Αντιμετωπίζουμε το Πρόβλημα της Υπογεννητικότητας με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών και της οικογένειας. 
Προστατεύουμε Αληθινά τη Μητρότητα και την Μητέρα. Καθιερώνουμε -Τρία χρόνια- άδεια μητρότητας, με αποδοχές και διασφάλιση της θέσης εργασίας της μητέρας. 
Καθιερώνουμε Ολοήμερους παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στην ηλικία των τεσσάρων, καθότι «Ο Πραγματικός Πλούτος μιας Χώρας είναι τα Παιδιά της».

Σπύρος Αντωνίου

Τελευταία Νέα
Feb 23

ΠΟΡΙΣΜΑ: -ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (& ευρωπαϊκά προϊόντα) ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ- της Τηλεοπτικής Εκπομπής «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ» που δημιουργεί & παρουσιάζει ο πρόεδρος του «ΘΕΣΜΟΣ» Σπύρος Αντωνίου

ΠΟΡΙΣΜΑ: -ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (& ευρωπαϊκά προϊόντα) ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ- της Τηλεοπτικής Εκπομπής «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ» που δημιουργεί & παρουσιάζει ο πρόεδρος του «ΘΕΣΜΟΣ» Σπύρος Αντωνίου

  

Ημερομηνία: Ελλάς, 23 Φεβρουαρίου 2020

 

 ΘΕΜΑ:  Πόρισμα προτάσεων για το καθεστώς δασμών των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκά προϊόντα & στο Ελληνικό ελαιόλαδο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ:

 1. Πρόσφατη δημοσίευση από ιστοσελίδα olivenews.gr για την επιστολή των φορέων ελαιοκομικού τομέα, ΕΔΟΕΣΕΒΙΤΕΛ και4Ε προς ΥΠΑΑΤ αναφορικά με το ιστορικό της υπόθεσης και ποια είναι η τρέχουσα επικαιρότητα. [Σχετικό 1].

 2. Πρόσφατο Δελτίο Τύπου ΥΠΕΞ αναφορικά με την «Εξαίρεση Ελληνικών προϊόντων από το καθεστώς αμερικανικών δασμών στην ΕΕ». [Σχετικό 2].

 3. Ενασχόληση και εμβάθυνση επί του θέματος από την τηλεοπτική εκπομπή «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ» που δημιουργεί & παρουσιάζει ο Σπύρος Αντωνίου, Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος «ΘΕΣΜΟΣ».  [Σχετικά 3 & 4].

                                                                                           
                                                                                                                         

Επειδή, η εν λόγω διαμάχη μεταξύ της ΕΕ και ΗΠΑ βρήκε δυο φορές μέχρι σήμερα παντελώς απροετοίμαστη τη χώρα και εξαιρετικά ευάλωτους, ευαίσθητους παραγωγικούς κλάδους της εθνικής μας οικονομίας.

Επειδή, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εξελίξεων η χώρα μας μέσω της πολιτικής της ηγεσίας αλλά και αρμόδιων οργανώσεων παραγωγικών φορέων, δεν επέδειξε τη δυναμική και σθένος που αναλογεί στο βαθμό επικινδυνότητας του εν λόγω θέματος.

Επειδή, φορείς του ελαιοκομικού τομέα, με εξαίρεση ενημερωτικές επιστολές και συσκέψεις στο εσωτερικό της χώρας, ήταν παντελώς αμέτοχες στην εξελικτική πορεία του θέματος.

Επειδή, παντελώς ατεκμηρίωτα στα μάτια τόσο του Ελληνικού λαού όσο και κατά κύριο λόγω των αγροτών της χώρας, η πολιτική μας ηγεσία μέσω του Σχετικού 2 έτρεξε να δρέψει στεφάνους για κάτι που δεν της άξιζε.

Επειδή, τόσο το θέμα επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ σε εθνικά αγροτικά μας προϊόντα όσο και παρόμοιες κρίσιμες καταστάσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και με τη σοβαρότητα που αρμόζει σε ένα ελεύθερο δημοκρατικό Ελληνικό κράτος, και για να προετοιμαστούμε ώστε να μην έχουμε μελλοντικές δυσάρεστες συνέπειες,

Θεώρησα υποχρέωσή μου να ετοιμάσω και να αναρτήσω δημοσίως, ως Πρόεδρος του κόμματος «ΘΕΣΜΟΣ», το παρόν σύντομο αλλά καθόλα εμπεριστατωμένο κείμενο που αφορά κάθε αρμόδια αρχή, φορέα και οργανισμό που επηρεάζεται από το καθεστώς δασμών στις ΗΠΑ. Θέμα με το οποίο ασχολήθηκα ενδελεχώς και στην τηλεοπτική εκπομπή που φέρει τον τίτλο «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ» την οποία δημιουργώ προσωπικά και παρουσιάζω στο -Ελληνικό Τηλεοπτικό Κοινό- καθώς ανέδειξα το ζήτημα σε δύο (2) τηλεοπτικές εκπομπές, στις 16 & 23 Φεβρουαρίου 2020. Όπου και είχα ως καλεσμένους καθ’ ύλην αρμόδια και απολύτως ειδικευμένα πρόσωπα επί του θέματος του Ελληνικού & ευρωπαϊκού ελαιολάδου & των Αμερικάνικων δασμών. Κατόπιν τούτων το παρόν κείμενο κατατίθεται και ως τεκμηρίωση που προκύπτει από την ίδια την κοινωνία και την πραγματική της οικονομία (και όχι την υποθετική).  

Σε πλήρη αντίθεση με όσα θα έχετε διαβάσει στον τύπο, το παρόν κείμενο αναφέρει μόνον ΑΛΗΘΕΙΕΣ αλλά και τεκμηριώνει με αντικειμενικές αποδείξεις όλα όσα καταγράφονται.

 

 ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Αρχή του προβλήματος ήταν στις 6 Οκτωβρίου, 2004 όπου οι ΗΠΑ προσέφυγαν  [Σχετικό 5] στον Διεθνή Οργανισμό Εμπορίου (ΔΟΕ – World trade Organization “WTO”) ενάντιων της Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας και Αγγλίας (τώρα μέλη της ΕΕ) για την ενίσχυση της αεροναυπηγικής τους βιομηχανίας σε κατάχρηση των διεθνών εμπορικών συμφωνιών «General Agreement on Tariffs and Trade 1994 (GATT 1994)» και «Agreement on Subsidies and Countervailing Measures (SCM Agreement)».  Όλα τα σχετικά κείμενα και αποφάσεις του WTO θα βρείτε εδώ [Σχετικό 6].

