Αντιμετωπίζουμε το Πρόβλημα της Υπογεννητικότητας με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών και της οικογένειας. 
Προστατεύουμε Αληθινά τη Μητρότητα και την Μητέρα. Καθιερώνουμε -Τρία χρόνια- άδεια μητρότητας, με αποδοχές και διασφάλιση της θέσης εργασίας της μητέρας. 
Καθιερώνουμε Ολοήμερους παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στην ηλικία των τεσσάρων, καθότι «Ο Πραγματικός Πλούτος μιας Χώρας είναι τα Παιδιά της».

Σπύρος Αντωνίου


Nov 11

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ (Αθήνα, Σύνταγμα, 10-11-2015 ομιλία).

Share

Βρέθηκα χθές βράδυ σε μια ομιλία για την Ποντιακή Γενοκτονία -την οποία κ' αναγνωρίζω τόσο προσωπικά όσο και σαν εκπρόσωπος του πολιτικού κόμματος ΘΕΣΜΟΣ-.

Μαζί με τέσσερις συνεργάτες μου, τιμήσαμε, τη συζήτηση των Αδελφών Ελλήνων Ποντίων, η οποία έγινε σε μια κατάμεστη αίθουσα -υπό την επιμέλεια εξαμελούς επιφανούς επιτροπής- και με αφορμή το "παραστράτημα" Φίλη.

Έξι επιφανείς συμπολίτες μας μίλησαν για την Γενοκτονία των Ποντίων, την οποία και τοποθέτησαν στη σωστή βάση και όχι στην βάση του Φίλη ή του Σκουρλέτη. Τοποθέτησαν την ιστορία μας εκεί που της αρμόζει και όχι στα πονήματα της Ρεπούση, αν και η επιτροπή ξέχασε να τοποθετηθεί για την πρ.υπ. Άννα Διαμαντοπούλου ή ακόμη ακόμη και για την πρ.υπ. Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη [δεν γνωρίζω τις πολιτικές πεποιθήσεις των ομιλητών του πάνελ και ούτε με ενδιαφέρει, φιλολογικά ενημερώνω πως ομίλησαν κ' άνθρωποι που στην νεαρά ηλικία  ανήκαν στην αριστερά και τώρα βαδίζοντας προς την 3η δεκαετία των  -ήντα- τους, προφανώς ανήκουν στην δεξιά ή αν -εσείς- προτιμάτε ανήκουν στην πατριωτική δεξιά (εμείς στον ΘΕΣΜΟ δεν πιστεύουμε σε δεξιούς, αριστερούς σοσιαλιστές ή κεντρώους (Σ.Α. 19-1-2013 Ήπειρος TV1) (ή Σ.Α.18-1-2013 ομιλία στα Γιάννενα ... οι πολίτες απογοητεύονται και πιάνουν τ’ άκρα, ίδια είναι τα άκρα, ίδιος ο Στάλιν ίδιος κι’ ο Χίτλερ και Σ.Α. 11-2-2015 «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» ] …

Τα επιφανή  μέλη του πάνελς των ομιλητών (κάποιος λανθασμένα χρησιμοποίησε το: λατινικές οι ρίζες … με παρεμβολή όμως του κεντρικού ομιλητή αποκαταστάθηκαν, τουλάχιστον, οι ρίζες του Ελληνισμού … ), έχουν πρόσβαση σε ΜΜΕ, σε ιστολόγια προσωπικά τους ή όχι, και γενικά η γνώμη (και όχι η πληροφορία τους … ιδιαίτερα όταν αυτή έχει ρίζα την λέξη ίνφο … ή στα Ελληνικά «πληροφορία»)  τους μετρά … με γνώμονα … «τον πατριωτισμό» σε μια μεγάλη μάζα Ελλήνων ακροατών, τηλεθεατών ή αναγνωστών.

