Αντιμετωπίζουμε το Πρόβλημα της Υπογεννητικότητας με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών και της οικογένειας. 
Προστατεύουμε Αληθινά τη Μητρότητα και την Μητέρα. Καθιερώνουμε -Τρία χρόνια- άδεια μητρότητας, με αποδοχές και διασφάλιση της θέσης εργασίας της μητέρας. 
Καθιερώνουμε Ολοήμερους παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στην ηλικία των τεσσάρων, καθότι «Ο Πραγματικός Πλούτος μιας Χώρας είναι τα Παιδιά της».

Σπύρος Αντωνίου


Dec 23

ΔΙΝΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΕΥΧΗ …

Share

Τα Εκπαιδευμένα πουλιά των κλουβιών που τα ελευθερώνεις στις γιορτές και στις αργίες και αυτά ξαναγυρίζουν στα κλουβιά τους, δεν πρεσβεύουν την ελευθερία,  έστω κι αν η παράστασή τους ήταν παράσταση ζωής.

Η ανησυχία είναι συνεχόμενη και όχι ευκαιριακή, η επιτυχία βασίζεται στα βαθιά μας πιστεύω, στα δικά μας και των γύρω μας σ’ αυτά που εθελοντικά υπηρετούμε, εκεί βασίστηκε και η επιτυχία των φιλικών και όχι στα οράματα των ξένων …

Χριστούγεννα σημαίνει: Ταπεινότητα, Προσφορά, Δημιουργία, συνεχές δόσιμο και Συμμετοχή, Αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, αδιάκοπος αγώνας και δρόμος «ανώμαλος πολλές φορές», Ελπίδα για ανασύσταση όλων των χαρακτηριστικών που μας διαφοροποιούν … μας επαναπροσδιορίζουν ατομικά και συνολικά, ζητούμενα κάθε γενιάς και έννοιες Πανανθρώπινες πέρα και πάνω από κάθε θρησκεία και από κάθε φανατισμό.    

Πλησιάζοντας στην δύση του 2017, ας αναλογιστούμε όλοι, τι πήραμε και τι δώσαμε αυτή την χρονιά, στην εργασία μας, στους συνανθρώπους μας, στις οικογένειες μας, στα παιδιά μας. Ας αναλογιστούμε: που επενδύσαμε, τι θεωρήσαμε σημαντικό και πάνω σε ποιές συνισταμένες τρέξαμε τον χρόνο. Νικήσαμε ή Νικηθήκαμε;

Ο απολογισμός είναι μια μακριά, συνεχόμενη και επίπονη διεργασία, χρειάζεται θάρρος και ειλικρίνεια για να προτάξουμε την αλήθεια πρώτα στον εαυτό μας μα και απέναντι στους άλλους, να δούμε αν οι πράξεις μας ήταν καλώς ή κακώς καμωμένες.

Κι έρχεται ο χρόνος πάλι να μας ανταμείψει.

Διανύοντας παρατεταμένα δύσκολη εποχή για την Χώρα μας, σε μια χρονική στιγμή κατήφειας και γενικής απαξίωσης, που βασικές έννοιες και αρχές έχουν κατακερματιστεί, εμείς εδώ στον ΘΕΣΜΟ, συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε και επιμένουμε να πορευόμαστε με διαχρονικές αξίες, όπως η ειλικρίνεια, η ανιδιοτέλεια, η αφοσίωση, η αξιοπιστία, ο σεβασμός, η ποιότητα … 

Με αυτήν την προίκα (και όχι κάποια άλλη) ταξιδέψαμε στον χρόνο όλους τους καιρούς, με αυτήν συνεχίζουμε, αυτή είναι η παρακαταθήκη μας και την προσφέρουμε απλόχερα σε όλους και όλες που έρχονται κοντά μας, σε όσους και όσες θέλουν και μπορούν να την δεχτούν … αλλά και να την μεταδώσουν …

Τα Χριστούγεννα παράλληλα, μας θυμίζουν το ΧΡΕΟΣ που έχουμε στη νέα γενιά ως άνθρωποι και ως γονείς. Μέσα από τις επιλογές και το έργο μας δείχνουμε τον δρόμο ώστε να μπορεί να φεύγει από το ΕΓΩ και να προτάσσει το ΕΜΕΙΣ.  

Πολλές οι προκλήσεις και διαφορετική κάθε φορά η διαδρομή … μα, το χρέος όμως παραμένει ίδιο. Αντίσταση στο σαθρό το παλιό το σάπιο, Ανοιχτό παράθυρο στο Φως, Γνώση -μέσα από αυτή- ανοίγει ο δρόμος της Ανάπτυξης, Πρόοδο, Ευημερία, Ελευθερία.   

Θέλω να σας πω Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, κάνοντας μιαν ευχή:                                                                 

Στο Χάραγμα της νέας χρονιάς, ας ενωθούμε περισσότεροι και ας εργαστούμε μαζί με τις αρετές της υπομονής και της επιμονής. Ας καλλιεργήσουμε τις ψυχές μας με αξίες ώστε να αποκτήσουμε την δύναμη της θέλησης, ας πασχίσουμε για συνεχή βελτίωση με ανιδιοτέλεια και με σθένος … ας το πασχίσουμε έτσι απλά γιατί η ζωή οι αρχές και οι αξίες δεν είναι ανταλλάξιμα και δεν δύναται να μπαινοβγαίνουν σε κλουβιά …

Ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος όταν οι σκέψεις μας είναι, τα όνειρα μας, οι πράξεις μας, οι συνήθειες μας, οι αξίες μας, το πεπρωμένο μας … η ίδια η ζωή.

 

Σπύρος Θ. Αντωνίου

πρόεδρος του κόμματος

«ΘΕΣΜΟΣ»

Αθήνα, Χριστούγεννα 2017

Εκτύπωση

Γίνε

ΜΕΛΟΣ

Ακολούθησε το πολιτικό κόμμα ΘΕΣΜΟΣ και συνέβαλε στις δράσεις του κόμματος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ >>

Μπορώ να

Βοηθήσω

Πιστεύετε ότι μπορείτε
να βοηθήσετε με οποιονδήποτε
τρόπο τον  ΘΕΣΜΟΣ;

`ξεκινηστε εδω >>

Powered by Simple Web Design