Αντιμετωπίζουμε το Πρόβλημα της Υπογεννητικότητας με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών και της οικογένειας. 
Προστατεύουμε Αληθινά τη Μητρότητα και την Μητέρα. Καθιερώνουμε -Τρία χρόνια- άδεια μητρότητας, με αποδοχές και διασφάλιση της θέσης εργασίας της μητέρας. 
Καθιερώνουμε Ολοήμερους παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στην ηλικία των τεσσάρων, καθότι «Ο Πραγματικός Πλούτος μιας Χώρας είναι τα Παιδιά της».

Σπύρος Αντωνίου


Feb 15

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ -ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- του Μέλους της Ε.Κ.Ε. του κόμματος κου Θεόδωρου Δασκάλου (Golf Γλυφάδος 28/12/2012)

Share

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ -ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-

του Μέλους της Ε.Κ.Ε. του κόμματος  κου Θεόδωρου Δασκάλου (Golf Γλυφάδος 28/12/2012)

 

Όπως επανειλημμένα έχει αναφερθεί από τον πρόεδρο του κόμματος Κο Σπύρο Αντωνίου, σε κάποια πράματα δεν χωράνε περικοπές και ''κάνω πίσω'', όπως ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ και ΑΜΥΝΑ της χώρας.
Άμυνα της χώρας.....
Τι εννοούμε λέγοντας άμυνα της χώρας ?
Εννοούμε την προάσπιση και προστασία της εδαφικής ακεραιότητας από οποιαδήποτε εκτός των συνόρων, επίθεση ή απειλή.
Κάποτε κάποιος είχε ζωγραφίσει έναν χάρτη της Ελλάδος με διαφορετικούς γείτονες, δηλαδή, στην θέση της Τουρκίας είχε την Σουηδία, στην θέση της Βουλγαρίας το Βέλγιο, στην θέση της Γιουγκοσλαβίας την Ελβετία και τέλος στην θέση της Αλβανίας την Ολλανδία.....τι καλά που θα ήτανε !
Δεν είναι όμως έτσι, δυστυχώς. 
Τριγύρω μας και αν εξαιρέσουμε την Βουλγαρία με την οποία έχουν φτιάξει οι σχέσεις μας τα τελευταία χρόνια, έχουμε χώρες αρπακτικά που θέλουν να αρπάξουν. Η Τουρκία είχε και έχει βλέψεις σε κάποια νησιά μας και όχι μόνο αλλά και Βόρεια της πατρίδος μας, οι πρώην Γιουγκοσλάβοι προκαλούν και επιπλέον διεκδικούν, μιλάνε για Θεσσαλονίκη και τέλος η Αλβανία μιλάει για την μεγάλη Αλβανία διεκδικώντας και αυτή μέχρι Άρτα και παρακάτω ακόμη.
Αν είναι δυνατόν......
Πρέπει να μην επιτρέψουμε όχι μόνο να διεκδικούνε, αλλά ούτε καν να σκέφτονται διεκδικήσεις.
Χρειαζόμαστε ισχυρή άμυνα, επίσης και εξωτερική πολιτική κάτι που όμως δεν θα αναφερθεί από την δική μου θέση.
Για να έχουμε σωστή άμυνα όμως, θα πρέπει να έχουμε και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς ΤΡΟΙΚΑ που μόνο εξοντωτικές περικοπές μέχρι στιγμής σε αυτές έχει επιβάλει.
Οι Ένοπλες δυνάμεις μας, αποδεδειγμένα από ασκήσεις τόσο εντός της χώρας, όσο και εκτός αυτής και όχι μόνο αλλά και από ειρηνευτικές αποστολές σε πολλά κράτη, είναι αξιόπιστες, είναι ισχυρές και σε αυτές μπορούν να εμπιστευτούν οι Έλληνες την ασφάλεια και προστασία των συνόρων μας, τόσο από το έμψυχο υλικό, όσο και από το άψυχο αυτό.
