Αντιμετωπίζουμε το Πρόβλημα της Υπογεννητικότητας με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών και της οικογένειας. 
Προστατεύουμε Αληθινά τη Μητρότητα και την Μητέρα. Καθιερώνουμε -Τρία χρόνια- άδεια μητρότητας, με αποδοχές και διασφάλιση της θέσης εργασίας της μητέρας. 
Καθιερώνουμε Ολοήμερους παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στην ηλικία των τεσσάρων, καθότι «Ο Πραγματικός Πλούτος μιας Χώρας είναι τα Παιδιά της».

Σπύρος Αντωνίου


Dec 27

Είναι όντως απεργία δικαστικών ή είναι παροχή υπηρεσιών στα "Αφεντικά" τους;

Share
Σπύρος ΑντωνίουΠέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Αθήνα ,Πρώην Σχολή Ευελπίδων, Δικαστήρια.

Η ώρα είναι  λίγο πριν τις οκτώ,το πρωινό είναι πανέμορφο, ο Σεπτεμβριανός Αθηναϊκός Ήλιος γελαστός.

Πάρκαρα το αυτοκίνητο μου…έφτασα νωρίς ,οι δρόμοι ήταν σχεδόν άδειοι, τα κτίρια της Πρώην Σχολής Ευελπίδων -όπου στεγάζονται σήμερα τμήματα των  Αθηναϊκών  Δικαστηρίων – είναι ευδιάκριτα μπροστά μου. «Ευέλπιδες»… τα παλιά τους κτίρια,όμορφη εικόνα και αυτή.

Ας πιω ένα καφεδάκι (κάθισα στο πρώτο καφέ που συνάντησα απο τα πολλά που υπάρχουν εκεί) σκέφθηκα ,μιας και  έχω χρόνο,έως τις εννιά παρά τέταρτο που ήταν η ώρα συνάντησης με τους συνεργάτες μου δικηγόρο και λογιστή.

Βρισκόμουν εκεί  για δικαστική υπόθεση  -αξίωση εμπορικής εταιρείας που εκπροσώπησα κατά της τράπεζας με την πρώην επωνυμία «A…s B..k» –  η οποία κατατέθηκε το 2010.

Συναντήθηκα  με τους  συνεργάτες μου την ακριβή ώρα του ραντεβού ,κοιτάξαμε το αναρτημένο Πινάκιο με τις υποθέσεις της ημέρας . «Εμείς είχαμε» το Νο 10  ( το ωράριο εργασίας των δικαστικών λόγο «απεργίας» είναι απο τις 9:00πμ έως τις 10:00πμ)  και βάσιμες ελπίδες ότι θα εκδικαζόταν η υπόθεση μας (οι υποθέσεις 1 έως 15 «δικάζονται» σχεδόν πάντα)  .

ΩΡΑ 9:10 πμ,-Ανεβαίνει στην έδρα ο (συνομήλικος μου)  Πρόεδρος …και δηλώνει ο,τι θα εκφωνήσει τις υποθέσεις έως το Νο 9…. !!!

Ερώτηση Δικηγόρου: κε Πρόεδρε γιατί έως το 9???

Απάντηση Προέδρου: το αναρτημένο πινάκιο έως τις 11:00 ,αναγράφει τις εννιά πρώτες υποθέσεις!

Βγήκαμε έξω να δούμε ξανά την ανάρτηση …πράγματι είχε αλλαχθεί το πινάκιο, ο Πρόεδρος θεώρησε ότι προλαβαίνει να  δικάσει έως και την εννιά (9) υπόθεση.

Ο πρόεδρος εκφωνεί τα ονόματα των διαδίκων  :

•Οι συνήγοροι 3 υποθέσεων  (απο τις  9 ) ζητούν και πετυχαίνουν συναινετική αναβολή και νέα τακτή σύντομη  δικάσιμο .

•Τρις υποθέσεις ματαιώθηκαν λόγο μη παραστάσεως (βλέπετε η κρίση –έβλαψε- και το δικαστικό ένσημο) αντιδίκων .

•Δύο υποθέσεις  «ξεπετάχτηκαν» με την αιτιολογία να προλάβουμε  και τους άλλους…., με  πόρισμα όμως  «συζητείται».