Αιτία του προβλήματος δηλαδή είναι η διαμάχη μεταξύ Αμερικανικών BOEING και Ευρωπαϊκών AIRBUS, στην οποία ουδεμία ανάμιξη, ή όφελος έχει η Ελλάδα.  Στις 2 Οκτωβρίου 2019 [Σχετικό 7] ο WTO [Σχετικό 8] αποφάνθηκε υπέρ των ΗΠΑ, και πως αυτοί μπορούσαν να επιβάλουν αντίμετρα ύψους 7,5 δις δολαρίων σε ετήσια βάση, όσα δηλαδή έχανε η εθνική τους οικονομία από την παράτυπη υποστήριξη των ευρωπαίων προς την αεροναυπηγική τους βιομηχανία.

Εν αναμονή της ανωτέρω απόφασης, οι ΗΠΑ μέσω του USTR (United Stated Trade Representative) είχαν ήδη εκδώσει πρωτύτερα στις 12 Απριλίου 2019 Κατάλογο [Σχετικό 9] ευρωπαϊκών προϊόντων στα οποία προτίθετο να επιβάλουν δασμός εισαγωγής ύψους από 25% μέχρι και 100% της εμπορικής τους αξίας ώστε να «εισπράξουν τα χαμένα».  Στον Κατάλογο αυτό, συμπεριλαμβάνονταν 425 κωδικοί προϊόντων, συνολικής ετήσιας αξίας εισαγωγών στις ΗΠΑ $21 δισ. δολαρίων, και μεταξύ άλλων ελληνικών προϊόντων εθνικής σημασίας, συμπεριλαμβάνονταν και το ελαιόλαδο (HTC 1509.10.20). Σε διαβούλευση επί του ανωτέρω καταλόγου, που έληξε στις 28 Μαΐου 2019, κατατέθηκαν 648 τεκμηριωμένες παρεμβάσεις  και ως αναμενόμενο, ουδεμία από την Ελλάδα. 

Στη συνέχεια, ο USTR την 5η Ιουλίου, 2019 εξέδωσε Συμπληρωματικό Κατάλογο [Σχετικό 10] που περιελάμβανε 89 επιπλέον προϊόντα συνολικής αξίας ετήσιων εισαγωγών στις ΗΠΑ $4 δισ. Δολαρίων ανεβάζοντας την αξία των εν δυνάμει μέτρων στα $25 δις δολάρια.  Την επίσημη διαβούλευση αναφορικά με τον νέο κατάλογο προϊόντων διαχειρίστηκε η ειδική επιτροπή “Section 301 Committee”, του USTR και έληξε στις τις 12 Αυγούστου 2019.

Με απόφαση του USTR της 9 Οκτωβρίου 2019 [Σχετικό 11], επιβλήθηκαν οι σημερινοί δασμοί εισαγωγής σε Ευρωπαϊκά προϊόντα (δείτε τα προϊόντα στα οποία επιβλήθηκαν Δασμοί εδώ) [Σχετικό 12].  Η ενέργεια αυτή των ΗΠΑ, έπληξε σημαντικά την αγροτική παραγωγή ελαιολάδου της Ισπανίας και δημιούργησε αναταραχές στη διεθνή αγορά ελαιολάδου, ενώ στο απυρόβλητο προς το παρόν βρίσκονται τα Ελληνικά ελαιόλαδα από άποψη επιπλέον δασμών στις ΗΠΑ.  Δείτε εδώ δυο από τα σχετικά δημοσιεύματα που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο αναφορικά με το μέγεθος του προβλήματος στην Ισπανία,

-       Στις 24 Φεβρουαρίου καλούνται οι Ισπανοί ελαιοπαραγωγοί σε διαμαρτηρία για τους Δασμούς Τραμπ. https://www.oliveoiltimes.com/briefs/spains-olive-oil-sector-calls-for-more-protests/80229

-       Μεγάλη ζημιά στους Ισπανούς ελαιοκαλιεργητέ και βιομηχανία ελαιολάδου, οι Δασμοί Τραμπ. https://www.dw.com/en/trump-tariffs-to-hit-spains-olive-industry-in-tough-times/a-50745362

ενώ αντίστοιχο πρόβλημα είχαν και οι μαύρες ελιές Ισπανίας στο παρελθόν [Σχετικό 13].

  

ΤΕΛΕΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

Στις 12 Δεκεμβρίου, 2019 το U.S. Trade Representative (USTR) [Σχετικό 14] εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ότι προβαίνει σε διαδικασία αξιολόγησης των μέχρι σήμερα μέτρων αναφορικά με την υπόθεση BOEING-AIRBUS και επομένως προσκαλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη αιτιολογημένα να προτείνουν:

(i)    Εάν κρίνεται σκόπιμη η διατήρηση των υφιστάμενων μέτρων ή αύξηση αυτών για συγκεκριμένα προϊόντα ή/και ευρωπαϊκές χώρες που μέχρι σήμερα δεν επηρεάζονται.

(ii) Εάν η διατήρηση ή αύξηση των δασμών σε κάποια ευρωπαϊκά προϊόντα ή/και χώρες θα προκαλούσαν δυσανάλογη οικονομική και εμπορική επιβάρυνση σε επιχειρήσεις και καταναλωτές των ΗΠΑ, γεγονός που επικυρώνει την αφοσίωση της κυβέρνησης TRUMP στην Αμερικανική οικονομία και πολίτες.

Το αποτέλεσμα της διερεύνησης αυτής θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση των υφιστάμενων δασμών από 25% σε 100%, ή ακόμα να εισάγει σε καθεστώς δασμών και το Ελληνικό τυποποιημένοι ελαιόλαδο που μέχρι σήμερα μαζί με το ιταλικό απολάμβανε «ασυλίας».

