Αντιμετωπίζουμε το Πρόβλημα της Υπογεννητικότητας με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών και της οικογένειας. 
Προστατεύουμε Αληθινά τη Μητρότητα και την Μητέρα. Καθιερώνουμε -Τρία χρόνια- άδεια μητρότητας, με αποδοχές και διασφάλιση της θέσης εργασίας της μητέρας. 
Καθιερώνουμε Ολοήμερους παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στην ηλικία των τεσσάρων, καθότι «Ο Πραγματικός Πλούτος μιας Χώρας είναι τα Παιδιά της».

Σπύρος Αντωνίου


Feb 20

Ήμουν τριάντα ετών ακριβώς, ένιωθα ότι μπορώ να κάνω τα πάντα στη ζωή μου, ήθελα να κάνω Επενδύσεις. Άρθρο του -προέδρου- κ. Σπυρίδων Αντωνίου

Share
image

Ήμουν τριάντα ετών ακριβώς, ένιωθα ότι μπορώ να κάνω τα πάντα στη ζωή μου, ήθελα να κάνω επενδύσεις, αισθανόμουν την ΕΛΛΑΔΑ μου ΜΕΓΑΛΗ.

Σημέρα, θέλω την ΕΛΛΑΔΑ μου χωρίς ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ .

…………………………………………………………………………………………

Τα ιατροτεχνολικά προϊόντα εμπίπτουν σε συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές, οι οποίες είναι ισχυρές και διαφέρουν στην Ευρωπαϊκή και Αμερικανική αγορά, καθότι στη μεν πρώτη πρέπει να καλύπτουν standards της Ευρωπαϊκής Φαρμακοποιίας και στην δεύτερη  να καλύπτουν standards της Αμερικανικής Φαρμακοποιίας.Οι δυο αγορές πιστοποιούν με διαφορετικούς τρόπους τα προϊόντα τους (αν και τα παράγουν στις -ίδιες κάθετες παραγωγικές μονάδες- της απέραντης Κίνας) θέτοντας ανάλογες και αντίστοιχες σημάνσεις. 

Γνωστά πράγματα…,αν και ο πονοκέφαλος έχει την ίδια ισχύ και συμπτώματα σε όλον τον πλανήτη όπως βεβαίως και μια καρδιοπάθεια ή μια ισχιαλγία.Τα δε κρεβάτια και τα στρώματα τους (συμπεριλαμβανομένων και των ιατρικών)  κατασκευάζονται απλά και πολύπλοκα, καλύπτοντας ανάλογες ανάγκες ή χρήσεις.Οι συσκευές έγχυσης υγρών -ανά τον πλανήτη- κάνουν την ίδια δουλειά, τρέφουν ενδοφλέβια τον ασθενή για παράδειγμα.

Ναι, γνωστά τα παραπάνω αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι ως Ελλαδιστάν έχουμε και ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝΙΚΗ Φαρμακοποιία, δηλαδή έχουμε και κατά το δοκούν προδιαγραφές.  

Ας πούμε έχουμε προδιαγραφές που η εμπορική  εταιρεία πρέπει να εγγυάται 100% την αποστείρωση με γ' ακτινοβολία του προϊόντος….

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι αποστείρωσης προϊόντων διεθνώς αποδεκτές.

Στην Ελλάδα όμως είχαμε -κάποτε- ένα εργοστάσιο που αποστείρωνε με  γ' ακτινοβολία...άνηκε -κατά καιρούς- σε διάφορους φορείς.Εγώ το «γνώρισα» & κάτω απο την εποπτεία του Ε.Ο.Φ. 

Ήμουν τριάντα ακριβώς ετών ένιωθα ότι μπορώ να κάνω τα πάντα στη ζωή μου.

Δυναμικός επιχειρηματίας στο χώρο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων με φρέσκιες, νέες ιδέες, οράματα, όρεξη, πρωταρχικός μου στόχος η εξυπηρέτηση των πελατών μέσω άριστων ποιοτικά προϊόντων, καθημερινά εργαζόμουν -ίσως και δεκάξι ώρες- (πράγμα που ορισμένες φορές κάνω ακόμη και σήμερα). Στα περισσότερα νοσοκομεία (του ταλαιπωρημένου ΕΣΥ) με γνώριζαν οι περισσότεροι, οι αποθηκάριοι, οι διοικητικοί, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Αποφάσισα λοιπόν να επενδύσω σε παραγωγική μονάδα -κατασκευής συριγγών - και αποστείρωσης ιατροτεχνολικών προϊόντων με την μέθοδο της γ' ακτινοβολίας.

