Αντιμετωπίζουμε το Πρόβλημα της Υπογεννητικότητας με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών και της οικογένειας. 
Προστατεύουμε Αληθινά τη Μητρότητα και την Μητέρα. Καθιερώνουμε -Τρία χρόνια- άδεια μητρότητας, με αποδοχές και διασφάλιση της θέσης εργασίας της μητέρας. 
Καθιερώνουμε Ολοήμερους παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στην ηλικία των τεσσάρων, καθότι «Ο Πραγματικός Πλούτος μιας Χώρας είναι τα Παιδιά της».

Σπύρος Αντωνίου


Nov 22

ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΙ ΕΛΛΑΔΑ

Share

 

(Συμφωνία του Σένγκεν, γνωστή και ως Συνθήκη του Σένγκεν, καλείται η συμφωνία που υπεγράφη στις 14 Ιουνίου 1985 στην κωμόπολη Σένγκεν του Λουξεμβούργου και είχε ως στόχο την προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα, την καθιέρωση της ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία, καθώς και την αστυνομική και δικαστική συνεργασία.

Η Συμφωνία του Σένγκεν τέθηκε σε ισχύ στις 26 Μαρτίου 1995, δημιουργώντας έτσι τη Ζώνη Σένγκεν, που ενσωματώθηκε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ένωσης  με την έναρξη ισχύος της Συνθήκης του 'Αμστερνταμ την 1η Μαΐου 1999. Έκτοτε το κεκτημένο του Σένγκεν (Schengen acquis) εφαρμόζεται και αναπτύσσεται περαιτέρω εντός του θεσμικού και νομικού πλαισίου της  ευρωπαϊκής ένωσης).   

 

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, αναλύοντας εδώ στο «ΘΕΣΜΟ» τα γεγονότα καταλήξαμε στα εξής:

 Πρώτον, μετά τις δηλώσεις Ολάντ, ότι η Γαλλία τεχνηέντως κλείνει τα σύνορα της και δεύτερον, μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της, ότι η Ελλάδα θα μπει στο στόχαστρο ως μη ικανή να ελέγξει τα δικά της σύνορα αφού ρητώς αναφέρεται στη Συνθήκη Σένγκεν ότι τα κράτη μέλη που έχουν εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε είναι υπεύθυνα για να εξασφαλίζουν την πραγματοποίηση σωστών ελέγχων και την αποτελεσματική επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. Συνεπώς οι επιθεωρήσεις και οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε πρέπει να είναι αρκετά αυστηροί για την παρεμπόδιση της λαθρομετανάστευσης, του λαθρεμπορίου ναρκωτικών κι άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

Αυτό κατ' επέκταση σημαίνει ότι η χώρα μας ούσα μη ικανή να εφαρμόσει τον κανονισμό είναι η τέλεια υποψήφια- θύμα ώστε στοχοποιώντας την να καταργηθεί σταδιακά έως και τελείως η Συνθήκη Σένγκεν ή να υφίσταται με διαφορετική σύσταση κρατών.

Δυστυχώς φαίνεται πως τα συμπεράσματά μας ήταν ακριβή.

Το παιχνίδι όμως ακόμα και για μας δεν σταματάει εκεί.

Εχθές με την έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της Ε.Ε, βάση των δηλώσεων του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, συμφωνήθηκε: 1) Να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε αλλά αυτοί οι έλεγχοι να αφορούν ΚΑΙ τους πολίτες της. 2) Να υπάρξει βελτίωση στο σύστημα ανταλλαγών πληροφοριών γιατί υπάρχουν αρκετές τράπεζες πληροφοριών που συλλέγουν στοιχεία.

Λακωνικός ο κος Τόσκας. Πάγια τακτική του Σύριζα μάλλον, αν σκεφτούμε ότι τις προάλλες ο κος Τσίπρας δε μας έδωσε όλες τις πληροφορίες για τις συζητήσεις του με τον ομολογό του Νταβούτογλου. Κι αυτό δε θα μας ενοχλούσε ιδιαίτερα αν δεν διέρρεε στον τύπο ότι δεν συζητήθηκαν μόνο αυτά που δήλωσε ο υπουργός.

Αλλά ότι ακόμη θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους η δημιουργία ενός μητρώου επιβατών ( χωρίς να γνωρίζουμε από πότε και για πόσο καιρό θα συμβαίνει αυτό ). Επίσης τέθηκε το θέμα τα διαβατήρια να χρησιμοποιούν το βιομετρικό σύστημα, το οποίο έχει ζητηθεί παλαιότερα από Σουηδία και Γερμανία, στο οποίο θα γίνεται μέτρηση των οστών του προσώπου του εκάστοτε κατόχου διαβατηρίου και τα δεδομένα θα καταγράφονται είτε πάνω στο διαβατήριο με τη μέθοδο του τσιπ είτε στις προαναφερθείσες τράπεζες πληροφοριών!!!!