25.624 τεκμηριωμένες προτάσεις έλαβε το USTR [Σχετικό 15] (είκοσι πέντε χιλιάδες εξακόσιες είκοσι τέσσερεις) ενώ ΟΥΔΕΜΙΑ ήταν από Ελλάδα. Τεκμηριωμένη ένσταση συνολικά για τα ευρωπαϊκά ελαιόλαδα επέβαλε συνεργατικά μια και μοναδική ελληνική εταιρεία μέσω του Συνδέσμου Εισαγωγέων Ελαιολάδου στις ΗΠΑ στις 13 Ιανουαρίου, 2020 (ΝΑΟΟΑ δείτε εδώ το κείμενο [Σχετικό 16] στον οποίο είναι και ενεργό μέλος. Το συνολικό ιστορικό των διαβουλεύσεων επί του θέματος Δασμών μπορείτε να το δείτε εδώ [Σχετικό 17].

Ο δε ΝΑΟΟΑ μας ενημερώνει πως στις 26 Δεκεμβρίου, 2019 απέστειλε επιστολή προς τον ελληνικό Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), ώστε να ενισχύσει τον αγώνα έναντι των δασμών για το ευρωπαϊκό ελαιόλαδο.  Σημειωτέο είναι πως ο ΝΑΟΟΑ συνεργάζεται με το γνωστό δικηγορικό γραφείο ΗΠΑ AKIN GUMP και έχει ξοδέψει περίπου 200.000 δολάρια σε υπηρεσίες, δημοσιεύσεις, τηλεοπτικές παρουσιάσεις και γενικότερα στον αγώνα διαμόρφωσης θετικής γνώμης για το ευρωπαϊκό ελαιόλαδο από το αμερικανικό κοινό.  Μέχρι και σήμερα, μας ενημερώνει ο Josef Profaci Πρόεδρος του ΝΑΟΟΑ, «ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει από ΣΕΒΙΤΕΛ»!

Με την απόφαση του USTR [Σχετικό 18] στις 14/2/2020, παραμένουν ως έχουν οι επιπλέον δασμοί εισαγωγής ύψους 25% σε ελαιόλαδο από την Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία που εισάγονται στις ΗΠΑ σε συσκευασία κάτω των 18 κιλών, ενώ το Ελληνικό ελαιόλαδο βρίσκεται ακόμα στο απυρόβλητο.   Επομένως για λίγο ακόμα καιρό μπορούν οι ελαιοπαραγωγοί και εξαγωγείς της χώρας να πάρουν μια βαθιά ανάσα.  Σχετική απόφαση δείτε εδώ [Σχετικό 19].

Τι κάνουν όμως οι δικοί μας Αρμόδιοι Φορείς - Σημειώστε τις ημερομηνίες κάτωθι – θα εκπλαγείτε !

Ο ΣΕΒΙΤΕΛ βέβαια «εργάστηκε πυρετωδώς» επί του θέματος και στις 12 Φεβρουαρίου, 2020 όπως προβάλει το olivenews (δείτε εδώ [Σχετικό 20] μαζί με τους συνεργαζόμενους με αυτόν φορείς του ελαιοκομικού τομέα, Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ) και Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε),  συνυπέγραψαν και απέστειλαν επιστολή προς τον υπουργό ΑΑ&Τροφίμων, Μάκη Βορίδη που «περιγράφει σε αδρές γραμμές το ιστορικό της υπόθεσης και ποια είναι η τρέχουσα επικαιρότητα, θεωρώντας μάλλον πως ο Υπουργός και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δεν παρακολουθούν επαρκώς το θέμα και επομένως δεν είναι ενήμεροι για τα τρέχοντα θέματα.

Μια ημέρα μετά την ανωτέρω επιστολή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης συναντήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2020 με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ και του έθεσε το ζήτημα των αμερικανικών δασμών επί των Ελληνικών προϊόντων και ειδικότερα πως να διατηρηθεί η εξαίρεση του ελαιολάδου και των βρώσιμων ελιών από αυτούς, αλλά και να προστεθεί στην εξαίρεση η κομπόστα ροδάκινο και τα κατεψυγμένα κεράσια (δείτε εδώ σχετικό Δελτίο Τύπου ΥΠΑΑΤ [Σχετικό 21].

Και αμέσως μετά, στις 14 Φεβρουαρίου 2020 (δυο ημέρες μετά την συνομιλία Βορίδη Πάιατ), το USTR βγάζει την απόφαση περί διατήρηση του καθεστώτος δασμών λίγο-πολύ ως έχει, δίχως να επηρεάζεται το Ελληνικό ελαιόλαδο.

Έρχεται δε αμέσως στις 17 Φεβρουαρίου 2020 το Υπουργείο Εξωτερικών να προλάβει το ΥΠΑΑΤ και να δρέψει στέφανα μέσω ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ [Σχετικό 2] που γράφει μεταξύ άλλων πως «Η Ελληνική κυβέρνηση με συντονισμένες προσπάθειες των συναρμόδιων Υπουργών  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και του Υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, έφερε το θέμα στο ψηλότερο επίπεδο διαπραγμάτευσης, με διμερείς απευθείας επαφές και πέτυχε η εξαίρεση που ίσχυε από τον Οκτώβριο του 2019 να διατηρηθεί και με την νέα αναθεώρηση».

Όποιος από εμάς έχει έστω και λίγη λογική, καταλαβαίνει από τα ανωτέρω πως ΟΥΔΕΙΣ τους είχε ιδέα για το θέμα, και πως δεν ήξεραν καν την ημερομηνία ανακοίνωσης της σχετικής απόφασης από USTR που τελικά ήταν η 14/2/2020. 

Όμως, και πάλι μας ξαφνιάζουν όλοι, διότι αμέσως μετά στις 18 Φεβρουαρίου, 2020 ο ΥΠΑΑΤ συναντήθηκε με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου [Σχετικό 22] για να εξετάσουν τις δυνατότητες λήψεως μέτρων για την αντιμετώπιση της πολύ χαμηλής τιμής του ελαιολάδου στην Ελλάδα.  Συμφώνησαν δε να εργαστούν από κοινού προκειμένου να εκπονήσουν ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της ελαιοκομίας στην Ελλάδα και πως η επόμενη συζήτηση θα γίνει στις 10 Μαρτίου, 2020.

