επέκταση σημαίνει ότι η χώρα μας ούσα μη ικανή να εφαρμόσει τον κανονισμό είναι η τέλεια υποψήφια- θύμα ώστε στοχοποιώντας την να καταργηθεί σταδιακά έως και τελείως η Συνθήκη Σένγκεν ή να υφίσταται με διαφορετική σύσταση κρατών.

Δυστυχώς φαίνεται πως τα συμπεράσματά μας ήταν ακριβή.

Το παιχνίδι όμως ακόμα και για μας δεν σταματάει εκεί.

Εχθές με την έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της Ε.Ε, βάση των δηλώσεων του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, συμφωνήθηκε: 1) Να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε αλλά αυτοί οι έλεγχοι να αφορούν ΚΑΙ τους πολίτες της. 2) Να υπάρξει βελτίωση στο σύστημα ανταλλαγών πληροφοριών γιατί υπάρχουν αρκετές τράπεζες πληροφοριών που συλλέγουν στοιχεία.

Λακωνικός ο κος Τόσκας. Πάγια τακτική του Σύριζα μάλλον, αν σκεφτούμε ότι τις προάλλες ο κος Τσίπρας δε μας έδωσε όλες τις πληροφορίες για τις συζητήσεις του με τον ομολογό του Νταβούτογλου. Κι αυτό δε θα μας ενοχλούσε ιδιαίτερα αν δεν διέρρεε στον τύπο ότι δεν συζητήθηκαν μόνο αυτά που δήλωσε ο υπουργός.

Αλλά ότι ακόμη θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους η δημιουργία ενός μητρώου επιβατών ( χωρίς να γνωρίζουμε από πότε και για πόσο καιρό θα συμβαίνει αυτό ). Επίσης τέθηκε το θέμα τα διαβατήρια να χρησιμοποιούν το βιομετρικό σύστημα, το οποίο έχει ζητηθεί παλαιότερα από Σουηδία και Γερμανία, στο οποίο θα γίνεται μέτρηση των οστών του προσώπου του εκάστοτε κατόχου διαβατηρίου και τα δεδομένα θα καταγράφονται είτε πάνω στο διαβατήριο με τη μέθοδο του τσιπ είτε στις προαναφερθείσες τράπεζες πληροφοριών!!!!

Ακόμη συζητήθηκε η αποστολή αξιωματικών της EUROPOL στις χώρες που έχουν τα λεγόμενα HOTSPOTS για να βοηθήσουν στη διαδικασία ελέγχου και από τα πολύ καλά που φωτογραφίζουν τη χώρα μας, είναι η συζήτηση για να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα «εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε» που είναι πιο αδύναμα στέλνοντας - όταν υποτίθεται ότι θα χρειάζεται - αστυνομικούς κι άλλες κατηγορίες ομάδων ασφαλείας για να εξασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία των ελέγχων.

Με πολύ απλά λόγια μας λένε, με τρόπο πάντως, ότι σαν οντότητες και σαν χώρα θα ελεγχόμαστε πλήρως από το εξωτερικό.

Αντίδραση από την Ελληνική πλευρά; Ως αναμενόταν.. ΚΑΜΙΑ!

Και πώς να αντιδράσουν όταν οι ίδιοι ΠΡΩΤΟΙ έχουν καταπατήσει τη Συνθήκη Σένγκεν γιατί όπως προαναφέραμε , οι χώρες που έχουν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε πρέπει να κάνουν αυστηρούς ελέγχους για την παρεμπόδιση της λαθρομετανάστευσης ενώ οι κύριοι του Σύριζα είναι υπέρ αλλά και εφήρμοσαν την πολιτική των ανοικτών συνόρων;

Με ποιά φωνή να μιλήσουν όταν ακόμα τις προάλλες στην Τουρκία ο πρωθυπουργός μας έκανε λόγο για συνεργασία στο Αιγαίο; Δεν παραδέχεται εμμέσως ότι δεν είμαστε οι ίδιοι ικανοί;

Με ποιό κύρος να αντιταχθούν όταν μήνες επί μηνών εμπαίζουν τους πάντες λέγοντας άλλα στους ευρωπαίους εταίρους μας κι άλλα σε εμάς;

Είναι σαφές ότι τα πράγματα αλλάζουν. Είναι σαφές ότι η Ε.Ε όπως τη γνωρίζουμε δε θα υφίσταται. Είναι σαφές ότι κάθε χώρα έχει τη δική της ατζέντα.

Λυπάμαι που το λέω αλλά πιστεύω ότι η Γαλλία επωφελήθηκε οικονομικά πουλώντας όπλα στη Συριακή αντιπολίτευση και άδραξε την ευκαιρία με τις επιθέσεις στο Παρίσι ώστε η ίδια μαζί με συγκεκριμένες χώρες να αποτάξουν αφενός από πάνω τους το πρόβλημα των αστείρευτων μεταναστευτικών ροών κι αφετέρου να θέσουν τις βάσεις γι αυτό που κατά πολλούς ονομάζεται « Νέα Τάξη Πραγμάτων».

Όπως βλέπεται κύριοι της Κυβέρνησης ο «φίλος» Ολάντ που τα πίνατε στο Gazarte με τον τρόπο του σας έστησε στον τοίχο.

Οι αλλαγές στη Συνθήκη Σένγκεν σηματοδοτούν τις απαρχές του τέλους της ευρωπαϊκής ένωσης στην οποία η χώρα μας δεν παίζει κανένα ρόλο, είναι στοχοποιημένη, στερείται συμμάχων, δεν έχει καμιά οικονομική δυνατότητα να σταθεί μόνη της με ευθύνη βεβαίως και της ίδιας της ευρώπης αλλά κυρίως με ευθύνη της δικής μας Κυβέρνησης.

  

 

Για το Πολιτικό κόμμα  -ΘΕΣΜΟΣ-

το στέλεχος 

Τριανταφυλλιά Ν. Μητρώση 

Αθήνα, 21/11/2015

Εκτύπωση

Γίνε

ΜΕΛΟΣ

Ακολούθησε το πολιτικό κόμμα ΘΕΣΜΟΣ και συνέβαλε στις δράσεις του κόμματος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ >>

Μπορώ να

Βοηθήσω

Πιστεύετε ότι μπορείτε
να βοηθήσετε με οποιονδήποτε
τρόπο τον  ΘΕΣΜΟΣ;

`ξεκινηστε εδω >>

Powered by Simple Web Design