Ακόμη συζητήθηκε η αποστολή αξιωματικών της EUROPOL στις χώρες που έχουν τα λεγόμενα HOTSPOTS για να βοηθήσουν στη διαδικασία ελέγχου και από τα πολύ καλά που φωτογραφίζουν τη χώρα μας, είναι η συζήτηση για να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα «εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε» που είναι πιο αδύναμα στέλνοντας - όταν υποτίθεται ότι θα χρειάζεται - αστυνομικούς κι άλλες κατηγορίες ομάδων ασφαλείας για να εξασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία των ελέγχων.

Με πολύ απλά λόγια μας λένε, με τρόπο πάντως, ότι σαν οντότητες και σαν χώρα θα ελεγχόμαστε πλήρως από το εξωτερικό.

Αντίδραση από την Ελληνική πλευρά; Ως αναμενόταν.. ΚΑΜΙΑ!

Και πώς να αντιδράσουν όταν οι ίδιοι ΠΡΩΤΟΙ έχουν καταπατήσει τη Συνθήκη Σένγκεν γιατί όπως προαναφέραμε , οι χώρες που έχουν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε πρέπει να κάνουν αυστηρούς ελέγχους για την παρεμπόδιση της λαθρομετανάστευσης ενώ οι κύριοι του Σύριζα είναι υπέρ αλλά και εφήρμοσαν την πολιτική των ανοικτών συνόρων;

Με ποιά φωνή να μιλήσουν όταν ακόμα τις προάλλες στην Τουρκία ο πρωθυπουργός μας έκανε λόγο για συνεργασία στο Αιγαίο; Δεν παραδέχεται εμμέσως ότι δεν είμαστε οι ίδιοι ικανοί;

Με ποιό κύρος να αντιταχθούν όταν μήνες επί μηνών εμπαίζουν τους πάντες λέγοντας άλλα στους ευρωπαίους εταίρους μας κι άλλα σε εμάς;

Είναι σαφές ότι τα πράγματα αλλάζουν. Είναι σαφές ότι η Ε.Ε όπως τη γνωρίζουμε δε θα υφίσταται. Είναι σαφές ότι κάθε χώρα έχει τη δική της ατζέντα.

Λυπάμαι που το λέω αλλά πιστεύω ότι η Γαλλία επωφελήθηκε οικονομικά πουλώντας όπλα στη Συριακή αντιπολίτευση και άδραξε την ευκαιρία με τις επιθέσεις στο Παρίσι ώστε η ίδια μαζί με συγκεκριμένες χώρες να αποτάξουν αφενός από πάνω τους το πρόβλημα των αστείρευτων μεταναστευτικών ροών κι αφετέρου να θέσουν τις βάσεις γι αυτό που κατά πολλούς ονομάζεται « Νέα Τάξη Πραγμάτων».

Όπως βλέπεται κύριοι της Κυβέρνησης ο «φίλος» Ολάντ που τα πίνατε στο Gazarte με τον τρόπο του σας έστησε στον τοίχο.

Οι αλλαγές στη Συνθήκη Σένγκεν σηματοδοτούν τις απαρχές του τέλους της ευρωπαϊκής ένωσης στην οποία η χώρα μας δεν παίζει κανένα ρόλο, είναι στοχοποιημένη, στερείται συμμάχων, δεν έχει καμιά οικονομική δυνατότητα να σταθεί μόνη της με ευθύνη βεβαίως και της ίδιας της ευρώπης αλλά κυρίως με ευθύνη της δικής μας Κυβέρνησης.

  

 

Για το Πολιτικό κόμμα  -ΘΕΣΜΟΣ-

το στέλεχος 

Τριανταφυλλιά Ν. Μητρώση 

Αθήνα, 21/11/2015

Εκτύπωση

Γίνε

ΜΕΛΟΣ

Ακολούθησε το πολιτικό κόμμα ΘΕΣΜΟΣ και συνέβαλε στις δράσεις του κόμματος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ >>

Μπορώ να

Βοηθήσω

Πιστεύετε ότι μπορείτε
να βοηθήσετε με οποιονδήποτε
τρόπο τον  ΘΕΣΜΟΣ;

`ξεκινηστε εδω >>

Powered by Simple Web Design