Μία Καναδική εταιρεία η οποία είναι και η Μοναδική στον κόσμο (τουλάχιστον εκείνη την εποχή) ήταν (και είναι εξ’ όσων και σήμερα γνωρίζω)  αυτή που είχε/έχει την τεχνογνωσία δημιουργίας μονάδας αποστείρωσης με  γ΄ ακτινοβολία.  

Αφού ήρθα σε επαφή μαζί τους, μου είπαν ότι στην Ευρώπη μπορώ να παρακολουθήσω και να ενημερωθώ για την διαδικασία σε τρεις (3) μόνο χώρες.

 1. 1.Η μια ήταν η Ελλαδίτσα μας (την οποία δεν την πρότειναν για ευνόητους λόγους αλλά και γιατί  «θεωρούσαν» ότι η Ελληνική μονάδα δεν παρήγαγε…μιας και δεν έκανε τις παραγγελίες που έπρεπε…σύμφωνα με τα  standards παραγωγής και λειτουργίας, παρακαλώ).
 2. 2.Η άλλη ήταν η Πολωνία,(την οποία δεν την πρότειναν για δικούς τους λόγους ).
 3. 3.Η τρίτη ήταν η Γερμανία και η Στουτγκάρδη συγκεκριμένα, όπου και τελικά  «κατευθύνθηκα» με τις ευλογίες τους.

Έφτασα στη Στουτγκάρδη και το επόμενο πρωινό βρέθηκα στη μονάδα παραγωγής.Ο διευθυντής του εργοστασίου απαγόρευσε στην σύζυγο μου (η οποία με συνόδευε) να μπει στον θάλαμο (κάτι σαν οικιστικό τετράγωνο)  της  γ΄ ακτινοβολίας (δεν επιτρέπονται σ’ αυτό το χώρο γυναίκες, καθότι κινδυνεύουν να  μείνουν στείρες). Μου εξηγούσε ο διευθυντής του εργοστασίου διάφορα τεχνικά θέματα ενώ ταυτόχρονα έβλεπα τις διαδικασίες.

Τον ρωτώ λοιπόν κάποια στιγμή:  ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας της αποστείρωσης που εγγυάται η μέθοδος;;;  

Μου απαντά με ερώτηση: Τι εννοείτε;;; (σκέφτομαι ότι ίσως, δεν του μίλησα σε καλά αγγλικά και δεν με κατάλαβε …..)

Τον ξαναρωτώ το ίδιο πράγμα: ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας της αποστείρωσης που εγγυάται η μέθοδος;;;  

Μου απαντά: ΚΑΝΕΝΑ …(την ίδια ώρα που το επίσημο ΚΡΑΤΟΣ του "ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ" απαιτούσε, οι εμπορικές   εταιρείες που προμηθεύουν το ΕΣΥ να εγγυούνται...100% την  αποστείρωση ).

Συνεχίζοντας την απάντηση του μου είπε: ΕΓΓΥΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ, το ότι ακολουθήσαμε ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ. Για να τελειώσει την απάντηση του με το περίφημο: εμπειρικά σας λέω ότι το ποσοστό επιτυχίας είναι μεταξύ 75-80%.....!     

Πριν μπω στο νοικιασμένο γερμανικό αυτοκίνητο, για να πάω  οδικώς απο τη Στουτγκάρδη στο Ντίσελντορφ (όπου θα έμενα άλλες τρεις [3] ημέρες για να παρακολουθήσω την παγκόσμια έκθεση ιατρικών προϊόντων που γίνεται  κάθε Νοέμβριο) …κάτι μέσα μου είχε σπάσει… αυτό το κάτι, είχε να κάνει με τη ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ των ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΦΟΡΕΩΝ του Έθνους μας!!!   

Το 2005 η αναφορά Β05/5222 (28/11/2005) του τότε Υπουργού Υγείας, είχε ξεχάσει να συμπεριλάβει την ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ  («αποστείρωσης -τάχατες- με γ΄ ακτινοβολία ιατρικών προϊόντων»)  "βιομηχανία"??? με τους κρατικούς διορισμένους/βολεμένους  υπαλλήλους της. Όπου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός σύμφωνα με το υπ’αριθμ…/../59/2006  έγγραφο (αναπόσπαστο κομμάτι της Β05/5222) βρέθηκαν σύριγγές  της  με ημερομηνία λήξης 3 χρονια πριν (2003)...!!!). Την ίδια ώρα ο τότε υπουργός γυρνούσε απο κανάλι σε κανάλι και  -παραληρούσε- ΥΠΕΡ της ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗΣ  -τάχατες- βιομηχανίας…..  