ΥΠΟΘΕΣΗ Νο  ΕΝΝΙΑ (9) -Αγωγή εμπορικής εταιρείας κατά της   τράπεζας με την πρώην επωνυμία «A…s B..k» (εντελώς συμπτωματικά και εμείς με την  Νο 10 έχουμε απαίτηση κατά της ιδίας  τράπεζας )

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : δίνει τον λόγο στον Συνήγορο  της εμπορικής εταιρείας .

Συνήγορος εμπορικής  εταιρείας: κύριε πρόεδρε και αρχίζει να μιλά…ξαφνικά

ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ..ο   Συνήγορος  της Τράπεζας …

Συνήγορος  τράπεζας : ξέρετε κύριε πρόεδρε και αγαπητέ συνάδελφε , εμείς θέλουμε αναβολή γιατί  αφενός, εγώ …Ως δικηγόρος του  Τ…….Τ……Ε…. , που απορρόφησε πρόσφατα την Τ.b..k η οποία προήλθε απο την μετονομασία της  τράπεζας με την πρώην επωνυμία «A…s B..k», δεν είμαι ενημερωμένος επί του θέματος και αφετέρου, στο  Τ…….Τ……Ε…. δεν είμαστε σίγουροι για το αν…. σωστά εκπροσωπούμε εμείς αυτή τη στιγμή (καθότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το νομικό καθεστώς ) !!! Απο την άλλη όμως  η τράπεζα με την πρώην επωνυμία «A…s B..k» δεν έχει πλέον νομικό τμήμα……………………………!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : …κύριοι συνήγοροι πράγματι είναι μια δύσκολη ….περίπτωση, δεδομένου ότι εκκρεμούν πράξεις…απορροφήσεως & δεν έχει ξεκαθαρίσει το νομικό καθεστώς!!! δεν μου έχει ξανάτύχει !!!!δεν υπάρχει νομολογία….!! Πάντως κύριε συνήγορε του  Τ…….Τ……Ε…. , KANONIKA ΠΡΕΠΕΙ να σας ερημοδικάσω!!!!

Εάν όμως συμφωνείτε και οι δυο συνήγοροι (μιας και έχουμε «ιδιάζουσα» περίπτωση μοναδική…!)   σας δίνω μια κοντινή δικάσιμο….

(η συνήγορος μας,έχει χλομιάσει ….δεν γίνονται αυτά τα πράγματα μου λέει σιγανά , εγώ μίλησα με την συνήγορο της πρώην τράπεζας με επωνυμία «A…s B..k», την προηγούμενη βδομάδα  και μου είπε πως θα παρευρεθεί κανονικά ,που είναι γιατί δεν είναι εδώ να πάρει τον λόγο …κάτι λάθος γίνετε ….Απο την στιγμή όμως που δεν είναι εδώ …τους ερημοδικάζουμε εμείς! …-ο λογιστής ακούει συνοφρυωμένος-…εγώ δεν σχολίασα )

( ο συνήγορος της εμπορικής εταιρείας,η αλήθεια είναι ο,τι αντιστάθηκε πραγματικά…. και κακώς δεν ερημοδίκασε [ίσως έφταιξε  το νεαρό της ηλικίας του] κατά την άποψη μου είχε όλο το δικαίωμα να το κάνει ,σεβάσθηκε όμως τον «κώδικα δεοντολογίας μεταξύ των δικηγόρων …..» )

Οι συνήγοροι συμφώνησαν και η νέα δικάσιμος ορίσθηκε σε κοντινή ημερομηνία… του έτους 2015!

ΩΡΑ 9:50 πμ,-ΠΡΟΕΔΡΟΣ : εγώ διακόπτω ΑΠΟΧΩΡΩ θα συνεχίσει άλλος  συνάδελφος …………………………………!!!! (Ενώ περιμένουμε να περάσει στην Νο 10 που εμείς έχουμε,δεδομένου ότι ακόμη υπάρχει χρόνος 10 λεπτών, μείναμε «ολίγον κάγκελο»  απο αυτήν του την απόφαση).

