Αντιμετωπίζουμε το Πρόβλημα της Υπογεννητικότητας με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών και της οικογένειας. 
Προστατεύουμε Αληθινά τη Μητρότητα και την Μητέρα. Καθιερώνουμε -Τρία χρόνια- άδεια μητρότητας, με αποδοχές και διασφάλιση της θέσης εργασίας της μητέρας. 
Καθιερώνουμε Ολοήμερους παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στην ηλικία των τεσσάρων, καθότι «Ο Πραγματικός Πλούτος μιας Χώρας είναι τα Παιδιά της».

Σπύρος Αντωνίου


Oct 17

ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του 2020 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ;

Share

Δεν θα είμαι ιδιαίτερα επικριτικός με την «Δεκσιά» Κυβέρνηση. Προφανώς οι άνθρωποι ως «εξελιγμένα πολυεργαλεία» και ως όχι ως «εκτο-έβδομα» προϊστάμενα (όχι μεγάλα) στελέχη -εταιρικών χωρών Γ’ προτεραιότητας- της Ενωσιάκης (εε) Παγκοσμιοποίησης και όχι της Διεθνούς, έχουν σοβαρότερα θέματα να γνωρίσουν και να λύσουν. Όπως ας πούμε  αυτό που προκύπτει από την εισαγωγή της ρομποτικής στα θέματα απασχόλησης, μιας και ακόμη -αυτή η εισαγωγή- της ρομποτικής είναι σε πρωταρχικό στάδιο, σ’ αυτό των παιδικών ασθενειών και όχι σε καταλυτικό στάδιο που να μπορεί να απενεργοποιήσει παραδοσιακά δεδομένα, γεγονός που θα μπορούσε να τους εκθέσει ανεπανόρθωτα. Όπως ας πούμε τα «Αρνητικά Επιτόκια» που τα έφεραν δήθεν ως νέο δεδομένο στην Ελληνική αγορά, προχθές, ενώ αυτά απέτυχαν από το 2016, σε Γηραιά Ήπειρο, Ελβετία, Ιαπωνία κά..

Στο προσχέδιο προϋπολογισμού του 2020 που κατέθεσαν προς έγκριση στην «Ενωσιακή Υπόσταση των Ολίγων» εκτός του γεγονότος ότι στο εισαγωγικό τους σκέλος, αναφέρονται για μια ακόμη φορά (!) στην «Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ» (φόβο που τους έχουν ρε παιδί μου…) και επικρίνουν (αντί να ασχοληθούν με το «γαλάζιο σπιτικό τους») ιδιαίτερα για την διετία 2016-18 (μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ αν και μπορεί να έκανε διάφορα, ευτυχώς, δεν έκανε χρήση της αποτυχημένης καινοτομίας, που αφορά την Νομισματική Πολιτική και, ονομάζεται «Αρνητικό Επιτόκιο») την οποία και ονομάζουν «περιοριστική πολιτική» και την οποία αυτή πολιτική, τούτοι οι «μεγαλοπρούχοντες» αίρουν ….

Μάλιστα Εγκαινιάζουν την άρση της -Αριστερής περιοριστικής πολιτικής- με … μα σαφώς με: την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και την πυροδότηση ενός ενάρετου κύκλου οικονομικής προόδου για τα επόμενα χρόνια. Έτσι γράφουν στο προσχέδιο της εκθέσεως, «Ιδεών για Σκέψη- Εγχειρίδιο Δημοτικού»…

ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ -ΟΜΩΣ- ….

Στο Κεφάλαιο 2 του Προσχεδίου -σελ- 19, βλέπουμε (επειδή επιμένουν να συγκρίνονται με τους «Ζαίους») και μάλιστα σε απόλυτους αριθμούς πως το 2018 η Κεντρική Κυβέρνηση είχε πλεόνασμα 7,975 δις ευρώ ή 4,32% του ΑΕΠ, ενώ αντίστοιχα το 2019 η Κεντρική Κυβέρνηση -έχει έως σήμερα Οκτώβριος 2019 πλεόνασμα-6,945 δις ευρώ ή 3,6% του ΑΕΠ (η αρχική πρόβλεψη των αριστερών ήταν πλεόνασμα ύψους 7,434 δις ευρώ ή 3,9% του ΑΕΠ, πλην όμως οι «Ζαίοι» παραιτήθηκαν από την εξουσία …) η τελική εκτίμηση των «Δεκσιών» για το 2019 είναι 6,976 δις ευρώ ή 3,67% του ΑΕΠ, δηλαδή το «δεκσιό» προσόν τους είναι μόλις 0,07% ενώ το τρέχον Οικονομικό Έτος έχει ακόμη 3 μήνες ζωής!

Στο Κεφάλαιο 2 του Προσχεδίου -σελ- 23, βλέπουμε την «Δεκσιά Πρόβλεψη» για το 2020 κατά πολύ μειωμένη απ’ αυτή -των «Ζαίων»- του 2018 και 2019 (προβλέψεις οι οποίες τελικά επετεύχθησαν και μάλιστα αυξημένες δηλαδή για το 2018 είχε προβλεφτεί πλεόνασμα 7,975 δις ευρώ και τελικά επετεύχθητε πλεόνασμα 8,196 δις ευρώ … το 2019 δεν έκλεισε ακόμη αλλά όπως έγραψα παραπάνω η πρόβλεψη των «Ζαίων» έχει ήδη πιαστεί ενώ διανύουμε τον Οκτώβριο μήνα …) .

