Αντιμετωπίζουμε το Πρόβλημα της Υπογεννητικότητας με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών και της οικογένειας. 
Προστατεύουμε Αληθινά τη Μητρότητα και την Μητέρα. Καθιερώνουμε -Τρία χρόνια- άδεια μητρότητας, με αποδοχές και διασφάλιση της θέσης εργασίας της μητέρας. 
Καθιερώνουμε Ολοήμερους παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στην ηλικία των τεσσάρων, καθότι «Ο Πραγματικός Πλούτος μιας Χώρας είναι τα Παιδιά της».

Σπύρος Αντωνίου


Oct 27

Το σύγχρονο σύνδρομο είναι αυτό : το να λέγεσαι «Έλληνας».

Share

 Επ’ αφορμήν της αυριανής Εθνικής Επετείου θέλω να γράψω δυο λόγια σχετικά με τον τίτλο.

            Έχουμε λοιπόν μια γιορτή στην οποία το σύνολο του Ελληνικού Έθνους συνεργάστηκε και κατάφερε κάτι που μέχρι τότε φαινόταν αδιανόητο για μια μικρή χώρα σαν τη δική μας, διώξαμε τους Ιταλούς κι όταν ήρθαν οι Γερμανοί  αντισταθήκαμε τόσο σθεναρά όσο καμιά άλλη χώρα, έτσι ώστε εμείς να είμαστε η αρχή του τέλους των Ναζί του Χίτλερ.

            Αυτή ήταν άλλη μια ένδοξη και λαμπρή σελίδα για την Πατρίδα προσδίδοντας για μιά ακόμη φορά μεγάλη τιμή στο να είσαι ΈΛΛΗΝΑΣ. 

 Από τότε όμως φαίνεται τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ.

            Μόλις 75 χρόνια μετά, αυτό το να λες με καμάρι είμαι ΈΛΛΗΝΑΣ έχει γίνει συνώνυμο των λέξεων: λαμόγιο- τεμπέλης- φασίστας- εθνικιστής κι όποιος ΤΟΛΜΑΕΙ  να το ξεστομίζει να βλέπει την άρνηση, τη χλεύη και ό,τι άλλο αρνητικό συναίσθημα νιώθει κανείς απέναντι του. 

Τις πταίει όμως;

            Δόξα τω Θεώ, από τους πολίτες έως τους πολιτικούς όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να υποτιμηθούν έτσι έννοιες όπως το «Ελληνικό πνεύμα», ο Έλληνας και η Χώρα.

            Μερικοί πολιτικοί, που πάνω κάτω όλοι γνωρίζουμε το γιατί, βοήθησαν με διάφορα λεγόμενα και τρόπους, τον λαό …  τον έκαναν δηλαδή να αισθάνεται τεμπέλης και άρα μη παραγωγικός, ότι δεν είναι έξυπνος αλλά πονηρός.

Άλλοι πολιτικοί πήραν αυτές τις λέξεις «Έλληνας», «Ελλάδα» και την Αρχαία Ιστορία της και τις έκαναν τόσο δικές τους, σχεδόν προσωπικές, που όποιος άλλος τις χρησιμοποιεί να βγαίνει κατ’ ευθείαν το συμπέρασμα ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο…

            Οι πολίτες δε, δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα χωρίς δεύτερη σκέψη ό,τι οι άνωθεν «πολιτικοί άνδρες» τους υπεδείκνυαν σαν τρόπο ζωής, τρόπο σκέψης, τον τρόπο “ ΤΟΥ  ΝΑ ΑΓΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΣΑΙ  ΩΣ  ΈΛΛΗΝΑΣ”.

             Έτσι φτάσαμε στο σημείο οι “έξω” να ακούν Ελλάδα και να την ταυτίζουν με τις  Τρίτες Χώρες και οι “μέσα” να λεν Ελλάδα ή Έλληνας και αυτό να είναι ταυτόσημο του εθνικισμού των ναζί και του Χίτλερ, άρα πια είτε μέσα είτε έξω είναι ΤΑΜΠΟΥ το να λες: είμαι Έλληνας…

 

            Εμείς εδώ στον «ΘΕΣΜΟ» δεν έχουμε κανένα ταμπού και κανένα σύνδρομο. Είμαστε Έλληνες χωρίς μίσος για κανέναν ξένο αλλά με σαφή όρια για όλους. Είμαστε εργαζόμενοι και πολιτικοί, ΟΧΙ επαγγελματίες πολιτικοί και γι αυτό δεν αισθανόμαστε τεμπέληδες και λαμόγια ή ανίκανοι.

            Ήρθε η ώρα να αποενοχοποιηθούν οι Έλληνες, να συμβιβαστούν με τη βαριά ιστορία που φέρει η Χώρα και το Έθνος. Γνωρίζοντας ποιος είσαι και από πού έρχεσαι ξέρεις που θέλεις να πας. 

  Πάλι λοιπόν ΟΧΙ στη δυσφήμηση της χώρας, ΟΧΙ στο ρατσισμό εναντίων των Ελλήνων και κυρίως ΟΧΙ στο διχασμό της.

  

Για το Πολιτικό κόμμα  -ΘΕΣΜΟΣ-

το στέλεχος 

Τριανταφυλλιά Ν. Μητρώση 

Αθήνα,  27/10/2015

Εκτύπωση

Γίνε

ΜΕΛΟΣ

Ακολούθησε το πολιτικό κόμμα ΘΕΣΜΟΣ και συνέβαλε στις δράσεις του κόμματος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ >>

Μπορώ να

Βοηθήσω

Πιστεύετε ότι μπορείτε
να βοηθήσετε με οποιονδήποτε
τρόπο τον  ΘΕΣΜΟΣ;

`ξεκινηστε εδω >>

Powered by Simple Web Design