Τελικά επιδεικνύεται πως μόνο αν κατά τύχη ο «από μηχανής Θεός» επιφέρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, μόνον τότε όλοι τους τρέχουν να ΔΡΕΨΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΟΥΣ.  Ας ελπίσουμε πως όλα τα Εθνικά μας θέματα δεν θα αντιμετωπίζονται κατ’ αυτό τον τρόπο.

 

ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ

Η νέα «μόδα» της πολιτικής των ΔΑΣΜΩΝ δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας και προβληματισμού το διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.  O Διεθνής Οργανισμός Εμπορίου (WTO) [Σχετικό 23] σε έκφραση ανησυχίας, ανακοίνωσε την μείωση αρχικής του πρόβλεψης για την αύξηση του όγκου παγκόσμιου εμπορίου τόσο για το 2019 όσο και το 2020, λόγω των νέων αυτών εξελίξεων!

Η αρχική εξαίρεση Ιταλίας και Ελλάδος για επιβολή δασμών σε τυποποιημένο ελαιόλαδο, ΔΕΝ μπορεί να θεωρηθεί ως πολιτική επιτυχία και μάλιστα στοιχειοθετεί την παντελή αδράνεια όλων των φορέων ελαιοκομικού τομέα που τώρα ζητούν να συγγράψουν από κοινού με το ΥΠΑΑΤ στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της ελαιοκομίας στην Ελλάδα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η κατάληξη του εγχειρήματος αυτού θα καταλήξει σε παταγώδη αποτυχία, όπως ακριβώς και οι ενέργειες των εμπλεκομένων που μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση.

Όλοι όσοι πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν το Ελληνικό ελαιόλαδα αλλά και άλλα προϊόντα ώστε να μην τους επιβληθούν δασμοί εισαγωγής στις ΗΠΑ σε μελλοντική αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας μέτρων από τον USTR, θα πρέπει να προβούν στις κάτωθι ενέργειες:

 1. Σύνδεσμοι, συνεταιρισμοί, και εν γένει οργανώσεις που αντιπροσωπεύουν προϊόντα που θίγονται (κρασί, τυρί, λάδι, ελιές, κλπ.), και επιθυμούν να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά των ΗΠΑ, να ενημερώσουν τα μέλη τους Επιμελητήρια, Περιφέρεια, Υπουργείο, κλπ. και να προβούν άμεσα σε σειρά ενεργειών όπως ο ΝΑΟΟΑ για το ελαιόλαδο.  Ενδεικτικά ενέργειες όπως:

-       την επένδυση σε εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο των ΗΠΑ για υποστήριξη των θέσεών τους,

-       δημιουργία επικοινωνιακού υλικού που να στηρίζει τις θέσεις τους και προβολή σε Αμερικανικά δίκτυα τηλεόρασης, περιοδικά, και ηλεκτρονικό τύπο,

-       υποβολή τεκμηριωμένων ενστάσεων κάθε φορά που ο USTR προβαίνει σε διαβούλευση επί της υποβολής νέων δασμών ή τροποποίησης υφιστάμενων.

2. Έλληνες εξαγωγείς, να επικοινωνήσουν άμεσα και ενημερώσουν πελάτες τους στις ΗΠΑ, ώστε αυτοί με τη σειρά τους να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες όπως η ενημέρωση καταναλωτών, η νομική αντιπροσώπευση, παρουσία σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, και ειδικότερα, άσκηση επιρροής σε μέλη του Κογκρέσου της περιοχής τους ώστε να υποστηρίξουν τα εν λόγω Ελληνικά προϊόντα που προμηθεύονται.

3. Κρατικοί φορείς που θέλουν να επαινούνται για την πρόσφατη εξαίρεση της Ελλάδας από το καθεστώς δασμών ΤΡΑΜΠ [Σχετικό 24], να συνθέσουν μια μόνιμη επιτροπή και να έλθουν σε επαφή με φορείς όπως ο ΝΑΟΟΑ ώστε να συνδράμουν από κοινού στο έργο της εξαίρεσης ευρωπαϊκών -και Ελληνικών- ελαιολάδων.

4. Η εν λόγω επιτροπή να ενημερώνει έγκαιρα και υπεύθυνα κάθε επιχείρηση που εξάγει στις ΗΠΑ (ή αντιπροσωπευτικό τους όργανο) αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις αλλά και να κατευθύνει αυτές ώστε να αποφέρουν πραγματικό υποστηρικτικό έργο.

5. Ελαιοκομικοί φορείς όπως  ΣΕΒΙΤΕΛ, ΕΔΟΕ και 4Ε επιβάλλεται να είναι μέλη στον ΝΑΟΟΑ ΗΠΑ.

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η επιστολή αυτή γράφηκε ως αποτέλεσμα έργου της επιστημονικής ομάδας υποστήριξης του κόμματος «ΘΕΣΜΟΣ» και της τηλεοπτικής εκπομπής «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ», και ευελπιστεί να αποτελέσει βάση πραγματικής και ουσιαστικής ενημέρωσης κάθε φορέα που θέλει να εισπράττει εύσημα για την μέχρι στιγμής επιτυχή έκβαση στην υπόθεση δασμών ΗΠΑ, αλλά και κάθε επιχειρηματία και παραγωγού που επηρεάστηκε δυσμενώς ή «γλύτωσε παρά τρίχα» από την επιβολή δασμών εισαγωγής των προϊόντων του στις ΗΠΑ.

Επίσης, ευελπιστεί να αποτελέσει πρότυπο προς κάθε οργάνωση ή φορέα που θέλει να αποτελέσει συνομιλητή του κράτους εκπροσωπώντας την τύχη, το μέλλον αλλά και την ευρωστία των παραγωγών και επιχειρηματιών μας, που το μόνο που είχαν να προτείνουν στον ΥΠΑΑΤ ήταν να τους δοθούν επιπλέον χρήματα ώστε:

  1. Να μελετήσουν και καταρτίσουν Στρατηγικό Σχέδιο για την ανάπτυξη της ελαιοκομίας στην Ελλάδα, πράγμα που η καταστατική τους λειτουργία και λόγος ύπαρξης θα έπρεπε να τους είχε ευαισθητοποιήσει να πράξουν μέχρι τώρα.