Είμαστε  στην αίθουσα συνολικά τέσσερις άνθρωποι , εγώ οι δύο  συνεργάτες μου   και ένας άνδρας με μπλουτζίν παντελόνι ,πράσινη κοντομάνικη μπλούζα και τα γυαλιά ηλίου περασμένα στα μαλλιά της κεφαλής του (παραλίας κοινώς ).

ΩΡΑ 10:10 πμ ,-ανεβαίνει στην Έδρα ο 2ος  ΠΡΟΕΔΡΟΣ !!!δεν θα δικάσω λέει !!!απλά θα εκφωνήσω και όσοι  είναι παρόντες θα  λάβουν νέα δικάσιμο ημερομηνία .

(εκείνη την στιγμή και ενώ σας έχω περιγράψει ο,τι στην αίθουσα είμαστε τέσσερις άνθρωποι ….εμφανίζετε μια κυρία….)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : υπόθεση Νο 10 (εμείς) κατά Τραπέζης με την επωνυμία «A…s B..k» (σωστά την εκφωνεί με το πρώην όνομά της μιας έτσι περιγράφετε στην αγωγή)

Συνήγορος εμπορικής  εταιρείας («εμείς»): παρίσταται δια κύριε Πρόεδρε .

…η προ ολίγων δευτερόλεπτων εμφανιζόμενη κυρία :  Τράπεζα με την επωνυμία «A…s B..k» ….: παρίσταται δια κύριε Πρόεδρε….!!!!

Ελπίζω αναγνώστες αυτού του κειμένου να καταλάβατε τι ακριβώς έχει συμβεί –στην 9η και την 10η υπόθεση-  ??? (αν όχι το αναλύω  αμέσως παρακάτω)

Έχουμε να κάνουμε στην –περίπτωση 9& 10-  με αγωγές εναντίον της τράπεζας με

πρώην επωνυμία «A…s B..k» (η οποία, μετά το σκάνδαλο με την ασφαλιστική «Προνοιακή» της εταιρεία μετονομάσθηκε σε Τ.b..k , και όπως μάθαμε «χθες» απορροφήθηκε ??? τελικά απο το Τ…….Τ……Ε…., πλην όμως εκκρεμή η πράξη κατακύρωσης της απορροφήσεως  της [προφανώς και εδώ θα πρόκειται για  απορρόφηση του «υγιούς κομματιού» ενδεχόμενα με το Ν.  ]

απο το Δ.Σ. το οποίο δεν υπάρχει…!!! ) απο εμπορικές εταιρείες για διάφορα θέματα.

http://www.inews.gr/116/apo-aspis-stegastiki-trapeza-se-ASPIS-BANK-se-t-BANK-stin--POST-BANK----kai-oi-forologoumenoi-kalyptoume-tin-klopi-tous.htm

Οι «έντιμοι  δικαστές» όμως ,καίτοι απεργούντες … Νομοθέτησαν «τεχνηέντως» απο την Έδρα …(τουλάχιστον «Δικονομικά» …έχουν το ακαταλόγιστο…)!!!

Στις περιπτώσεις απο την  11 έως 15 ( αυτό ήταν και το Α΄ πινάκιο, δηλαδή οι δικάσιμες υποθέσεις έως την ώρα 11η πρωινή   )….. υπάρχει το εξής κοινό:

Ήταν υποθέσεις φυσικών ατόμων  για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη  2010 κατά της τραπεζικής εταιρείας «κοτόπουλα ΕΤΒΑ»….

http://youtu.be/NKlrYtduNmI

Το τέταρτο άτομο που παραπάνω περιέγραψα ως παραλία τον θυμόσαστε ???

…ε λοιπόν αυτός ήταν ο συνήγορος της τραπεζικής εταιρείας «κοτόπουλα ΕΤΒΑ» !!!

Ο πρόεδρος  εκφωνούσε:

Ονόματα ταλαιπωρημένων συμπολιτών μας οι οποίοι (είτε απο αδυναμία εκπλήρωσης υποχρεώσεων προς τους συνηγόρους τους [λόγο της βαθύτατης οικ. κρίσης]  ,είτε λόγο της «απεργίας δικαστών» ) απουσίαζαν.

και ο «παραλίας» δικηγόρος Βροντοφώναζε :

ΑΠΩΝ, το αυτό (απών δηλαδή), το αυτό ,απών….