Τώρα τελευταία όμως και κυρίως τα τρία με τέσσερα τελευταία χρόνια, όπου οι κυβερνώντες της χώρας μας τα κάνανε ρόϊδο, με ξένους επιστάτες μέσα στο σπίτι μας, ήταν επόμενο οι όποιες απαράδεκτες οικονομικές περικοπτικές κινήσεις των, να έχουν αντίκτυπο και στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Πως να κινηθεί το όλο άψυχο υλικό, όταν έχουν υπάρξει οι απαράδεκτες μεγάλες περικοπές κονδυλίων σε καύσιμα και σε υλικά συντήρησής του;
Πως να δράσουν και να είναι σε ετοιμότητα τα όπλα – όργανα και λοιπά βοηθητικά στοιχεία όταν έχουν υπάρξει οι απαράδεκτες μεγάλες περικοπές κονδυλίων σε πυρομαχικά και λοιπά υλικά, με την μείωση επίσης για να μην πω ελαχιστοποίηση των κινήσεων, βολών και ασκήσεων;
Από το έμψυχο υλικό, από τον τελευταίο στρατιώτη, ναύτη, σμηνίτη, μέχρι και την κορυφή της ηγεσίας αυτών, επιθυμούμε, απαιτούμε και επιβάλλεται το αξιόμαχο αυτών, η συνεχής επαγρύπνηση τους, με ηθικό εννοείται ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟ.
Πως όμως ?
Με τα δυσβάστακτα μέτρα που επέτρεψαν οι κυβερνώντες των τελευταίων ετών μαζί με τους ξένους επιστάτες των;
Με τις εξοντωτικές περικοπές στους μισθούς των ;
Πως θα αντεπεξέλθουν όλοι αυτοί που ζούνε μετατιθέμενοι μακριά από τα σπίτια τους, με επιπλέον έξοδα, όπως ενοίκια, ταξίδια για να δουν τους δικούς τους κλπ;
Πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης και μη καλής ψυχολογίας και στον τομέα αυτόν δεν πρέπει να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Ως ''ΘΕΣΜΟΣ'' δεν συμφωνούμε με την τακτική αυτή, με τίποτε.
Είπαμε πως στον τομέα ΑΜΥΝΑ δεν υπάρχουν σκόντα και περικοπές όπως αυτές που τελευταία αποφασίστηκαν, επιβλήθηκαν και βλέπουμε, με στεναχώρια δυστυχώς.
ΝΑΙ στην σωστή οργάνωση, μεθόδευση και καταμερισμό των οικονομικών στον δύσκολο αυτόν τομέα.
ΝΑΙ στον αυστηρό έλεγχο για μη σπατάλες του δημόσιου χρήματος στα εξοπλιστικά προγράμματα, στις κινήσεις, στα καύσιμα, στα πυρομαχικά και λοιπά βοηθητικά υλικά.
ΟΧΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ όμως, σε μέτρα και περικοπές, σαν κι αυτές που έχουμε δει τελευταία. 
Πρέπει και επιβάλλεται οι Ένοπλες Δυνάμεις μας να είναι ισχυρές, αξιόμαχες, με ηθικό ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟ και με την επί 24ώρου βάσεως συνεχή επαγρύπνηση να προασπίζουν και να προστατεύουν τα σύνορά μας.
Αυτό θέλουμε όλοι μας ως Έλληνες και αυτό θα επιδιώξουμε και θα πράξουμε ΚΑΙ ως ''ΘΕΣΜΟΣ''.

Στην κατηγορία:
Άρθρα Μελών
Εκτύπωση

Γίνε

ΜΕΛΟΣ

Ακολούθησε το πολιτικό κόμμα ΘΕΣΜΟΣ και συνέβαλε στις δράσεις του κόμματος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ >>

Κάνε

Δωρεά

Συνείσφερε με το ποσό που επιθυμείς να κάνεις δωρεά στο ΘΕΣΜΟ.

Δωρεα θεσμοσ >>

Μπορώ να

Βοηθήσω

Πιστεύετε ότι μπορείτε
να βοηθήσετε με οποιονδήποτε
τρόπο τον  ΘΕΣΜΟΣ;

`ξεκινηστε εδω >>

Powered by Simple Web Design