  2. Να τους δοθούν χρήματα για την ενίσχυση προωθητικών δράσεων και τη στήριξη της εμπορευσιμότητας του ελαιολάδου [Σχετικό 25], πράγμα που κάνουν τόσα χρόνια δαπανώντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους, δίχως όραμα και καινοτομία.

 

 Μετά Τιμής,

Ο Πρόεδρος του κόμματος «ΘΕΣΜΟΣ», που δημιούργησε, επιμελείται, επικοινωνεί, παράγει, εκτελεί και παρουσιάζει,  την εκπομπή «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ»,

ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ

1)     https://www.olivenews.gr/el/25649/agora-times/elaiki-politiki/enotiki-paremvasi-toy-ellinikoy-elaioladoy-gia-toys-dasmoys-tramp/

2)     https://www.mfa.gr/epikairotita/diloseis-omilies/exairese-ellenikon-proionton-apo-to-kathestos-amerikanikon-dasmon-sten-ee.html

3)     https://www.youtube.com/watch?v=0Ifiz6_mq8k&t=4s

4)     https://www.youtube.com/watch?v=imfzl-KLuFI&t=5s

5)     https://www.wto.org/english/tratop_e/dispu_e/cases_e/ds316_e.htm

6)     https://www.wto.org/english/tratop_e/dispu_e/cases_e/ds316_e.htm

7)     https://www.wto.org/english/tratop_e/dispu_e/cases_e/ds316_e.htm

8)     https://www.wto.org/english/news_e/news19_e/dsb_14oct19_e.htm

9)     https://ustr.gov/sites/default/files/enforcement/301Investigations/Preliminary_Product_List.pdf

10)  https://ustr.gov/sites/default/files/enforcement/301Investigations/Notice_for_Additional_Products.pdf

11)  https://ustr.gov/about-us/policy-offices/press-office/press-releases/2019/october/us-wins-75-billion-award-airbus

12)  https://ustr.gov/sites/default/files/enforcement/301Investigations/Notice_of_Determination_and_Action_Pursuant_to_Section_301-Large_Civil_Aircraft_Dispute.pdf

13)  https://www.oliveoiltimes.com/business/spanish-olive-exports-to-us-plummet-since-tariffs-imposed/68282

14)  https://ustr.gov/sites/default/files/enforcement/301Investigations/Review_of_Action_Enforcement_of_U.S._WTO_Rights_in_Large_Civil_Aircraft_Dispute.pdf

15)  https://beta.regulations.gov/document/USTR-2019-0003-2518

16)  http://naooa.wildapricot.org/resources/Documents/NAOOA%20USTR%20Comments%201-13-20%20Final.pdf

17)  https://beta.regulations.gov/docket/USTR-2019-0003/document

18)  https://ustr.gov/about-us/policy-offices/press-office/press-releases/2020/february/ustr-revises-75-billion-award-implementation-against-eu-airbus-case

19)  https://ustr.gov/sites/default/files/enforcement/301Investigations/Notice_of_Modification_of_Section_301_Action_Enforcement_of_U.S._WTO_Rights_in_Large_Civil_Aircraft_Dispute.pdf

20)  https://www.olivenews.gr/el/25649/agora-times/elaiki-politiki/enotiki-paremvasi-toy-ellinikoy-elaioladoy-gia-toys-dasmoys-tramp/

21)  http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/9566-dt140220

22)  http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/9577-dt190220

23)  https://www.wto.org/english/news_e/pres19_e/pr840_e.htm

24)  https://www.oliveoiltimes.com/briefs/greek-olive-oil-gets-new-exemption-from-us-tariffs/80302

25)  https://www.ypaithros.gr/stratigiko-sxedio-elaiokomia-bazoun-skaria-ypaat-diepaggelmatiki-elaioladou/

 

 

 

Εκτύπωση
Nov 21

… «Στην Ευελπίδων, στις Αξιωματικές Αστυνομικές και άλλες Σχολές, αναλαμβάνουν πρότζεκτ διδακτικής ή σεμιναριακής εκφράσεως σχισματικοί του ΟΧΙ του ‘40, δήθεν γεωπολιτικοί ή γεωστρατηγικοί αναλυτές, blogger και σεκιουριτάδες ;» ...

Τι κι’ αν, το σύμβολο των Ευέλπιδων, κοσμείται, με το ρητό, «Άρχεσθαι Μαθών Άρχειν Επιστήσει», του Αθηναίου Νομοθέτη και Φιλοσόφου Σόλωνα ;
(σ.σ.1: Ευτυχώς που ο Καποδίστριας στο σύμβολο των Ευέλπιδων δεν έθεσε κάποιο ρητό, του επιληπτικού* Βοναπάρτη, και έμεινε μόνο, στον προσωπικό του θαυμασμό για την Γαλλική Πολυτεχνική Σχολή/École Polytechnique, δημιούργημα του ή και αλλιώς Ναπολέοντα Α΄ ... τον οποίο θαυμασμό του, βέβαια, τον έθεσε ως πρότυπο ... ή ακόμη-ακόμη -αν προτιμάτε- ευτυχώς, που δεν, έθεσε, στο σύμβολο, κάποιο ρητό, του Βαυαρού Συνταγματάρχη -Καρλ Βίλχελμ Φον Χάιντεκ- με τον οποίο «είχε μείνει» στα απολύτως τυπικά, και λόγω των «τυπικών», του ανέθεσε, απλά, την εποπτεία, της συγκρότησης και οργάνωσης της Σχολής των Ευελπίδων ... για φανταστείτε το ! ! ! ...