Το ίδιο έτος, αλλά και τα προηγούμενα, προσφέραμε -ως εταιρεία- (και άλλες εταιρείες) συμφέρουσες για το ΕΣΥ τιμές. Το ΕΣΥ των υπουργών ΟΜΩΣ, αγόραζε τα προϊόντα αυτά  σε 3πλασιες τιμές χωρίς μάλιστα να κάνει διαγωνισμούς, του αρκούσε η παράταση των παλαιών.

Για να συνάψει σήμερα (όπως και πριν 15χρόνια) μια εταιρεία σύμβαση προμήθειας με το ΕΣΥ, πρέπει να:

 1. 1.είναι πιστοποιημένη για το αντικείμενο εργασιών της ( πρότυπο ISO 13485 που είναι βασισμένο στις αρχές του ISO 9001).
 2. 2.μειοδοτήσει και να τηρεί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
 3. 3.αφιερώσει απίστευτες εργατοώρες για να ετοιμάσει και να κλείσει φακέλους οικονομικών και τεχνικών προδιαγραφών (οι φάκελοι τεχνικών προδιαγραφών τι χρειάζονται αφού τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα για την διακίνηση τους στην Ε.Ε.???)  και να τους καταθέσει στην αρμόδια υπηρεσία (η οποία θα αξιολογήσει, εγκρίνει  και θα μεταβιβάσει κατόπιν σε μια άλλη υπηρεσία ή και σε περισσότερες απο μια τους φακέλους με τα αποτελέσματα για την κύρωση και σύναψη της συμβάσεως). 
 4. 4.σφραγίσει και βεβαιώσει για τη γνησιότητα αυτών!!! μια απίστευτα τεράστια χαρτούρα που  -πρέπει να αποδεικνύει αν το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό- !!!
 5. 5.βεβαιώσει γνήσια υπογραφών, καταθέσει διάφορα έγγραφα απο καταστατικά έως ληξιαρχικές πράξεις….και καταστάσεις γενεαλογικού δένδρου.
 6. 6.καταθέσει δείγματα προϊόντων για να βεβαιωθεί η «λειτουργικότητα» τους...για μια ακόμη φορά η πιστοποίηση  της Ε.Ε. δεν αρκεί!!!
 7. 7.επωμιστεί τραπεζικά έξοδα!!!
 8. 8.εκδόσει εγγυητικές τραπεζικές επιστολές (που σε πολλές  περιπτώσεις τα ποσά τους ξεπερνούν την ετήσια μισθοδοσία δέκα [10] διοικητικών υπάλληλων της…!!!)  
 9. 9.δεσμευτεί για 6μήνες (συνήθης χρόνος ισχύς πρόσφορων) + 12μήνες (συμβατικός χρόνος) + 3μηνη παράταση χρόνου συμβάσεως. Σύνολο 21 μήνες δηλαδή, δέσμευσης τιμής!!!!

 

Την ίδια ώρα το κράτος μας εφαρμόζει κατά το δοκούν ευρωπαϊκά πρότυπα συνθήκες και νομοθεσία…και έτσι, διατείνεται πως είναι ισότιμο μέλος και επιθυμεί την παραμονή του στην ένωση, προφανώς είναι ΙΣΟΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ της ΒΑΘΙΑΣ ΤΣΕΠΗΣ….η οποία ανήκει στην ένωση της ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ!!!  

Την ίδια ώρα το κράτος μας δεν μπορεί να δεσμευτεί για την κατώτατη σύνταξη.

Την ίδια ώρα το κράτος μας δεν μπορεί να προσφέρει σταθερό φορολογικό πλαίσιο

 

Την ίδια ώρα το κράτος θέλει επενδύσεις……

Οι επενδύσεις θέλουν…...................!

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ -της ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑΣ-  ΔΕΝ θέλει….!

 

Καλημέρα, αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ και ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ!!! 

Σημειώσεις:

Σ1. Φαντάζομαι ότι σε όλες τις υπηρεσίες του Ελληνικού μας Δημοσίου θα συμβαίνει κάτι παρόμοιο…και ίσως κάποιες, να είναι και περισσότερο γραφειοκρατικές…

Σ2. Το ίδιο αυτό κράτος εδω και 15-20 χρόνια, πολεμά την γραφειοκρατία...και την διαφθορά... 

 

 

 

Στην κατηγορία:
Άρθρα Μελών
Εκτύπωση

Γίνε

ΜΕΛΟΣ

Ακολούθησε το πολιτικό κόμμα ΘΕΣΜΟΣ και συνέβαλε στις δράσεις του κόμματος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ >>

Μπορώ να

Βοηθήσω

Πιστεύετε ότι μπορείτε
να βοηθήσετε με οποιονδήποτε
τρόπο τον  ΘΕΣΜΟΣ;

`ξεκινηστε εδω >>

Powered by Simple Web Design