Έτσι οι υποθέσεις αυτές ματαιώθηκαν κύριοι, και οι συμπολίτες μας πρέπει να καταθέσουν εκ’νεου δικόγραφα (για να επαναφέρουν τις υποθέσεις τους )

να πληρώσουν εκ’νεου δηλαδή…δικηγορικά και δικαστικά έξοδα .

Ανάλογα  περιστατικά διαπίστωσα και στις διπλανές αίθουσες…..

Οι άνθρωποι αυτοί κύριοι ΔΙΚΑΣΤΕΣ έχουν  χάσει τις δουλειές τους και κινδυνεύουν να χάσουν και το δυαράκι που κατοικούν….και ΕΣΕΙΣ τους ΖΗΤΑΤΕ και άλλα χρήματα???!!!

Ένα Κράτος μπάχαλο…μαζεμένο,όλο μέσα,σε ένα Ιστορικό Κτίριο.

Παραθέτω μερικά συμπεράσματά μου για «μέρος του Δικαστικού Σώματος»:

 

•Μετά τα παραπάνω,είναι φανερό κύριοι «απεργούντες δικαστές», ότι εξυπηρετείτε  τους «προαγωγούς σας τραπεζίτες» και το κάνετε εξόφθαλμα… χωρίς φραγμούς.

•Μετά τα παραπάνω,είναι φανερό κύριοι «απεργούντες δικαστές» ο,τι δίνετε  στους τραπεζίτες και περίοδο χάριτος έως το 2015 (έ… να μην έχουν λίγο … χρόνο να ξεκαθαρίσουν … τα «Νομικά τους Καθεστώτα»)!

•Μετά τα παραπάνω,είναι φανερό κύριοι «απεργούντες δικαστές», ότι  δεν εξυπηρετείτε   το κράτος (δεδομένου του ο,τι  απεργείτε)….. ή ΜΗΠΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ  ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ??? και του δίνετε περίοδο χάριτος έως το 2015???

 «Ευτυχώς»  για εσάς κύριοι ΔΙΚΑΣΤΕΣ, οι «ένστολοι Ευέλπιδες σπουδαστές» έχουν μεταφερθεί στην Βάρη Αττικής… προσέξτε όμως …μην προκαλείτε άλλο,γιατί μπορεί να   «κάνουν χρήση ομαδικής 2ωρης άδειας» μεταξύ των ωρών ενάτη με ενδέκατη πρωινή… και να θέλουν να πάνε εκδρομή στα κτίρια της…

«παλαιάς τους σχολής»….!

Υ.Γ .

-ερώτηση προς το Δικαστικό Σώμα-

που ήσασταν  κυρίες & κύριοι δικαστές και εισαγγελείς πριν απο έναν χρόνο περίπου,όταν όλα τα κοινωνικά στρώματα διαδήλωναν στους  δρόμους, γιατί κατεβαίνετε ξαφνικά σήμερα στους δρόμους ???

Έτσι μάθατε να υπηρετείτε το Σύνταγμα της Χώρας σας??? Να βγαίνετε στον δρόμο όταν χάνετε απο τον «προσωπικό σας κουμπαρά» ???

Για τον κουμπαρά των γειτόνων σας, των απλών συμπολιτών σας,δεν σας καίγετε καρφί όμως ...! Γι’αυτό και τους  τον ρημάξατε με αποφάσεις σας !!!!Από Palmografos.com: Palmografos.com - Είναι όντως απεργία δικαστικών ή είναι παροχή υπηρεσιών στα "Αφεντικά" τους; - Του Σπύρου Αντωνίου

Στην κατηγορία:
Άρθρα Μελών
Εκτύπωση

Γίνε

ΜΕΛΟΣ

Ακολούθησε το πολιτικό κόμμα ΘΕΣΜΟΣ και συνέβαλε στις δράσεις του κόμματος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ >>

Μπορώ να

Βοηθήσω

Πιστεύετε ότι μπορείτε
να βοηθήσετε με οποιονδήποτε
τρόπο τον  ΘΕΣΜΟΣ;

`ξεκινηστε εδω >>

Powered by Simple Web Design