σ.σ.2: Προφανώς ο Καποδίστριας αγνοούσε και μάλλον αγνοούσε επιδεικτικά ή και ανιστόρητα, ή «άδολα»  …

 • την μελέτη του 1579 "De iure regni apud Scotos" του Σκωτσέζου ιστορικού και λόγιου Τζωρτζ Μπιουκάναν
 • ή την μελέτη του 1580 "Des Cannibals" του Γάλλου λόγιου Μισέλ ντε Μονταίνι/Michel de Montaigne
 • ή  δεν είχε ακούσει για τον αριστουργηματικό πίνακα του 1814 με τον τίτλο "Thermopyles" του Γάλλου και εδώ ζωγράφου Ζακ Λουί Νταβίντ/Jacques Louis David
 • ή δεν είχε ακούσει, για τον, Βασιλιά των Θεών, των Φαραώ και των Ανθρώπων, που γεννήθηκε στην Πέλλα και πέθανε στην Βαβυλωνία και που λεγόταν και λέγεται, Αλέξανδρος … και ούτε είχε δει φυσικά τοιχογραφίες του που σώθηκαν, ακόμη και στην Πομπηία … )

  

Τι κι’ αν, επιτάσσει, μέσω του εμβλήματός της, η Σχολή της Αστυνομίας, τους Αξιωματικούς της, να κάνουν κτήμα τους, την Αριστοτέλειο Ρήση, «Επίστασθαι καί Δύνασθαι Άρχειν καί Άρχεσθαι» ;

 

Ε ά ν λοιπόν και ε φ ό σ ο ν, συμβαίνει, να διδάσκουν μέσω επιτελείων (της  επιδοτούμενης από κοινοτικά/εθνικά ή άλλα κονδύλια, ιδιωτικής τους μπίζνας) τους  ή να παραθέτουν «εκπαιδευτικά» επιδοτούμενα  προγράμματα, τυχάρπαστοι -ελληνόφωνοι- και όχι Έλληνες, ακόμη και  στις, μεγαλύτερες σχολές, του Στρατού και των Ενστόλων μας (από εδώ πρέπει να αφαιρεθούν οι «ένστολοι/άστολοι» της ΕΥΠ ή ΚΥΠ ή μυστικής ασφαλείας ή προσωπικής ασφαλείας ή όπως αλλιώς λέγονται … οι οποίοι ενδεχόμενα και να  «εδικαιούντο» τέτοια πρότζεκ … αλλά ετυμολογικά δεν εδικαιούντο να περιλαμβάνονται , στις σχολές, που έχουν Εθνική Στολή ) αλλά και σε «κρατικά» Α.Ε.Ι. όπου διδάσκονται, η Ιστορία,  η Φιλοσοφία, η Πολιτική Επιστήμη, οι Επιστήμες  Εν’ Γένει Του Ανθρώπου όπως τις λένε.       

Τ ό τ ε, οι ακαμάτηδες, της άποψης, και του πρότζεκτ, πως, η Ελλάδα δεν πρέπει να γιορτάζει το ΟΧΙ του ’40, γιατί δεν ήταν τελική νίκη αλλά νίκη έναρξης του πολέμου … είναι λογικό να βρίσκουν προσοδοφόρο έδαφος !  

Τ ό τ ε, ως ΑΧΑΪΡΕΥΤΟΙ, θα ακούμε για πολλά χρόνια, ακόμη, το : «Ψωμί για την Παιδεία και για την του λαού δίπολη αδυναμία» και, ό χ ι, το, ακάματο, «Ψωμί από την Εργασία» ... !

Από το οποίο, ακάματο, της Εργασίας, έρχεται -και η συνώνυμη με την Ελλάδα- Ελευθερία, και η Διαιώνιση και η Ανάπτυξη, αρχών, αξιών και οικονομιών …

 

Κι ήταν παλιά στο Πάντειο, το πρυτανικό σκάνδαλο, με την -κατακόκκινη- Φεράρι (ωσάν σημειολογικής σημασίας μήνυμα και ταυτόχρονης δήλωσης  υποτέλειας, «ελέω χρώματος», ταυτόσημου με την πορφύρα, που το συναντάμε, σε άλλες εθνικές σημαίες, τις οποίες «ασπαζόμαστε» τυφλά, για να μας κουμαντάρουν δίκαια και με το αζημίωτο, στην «εκπαιδευτική» και «προσωπική μας» φύση  …)

Κι ήταν παλιά στο Αριστοτέλειο, το σκάνδαλο, με τις αναθέσεις ημερήσιων φυλάξεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σε εταιρείες «σεκιούριτι», αλλά και τα νεότερα εκατομμυρίων ευρώ σκάνδαλα, όπως αυτό με το «φαγοπότι» της διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), και πόσα άλλα τέτοια !

 

Κι αν τα σκάνδαλα αυτά, που είναι οικονομικά, μπορούν, να ισοσκελιστούν, με την, δήμευση και εκποίηση, της περιουσίας των εμπλεκόμενων, προς αποζημίωση του Κράτους, ή ακόμη-ακόμη με την τοποθέτηση, των εμπλεκόμενων καθηγητών και των λοιπών προσώπων, ως εσώκλειστους σε τσίρκο, 24ωρης λειτουργίας, με συνεχόμενα «διασκεδαστικά» για το κοινό προγράμματα, όπου οι εσώκλειστοι ως μαϊμούδες θα προβάλουν τα κάλλη τους, και το, επί εισιτηρίου υπέρ του κράτους, κοινό, να μπορεί να τους χειροκροτεί … και να τους δακτυλοδείχνει προς αποφυγή …       

 

Είναι και εκείνα τα σκάνδαλα, όμως, που δεν ισοσκελίζονται, όπως αυτά, που συντελούνται, σε βάρος της Ιστορίας της Ελλάδος μέσα στην ίδια την Ελλάδα, αυτά που αλλοιώνουν την σημασία των ποτισμένων, με, Αίμα Νικών Μας, που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα και που διδάσκονται από αυτή, ως σημεία αναφοράς !