Αρχαιοελληνικές εκφράσεις ή ονομασίες ιστολογίων ή ακόμη ακόμη "2πλες" ονομασίες, με σαφή εννοιολογικό προσδιορισμό και χωρίς διπλή ιδιότητα, που περιέχουν μέσα την λέξη της Χώρας Μας ή και την λέξη Πατριώτης ... είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα πολλών επιφανών και εκτός των χθεσινών ομιλητών.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας προσδιορίστηκε το ότι, η Ποντιακή Γενοκτονία, έχει όνομα και αυτό είναι ...: «Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής» ...

Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο αγαπητοί Συμπατριώτες μου, και ως Σπύρος Αντωνίου σας καλώ να το αποτάξετε από το λεξιλόγιό σας.

Επιπρόσθετα οι ομιλητές προσδιόρισαν και αξίωση των Ποντίων Ελλήνων ίση ή και μεγαλύτερη από το σημερινό χρέος (οφειλή κατά την άποψή μου -καθώς η λέξη χρέος έχει άλλη εννοιολογική σημασία-) της Ελλάδας προς τους πιστωτές.

Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο αγαπητοί Συμπατριώτες μου, και ως Σπύρος Αντωνίου σας καλώ να το αποτάξετε από το λεξιλόγιό σας.

Επίσης οι ομιλητές (μεταξύ τους και ο αγωνιστικός πρόεδρος των Ελλήνων Ποντίων), ζήτησαν την ίδια ταυτότητα με αυτή των Αρμενίων ... μονό που οι Αρμένιοι απουσίαζαν από το πάνελ …

Αγαπητοί συμπατριώτες μου, λησμονάτε πως η Αρμενία είναι ανεξάρτητο κράτος από τον Σεπτέμβριο του 1991.

 

Τέλος ερωτήματα τέθηκαν για την διαφορά μεταξύ της λέξης Γενοκτονία κ' Εθνοκάθαρση ...

Η προσωπική μου παρεμβολή, έγινε σ' αυτό το σημείο ... τοποθετήθηκα ξεκάθαρα υπέρ της λέξης Γενοκτονία και όρισα την διαφορά της με την λέξη Εθνοκάθαρση...

Φίλοι κ' Φίλες να γνωρίζετε πως το Διεθνές Δικαστήριο, αναγνωρίζει -μόνον τη λέξη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ- (η λέξη Εθνοκάθαρση δεν συμπεριλαμβάνεται στις έννοιες του Διεθνούς Δικαστηρίου).

 

Γενοκτονίες κατά των Ελλήνων έχουμε άπειρες, τόσο από τους Τούρκους (όχι μόνο τους Νεότουρκους) αλλά και από άλλους λαούς.

 

Καλημέρα στον Απανταχού της Γης Ελληνισμό -και μόνον σ' αυτόν- η γενοκτονία έγινε κατά του Ελληνισμού, οι Πόντιοι οι Θράκες οι Μικρασιάτες είναι μερικοί, τοπικοί Ελληνικοί Πληθυσμοί, κατά των οποίων έγινε Γενοκτονία.

Η Πατρίδα μας δεν έχει ανάγκη από πολιτικές μεμονωμένων συμφερόντων έστω και Ελληνικών,  εν τη συλλήψη της ιδέας … 

Το Ελληνικό Ιδεώδες, το Ελληνικό Κράτος, το Ελληνικό Έθνος, ο Ελληνικός Πολιτισμός, έχουν ανάγκη από πολιτική που να εκφράζεται  από πολιτικούς …     

 

  

Για το Πολιτικό κόμμα  -ΘΕΣΜΟΣ- 

Ο πρόεδρος

Σπυρίδων Θ. Αντωνίου   

Αθήνα,  11/11/2015

Εκτύπωση

Γίνε

ΜΕΛΟΣ

Ακολούθησε το πολιτικό κόμμα ΘΕΣΜΟΣ και συνέβαλε στις δράσεις του κόμματος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ >>

Μπορώ να

Βοηθήσω

Πιστεύετε ότι μπορείτε
να βοηθήσετε με οποιονδήποτε
τρόπο τον  ΘΕΣΜΟΣ;

`ξεκινηστε εδω >>

Powered by Simple Web Design