Αντιμετωπίζουμε το Πρόβλημα της Υπογεννητικότητας με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών και της οικογένειας. 
Προστατεύουμε Αληθινά τη Μητρότητα και την Μητέρα. Καθιερώνουμε -Τρία χρόνια- άδεια μητρότητας, με αποδοχές και διασφάλιση της θέσης εργασίας της μητέρας. 
Καθιερώνουμε Ολοήμερους παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στην ηλικία των τεσσάρων, καθότι «Ο Πραγματικός Πλούτος μιας Χώρας είναι τα Παιδιά της».

Σπύρος Αντωνίου


Jul 28

Η Δυτική Θράκη, η γη του Δημόκριτου και του Πρωταγόρα κινδυνεύει !

Share

Η παρουσία των Ελλήνων στην περιοχή της Δυτικής Θράκης ανάγεται στον  7ο-6ο π.Χ. αιώνα, όταν οι Ίωνες εξεδίωξαν τους Θράκες και έκτισαν τις αποικίες Άβδηρα, Μαρώνεια, Σάλη, Στρύμη, Δίκαια κτλ στα παράλια. Οι Ρωμαίοι αργότερα έκτισαν τις πόλεις Πλοτινόπολη, Τραιανόπολη και Διδυμότειχο, στην ενδοχώρα.

Η πιο κραταιά πόλη ήταν τα Άβδηρα, που γέννησε τους σοφούς Δημόκριτο, Ανάξαρχο, Πρωταγόρα, Εκαταιό και Ανακρέοντα. Η πόλη παρ’ ολίγο να καταληφθεί από τους Τριβάλλιους Θράκες το 376 π.Χ. αλλά ευτυχώς επενέβη ο Αθηναϊκός στόλος, υπό τον Χαβρία.

Κατά τα Βυζαντινά χρόνια οι Θράκες εξαφανίσθηκαν και επικράτησε η Ελληνική γλώσσα και στην ενδοχώρα. Αυτή την περίοδο οι Τουρκομάνοι Άβαρες, Κουμάνοι και Πατζινάκες, οι Βούλγαροι, Σέρβοι και Ρώσοι βάρβαροι λεηλάτησαν διαδοχικά την περιοχή, με αποκορύφωμα την εκστρατεία των Ρώσων του Sviatoslav και των Βουλγάρων του Boris το 969 μ.Χ. όπου κατέλαβαν την Φιλιππούπολη και έσφαξαν με φρικτό τρόπο 20.000 Έλληνες. Τον Sviatoslav και τον Borisσυνέτριψε στην συνέχεια ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Ιωάννης Τσιμισκής. Στην περιοχή οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες εγκατέστησαν, Αρμένιους, Ιακωβίτες Σύριους, Παυλικιανούς Σύριους, Μαρδαϊτες (Φοίνικες)  και Εβραίους, έποικους.

Το 1354 μ.Χ. επί Αυτοκράτορος Ιωάννη Καντακουζηνού οι βάρβαροι Οθωμανοί Τούρκοι κατακτητές υπό τον Οχράν πέρασαν στην Θράκη. Την περίοδο αυτή, πέρα από τις σφαγές και τις λεηλασίες, οι Τούρκοι μουσουλμανοποίησαν αρκετούς από τους Βούλγαρους της Ροδόπης και έκτοτε γεννήθηκε το τεχνητό έθνος των Πομάκων.

Κατά τον Α’ Βαλκανικό πόλεμο του 1912 η Βουλγαρία κατέλαβε την Δυτική Θράκη καθώς και σχεδόν όλη την Ανατολική Θράκη, πλην της Κωνσταντινούπολης. Κατά τον Δεύτερο πόλεμο οι τέως σύμμαχοι των Βουλγάρων στράφηκαν εναντίον τους. Οι Έλληνες κατέλαβαν την Ανατολική Μακεδονία, οι Τούρκοι την Ανατολική Θράκη και οι Σέρβοι τμήμα της Δυτικής Βουλγαρίας.

Στην Συνθήκη του Βουκουρεστίου οι Βούλγαροι κράτησαν την Δυτική Θράκη. 

 

Το 1918, κατά το πέρας του Α Παγκοσμίου πολέμου, η Ελλάς του Βενιζέλου μετά την συνθήκη του Neuilly κατείχε όχι μόνο την Δυτική Θράκη, αλλά και σχεδόν όλη την Ανατολική Θράκη και ένα τμήμα της Μικράς Ασίας γύρω από την Σμύρνη. Δυστυχώς ο Ελληνικός στρατός έπαθε πανωλεθρία στην Φρυγία (Σαγγάριος ποταμός). Η Σοβιετική Ρωσία όπλισε τους Τούρκους βαρβάρους κατά την Μικρασιατική καταστροφή. Τα Ελληνικά στρατεύματα εγκατέλειψαν το 1922-1923 την Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη. Πάνω από 1.500.000 (όσοι δεν σφαγιάσθηκαν) πρόσφυγες έφυγαν για την μητέρα Ελλάδα, ενώ άλλοι εγκαταστάθηκαν στην Ουκρανία, στην Ρωσία και στην Δυτική Ευρώπη. Η Σοβιετική Ρωσία  έκανε και αντίστοιχες διώξεις κατά των Ποντίων.  

Συνολικά την περίοδο 1912-1922 οι Τούρκοι έσφαξαν περίπου  900.000 Έλληνες της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης, καθώς και 1.500.000 περίπου Αρμένιους αλλά και 750.000 περίπου Ασσύριους !!!  