Ένα από αυτά, είναι, καί, η παραποίηση, του Έπους του ’40, από ανθρώπους μάλιστα, που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στις Ανώτατες Σχολές Άμυνας και Ασφάλειας της Χώρας (αναλαμβάνοντας εντός αλλά και εκτός αυτών επιδοτούμενα πρότζεκτ, οριζόμενα ως, εκπαιδευτικά ή σεμιναριακά, ή χρησιμοποιώντας μέρος του διδακτικού προσωπικού αυτών, ως εξωτερικούς συνεργάτες τους ή με κατ’ αποκοπή έργο, στις με επιδότηση πάλι ιδρυμένες εταιρείες τους, που έχουν ως αντικείμενο εργασιών την παροχή υπηρεσιών φύλαξης -συνήθως υψηλών προσώπων- ή την παροχή ενημερωτικών πληροφοριών ή και επικαιρότητος, μέσω ηλεκτρονικών εφημερίδων/site/blogs κτλ) είτε γιατί προέρχονται από αυτές, είτε από παρεμφερείς εξωχώριες, και έχουν ως κοινό, την συμμετοχή ή την συμβολή τους, σε διαχείριση πραγματικών περιστατικών κρίσεως/ων, κατά την διάρκεια της ενεργής υπηρεσίας τους σε σώμα (ανεξαρτήτως θετικής ή αρνητικής ή «ουδέτερης» έκβασης του περιστατικού/ων που συμμετείχαν ή συμβάλλανε) είτε έχουν ως κοινό, τις, «εκπαιδευτικές» καταβολές τους σε φιλολογικά (σπουδαστικό απλό ή και διδακτορικό) καθαρά επίπεδο, οι οποίες, τους «ειδικεύουν» ή τους αναγορεύουν, σε συμβούλους ασφάλειας ή σε αναλυτές δεδομένων, που σχετίζονται, με την γεωπολιτική, την γεωστρατηγική ή «άλλα» … !   

 

Αυτοί λοιπόν οι (επικοινωνούμενοι εντέχνως) μεγαλοσχήμονες κύριοι, οι αναλυτές «ειδικευμένοι», ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λένε, πως, το ΟΧΙ του ’40 (το Ελληνικό Έπος δηλαδή) κακώς γιορτάζεται, μιας και αυτό ήταν στην αρχή του Β’ Π.Π., έναν πόλεμο στον οποίο κατ’ αυτούς η Ελλάδα νικήθηκε … !

 

Είναι έτσι τα πράγματα ;ας τα βάλουμε σε τάξη, σε σειρά τα δεδομένα, ως όφειλαν να κάνουν και που όμως δεν έκαναν, αυτοί, οι «επικοινωνούμενοι» στον απλό λαό, ως μέγιστοι γνωστικοί αναλυτές, ως και μεγάλοι, ως και αλάνθαστοι εκφραστές …

Σε τάξη λοιπόν, σε σειρά, παράγραφος 1 από 3 :

1ον: Ο Β’ Π.Π. που τέλειωσε το 1945, είχε ξεκινήσει στην Ασία το 1937, και επεκτάθηκε επίσημα το 1939 και στην Ευρώπη !

2ον: Η Ελληνική Νίκη (που είναι διπλή κατά της Ιταλίας και κατά της Αλβανίας κράτη τα οποία εκείνη την στιγμή έπρεπε να προσαρτηθούν στην Ελληνική Επικράτεια, πράγμα για το οποίο διαφώνησε η Ρωσία …σε συνέχεια του ΟΧΙ ’40, τελεσφόρησε, το 1941 (!), άρα έλαβε χώρα στην μέση ακριβώς του οκταετούς πολέμου και όχι στην αρχή του, όπως, οι «επικοινωνούμενοι» στον λαό, «αναλυτές» μας λένε …  

Σε τάξη λοιπόν, σε σειρά, παράγραφος 2 από 3 :

Η νίκη αυτή των Ελλήνων, κατά των Ιταλών και των Αλβανών, επηρέασε την έκβαση, ολόκληρου, του Β’.Π. Πολέμου και όχι μέρος αυτού ! Ανύψωσε δε το ηθικό -όλων των λαών- στην σκλαβωμένη Ευρώπη (και όχι μόνο) οι οποίοι είχαν παραδοθεί αμαχητί !

Η νίκη αυτή λοιπόν των Ελλήνων χαρακτηρίζεται (στρατηγική από τους διεθνείς γεωπολιτικούς, γεωστρατηγικούς και πάσης άλλης φύσης αναλυτές …) και, ως, η μεγαλύτερη νίκη κατά την διάρκεια του Β’.Π.Π., καθώς είναι αυτή που έδωσε και το όραμα της λήξης του (το ότι οι Γερμανοί κατέλαβαν Ελληνικά πόστα και διέπραξαν ολοκαυτώματα, είναι ένα άλλης τάξης ζήτημα και προϊόν διπλωματίας και αυτή η διπλωματία «αρίστευσε» κατά την διάρκεια του Β’. Π.Π. και εδώ είναι να απορεί κανείς, με τους «επικοινωνούμενους» αναλυτές, και είναι να απορεί εντόνως μαζί τους καθώς καίριο σπουδαστικό τους μάθημα, είναι και αυτό, της κατανόησης της διπλωματίας …) και αυτή που, ουσιαστικά, τον έληξε !

Σε τάξη λοιπόν, σε σειρά, παράγραφος 3 από 3 :

Ο Β’. Π.Π., στιγμάτισε την ανθρωπότητα με τα εγκλήματα κατά αυτής και ήταν ένας πόλεμος διπλωματίας, που ξεκίνησε από την διαμάχη, της Ιαπωνίας με την Κίνα, και που μετά προστεθήκαν και άλλες διαμάχες, που απαρτίστηκε από πολλά σύμφωνα, όπως αυτό που υπεγράφει, μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας, για μη μεταξύ τους επίθεση, το λεγόμενο και «Γερμανοσοβιετικό σύμφωνο μη επίθεσης και αιώνιας φιλίας …» το οποίο δεν είχε φόντο μόνο την Πολωνία, αν και στο αρχικό τους «κάδρο» αυτό ήταν το φανερό, είχε φόντο και πολλά άλλα, τα οποία έκαναν την ανθρωπότητα λυγίσει από τα ολοκαυτώματα και ταυτόχρονα να απολέσει (κύριοι συμμετέχοντες ή και εμπνευστές) όλους τους οικονομικούς της πόρους, τις βιομηχανικές και επιστημονικές της ικανότητες, υπέρ δήθεν, μιας, παγκόσμιας προσπάθειας, η οποία το μόνο που «κατάφερε» ήταν να εξαλείψει την διάκριση μεταξύ των πολιτικών και των στρατιωτικών πόρων, καθώς σχεδόν, εξομοίωσε την πολιτική διπλωματία με το χάος του «απόλυτου πολέμου» (έτσι ονομάστηκε και αλλιώς ο Β’. Π.Π.), που και εδώ ένας  άνθρωπος (αν και αρχικά ήταν περισσότεροι όπως μας βεβαιώνει και ένα από τα κυρίως σύμφωνα), ανίατος σε νου και σώμα, ωσάν άλλος επιληπτικός* …, πίστεψε πως μπορούσε να εξομοιώσει και να συνθλίψει, την Ελευθερία, την Λογική, την Γνώση και το Θάρρος, με το απόλυτο τίποτα, της άρρωστης, της πολεμοχαρούς του φύσης και της στρατιωτικής ισχύος, που νόμιζε πως αυτός διέθετε …

Το ότι τελικά δεν τηρήθηκε η έγγραφη Γερμανοσοβιετική φιλία, και το ότι, δήθεν, ο «κόκκινος στρατός» βρήκε χρόνο να ετοιμαστεί (ο οποίος ήταν έτοιμος και άλλη εντολή περίμενε και άλλη έλαβε …), είναι μια θέση, αποκύημα, της ισχυρής «διπλωματίας» που τότε έδρασε !