Πρόβλεψη 2020 λοιπόν, η Κεντρική Κυβέρνηση προβλέπει (μειωμένο) πλεόνασμα 6,722 δις ευρώ (μικρότερο κατά 1,5 δις από τα δις των «Ζαίων») ή άλλως 3,4% του ΑΕΠ (μείον {-} μιά Ολόκληρη μονάδα) … Έτσι λοιπόν βλέπουν την -ενάρετη πρόοδο- οι «Δεκσιοί» …

Το προσχέδιο της εκθέσεως «Ιδεών για Σκέψη - Εγχειρίδιο Δημοτικού» … έχει συνέχειες πολλές. Η ΜΙΑ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ…

(αφιερωμένο) ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΤΙΣ Δ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ :

Στο Κεφάλαιο 2 του Προσχεδίου -σελ- 25, -Έσοδα Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων- βλέπουμε :

Τα έσοδα του ΠΔΕ περιλαμβάνονται στις κατηγορίες «Μεταβιβάσεις» και «Λοιπά τρέχοντα έσοδα». Ειδικότερα, τα έσοδα ΠΔΕ αναμένεται να ανέλθουν στο ποσό των 3.724 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 318 εκατ. ευρώ, έναντι του στόχου.

ΟΝΕΙΔΟΣ Η ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΜΟΤΑΡΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΤΑ 0,318 δις ευρώ.

ΟΝΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ Η ΔΕΞΙΑ. ΟΝΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η -«Δεκσιά».

 

Προς Γνώση αυτών που θα πουν ότι απλά έκανα μια ανάλυση επί του ασφαλούς, να τονίσω: Τα συσσωρευμένα κέρδη (ατυχή η πρωτοβουλία της κυβερνούσας Δεξιάς για την προσωρινή -δια αυτό και προσωρινή- μείωση κατά 5% του Φόρου των Εταιρικών Μερισμάτων …) τοποθετούνται σε παγκόσμια βάση, επί της προστασίας της προσωπικής περιουσίας και όχι στην εργασία, τουλάχιστον εδώ και 15 χρόνια. Δηλαδή δεν γίνονται επενδύσεις στην πραγματική οικονομία, και, και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, έχουμε υποαπασχόληση, κυρίως στην Γηραιά Ήπειρο. Η οποία ΓΗΡΑΙΑ ήπειρος, έχει συμφέρον από ένα μόνο πράγμα και μόνο προς όφελος μόνο ενός, από αυτό της «ενωσιακής παγκοσμιοποιημένης μόνον ευρώπης». Καθώς έτσι και δι’ αυτού του λόγου επικρατεί μια χαώδης κατάσταση στις επί μέρους οικονομίες, στις εθνικές της -εε- δηλαδή, και όχι στην εθνική οικονομία του Ενός. Και Όχι στις Εθνικές οικονομίες άλλων Ηπείρων.

➡️ Για πάνω από 50 χρόνια, παγκοσμίως, κέρδη εταιρειών που προκύπτουν από την υπερτιμολόγηση των Χρηματιστηριακών Τίτλων, δεν επανεπενδύονται ή δεν τοποθετούνται σε Παραγωγικές Επενδύσεις, έτσι λοιπόν προέκυψαν όλες αυτές οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.

➡️ Σύμφωνα με τον δείκτη 500 της Standard & Pooor’s, στο διάστημα 1970-2015, η σχέση της αγοραστικής αξίας των Εταιρειών προς την -δαπάνη αντικατάστασης- του παραγωγικού τους κεφαλαίου, είναι 3 προς 1 ...  

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΩΝ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ !

Στις πρώτες μου επαφές με τα δεύτερης κατηγορίας Τηλεοπτικά Μέσα -μου αρέσει και η Β’ Κατηγορία Των Πολιτών, αυτή «Των Παιδιών Ενός Κατώτερου ΘΕΟΥ» σ’ αυτήν ανήκω Προσωπικά-, το 2012 και 2013 ως Πρόεδρος του ΘΕΣΜΟΣ είχα πει, πως, η Οικονομική και η Νομική Επιστήμη πρέπει να γραφτούν ξανά από την αρχή, είχα μιλήσει και για «Μονοψώνια». Ο λόγος της Διάστασης -της Θεωρίας και της Πραγματικότητας- οφείλεται στην -μη- επαλήθευση. Στις σημερινές Οικονομίες επικρατούν τα Ολιγοπώλια (και αυτό προϋποθέτει Εθνικό Προσανατολισμό) και τα Μονοπώλια (και αυτό προϋποθέτει, επίσης, Εθνικό Προσανατολισμό). Η Βασική Οικονομική Επιστήμη, διδάσκει παρακλήσεις, και μάλιστα τις διδάσκει δεκαετίες τώρα. Είναι άδικο οι νέοι και οι νέες να διδάσκονται, παρεμβατισμούς, που δεν φέρουν αποτελέσματα ή μάλλον φέρουν αποτελέσματα, αυτά της απογοήτευσης και της αποτυχίας των νέων επιστημόνων.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ. ΝΟΜΟΣ.        

   

Για το πολιτικό κόμμα «ΘΕΣΜΟΣ»

Ο Πρόεδρός Του

Σπύρος Θ. Αντωνίου

Ελλάς, Πέμπτη 17η Οκτωβρίου 2019

Εκτύπωση

Γίνε

ΜΕΛΟΣ

Ακολούθησε το πολιτικό κόμμα ΘΕΣΜΟΣ και συνέβαλε στις δράσεις του κόμματος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ >>

Κάνε

Δωρεά

Συνείσφερε με το ποσό που επιθυμείς να κάνεις δωρεά στο ΘΕΣΜΟ.

Δωρεα θεσμοσ >>

Μπορώ να

Βοηθήσω

Πιστεύετε ότι μπορείτε
να βοηθήσετε με οποιονδήποτε
τρόπο τον  ΘΕΣΜΟΣ;

`ξεκινηστε εδω >>

Powered by Simple Web Design