 

Ενώ οι Τούρκοι της Κρήτης και της Μακεδονίας ευτυχώς έφυγαν, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης παρέμειναν βάσει της συνθήκης της Λωζάνης. Πολλοί από τους Βούλγαρους της Ξάνθης επίσης έφυγαν, όπως εκδιώχθηκαν πολλοί από τους  Έλληνες της Βουλγαρίας. Θρακιώτες από την Ανατολική Θράκη, Μικρασιάτες, Πόντιοι και εκ Βουλγαρίας πρόσφυγες, 105.438 τον αριθμό, ενίσχυσαν το Ελληνικό στοιχείο στην περιοχή, έναντι του Τουρκικού, Πομακικού και Τσιγγανικού στοιχείου. Έκτοτε το μουσουλμανικό στοιχείο άρχισε να αυξάνεται ραγδαία. Όταν οι Τούρκοι το 1955 εξεδίωξαν τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και αργότερα τους Έλληνες της Ίμβρου και Τενέδου, οι Έλληνες δεν ήταν σε θέση να δράσουν αντίστοιχα.

Από την δεκαετία του ενενήντα και μετά, δυστυχώς οι Έλληνες άρχισαν να γηράσκουν. Σήμερα ο συνολικός αριθμός των κατοίκων της Θράκης είναι 371.208 από αυτούς οι 128.380 είναι  μουσουλμάνοι εκ’ των οποίων το 50% είναι Τούρκοι το 35% Πομάκοι και το 15 % Τσιγγάνοι.

Αν πολλοί Τούρκοι δεν αποδημούσαν λόγω ανεργίας, σήμερα θα ήταν ίσως πλειοψηφία.

Η στρατιωτική χούντα της Άγκυρας, μέσω πρακτόρων που βρίσκονται στο προξενείο εδώ και πολλά χρόνια, ασκεί πίεση στους ομοεθνείς ιμάμηδες και στους βουλευτές τους, στην Θράκη.  Το προξενείο Κομοτηνής προσπαθεί να πάρει με το μέρος των Τούρκων τους ομόθρησκούς τους Πομάκους και τους Τσιγγάνους -κατά την προσωπική μου άποψη το τουρκικό προξενείο πρέπει να καταργηθεί- !!!  

Στην Κομοτηνή στις 29 Ιανουαρίου του 1990 έγιναν επεισόδια μεταξύ  Ελλήνων και Τουρκο-μογγόλων που φώναζαν πως είναι Τούρκοι. Οι Έλληνες εξεδίωξαν τον Μουφτή.

Η Μαρία Δαμανάκη με αριστερούς αντιπροσώπους πήγε να δώσει συμπαράσταση στους Τούρκους και αγανάκτησε ο κόσμος. Το 1991 ξαναέγιναν επεισόδια με αποκορύφωμα την φωτιά στο τζαμί της Κομοτηνής. Μέσω του προξενείου Τούρκοι βουλευτές συνετέλεσαν στην πτώση της κυβέρνησης το 1993. Το 2010 και το 2011 ξαναέγιναν επεισόδια. Το προξενείο έδωσε τα εύσημα σε μία κομουνίστρια, την Άννα Στάμου, που αλλαξοπίστησε και έγινε μουσουλμάνα!!!

 

Ένα άλλο πρόσφατο παράδειγμα του πώς η Άγκυρα μέσω του προξενείου πιέζει τους Μουσουλμάνους της Θράκης ήταν με το επαίσχυντο ψευδο-Δημοψήφισμα της 5ης  Ιουλίου του 2015. Η Άγκυρα πίεσε τους Τούρκους να ψηφίσουν όχι, απλά για να μας αποδυναμώσουν ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ !!! Γράφεται τελευταία σε συνομωσιολογικά άρθρα πως αν οι Τούρκοι απολέσουν το Κουρδιστάν θα επιτεθούν στην Δυτική Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου εν είδει  αποζημίωσης.   

Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν πως στην Κω και στην Ρόδο υπάρχουν και επιπλέον πέντε χιλιάδες παρείσακτοι Τούρκοι. Στο δε ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου (που αναγνωρίζει ευτυχώς μόνο η Τουρκία και το Πακιστάν) υπάρχουν  286.257 παρείσακτοι Τουρκο-Κύπριοι και άποικοι !!!

Οι Τουρκο-Κύπριοι διοικούνται από ανδρείκελα της Άγκυρας!!! Αν η Ελληνική πολιτεία δεν δράσει εγκαίρως, ίσως τμήμα της Δυτικής Θράκης μας χαθεί, στους βαρβάρους, είτε από στρατιωτική επέμβαση είτε από απλά δημογραφικούς λόγους !!!     

 

Για το Πολιτικό κόμμα  -ΘΕΣΜΟΣ-

Από τον ιστορικό συγγραφέα

William Goulielmos

Αθήνα,  28/07/2015

Εκτύπωση

Γίνε

ΜΕΛΟΣ

Ακολούθησε το πολιτικό κόμμα ΘΕΣΜΟΣ και συνέβαλε στις δράσεις του κόμματος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ >>

Μπορώ να

Βοηθήσω

Πιστεύετε ότι μπορείτε
να βοηθήσετε με οποιονδήποτε
τρόπο τον  ΘΕΣΜΟΣ;

`ξεκινηστε εδω >>

Powered by Simple Web Design