 

Άλλωστε πως αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός του ότι:

η Γαλλία μπήκε, ως, μια χώρα στον πόλεμο, και βγήκε διπλή, δηλαδή με την Γαλλία του Βισύ που ανήκε στον άξονα και την Ελεύθερη Γαλλία που ανήκε στους συμμάχους !

ή πώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι στους συμμάχους ανήκαν ΗΠΑ και Ρωσία (οι οποίες μετά ξεκίνησαν τον ψυχρό πόλεμο) και μάλιστα ο Φραγκλίνος Ντελάνο Ρούζβελτ και ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, ήταν ηγετικά πρόσωπα μιας ίδιας συμμαχίας … μιας συμμαχίας καταγεγραμμένης ιστορικά, για την οποία, ελληνόφωνοι, στο εσωτερικό της Ελλάδας, διχάζουν, διχοτομούν τους Έλληνες, σε αριστερά και δεξιά μορφώματα, για επτά δεκαετίες τώρα … !

ή πώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι, το 1946, και ενώ οι Σύμμαχοι Αμερικανοί, μας παρέδωσαν τον Μέρτεν των Ολοκαυτωμάτων, να τον δικάσουμε ως εγκληματία πολέμου στην Ελλάδα, «εμείς» τον απελευθερώσαμε και τον αθωώσαμε από τις κατηγορίες, δια μέσω του Έλληνα Στρατιωτικού Προξένου είς το Βερολίνον της εποχής, του κυρίου-κυρίου Ανδρέα Υψηλάντη (γεγονός που έπαιξε τον ρόλο του στην αξίωση μας για τις Πολεμικές Αποζημιώσεις σε βάρος της Γερμανίας, λάβαμε λοιπόν θέση υπέρ του Γερμανού, θέση που υποστήριξε και ο Καραμανλής ο Πρεσβύτερος ως πρωθυπουργός της ΕΡΕ αλλά και της μετέπειτα εποχής ή και Τριανταφυλλίδης ), έτσι απωλέσαμε έως και σήμερα, σε διπλωματικό επίπεδο, αυτό που, μπορούσε να μας φέρει, όφελος χρηματικό και σεβασμό μεταξύ εχθρών και φίλων, και που «πρέσβευε» το πρόσωπο του Μέρτεν (με συγγενή του οποίου είναι νυμφευμένος ο πρωθυπουργός  Όρμπαν της Ουγγαρίας που έχει ιδιαίτερη καταγωγή από το χωριό Μπελογιάννης της χώρας του, που ιδρύθηκε τιμής ένεκεν από ελληνόφωνους, που χθές 20-11, χορήγησε πολιτικό άσυλο στον πρώην πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι … ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το χωριό Αχλάδα της Φλώρινας «;;;» … και που την ΠΓΔΜ, την θέλει, χωρίς το "Πκαι χωρίς το "Γ ", την θέλει αυτούσια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»  …) !

 

Μ’ αυτά και μ’ αυτά λοιπόν, είναι βέβαιον πως η Ελλάς των Ελλήνων και όχι των ελληνοφώνων, κατά τον Β’.Π.Π., Νίκησε τις δυνάμεις του Άξονα, και μάλιστα κυρίευσε επί του στρατού ενός εκ’ των τριών ηγετικών μορφών του άξονα, κυρίευσε -κατά την ένοπλη σύγκρουση-τον στρατό του Ιταλού Μπενίτο Μουσολίνι, γεγονός που δεν επέτρεψε στην τριαρχία των -Αδόλφου Χίτλερ/Μπενίτο Μουσολίνι/Χιροχίτο- (αρχικά ήταν τετραρχία μαζί με τον Στάλιν -βλέπε Γερμανοσοβιετικό σύμφωνο-) να συνεχίσει το έργο της, αυτό της καταστροφής της ανθρωπότητας ... και αυτό είναι επίτευγμα του Ελληνισμού, είναι Γιορτή και ως τέτοια Γιορτάζεται την 28η Οκτωβρίου κάθε έτους !   

Οι ήττες δεν γιορτάζονται και η Ελλάδα έχει πολλές τέτοιες σε διπλωματικό επίπεδο !

Και πώς να μην έχει ήττες όταν τα ρητά του Σόλωνα και του Αριστοτέλη κοσμούν μόνον τα σύμβολα των σχολών της και όχι την ουσία και το πνεύμα τους ! 

Πώς να μην έχει η Ελλάδα διπλωματικές ήττες όταν στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης, βασιλεύουν οι υλιστές καθηγητές και οι ληστές των ιδεών … ;

Όταν στα σώματα ασφάλειας και άμυνας διδάσκουν Μεροβίγγειοι και Φράγκοι  … ;

 

Κι αν ο πολυπολιτισμικός Βαρουφάκης ή και με ένα -ν- δύναται να αποδεχτεί τα δεδομένα μιας συζήτησης μέσω επιχειρημάτων και μπορεί και να μπορεί να ισοσκελίσει την χασούρα της οικονομίας έστω και μέσω του προαναφερόμενου «επί εισιτηρίου τσίρκου» ή και μέσω μιας φαεινής ιδέας κατά την διάρκεια της αναλαμπής, της αυτοκριτικής και των απολογισμών του !

Είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί οι «μη πολυπολιτισμικοί (πράγμα που δεν ήταν ο Αλέξανδρος που τον ευαγγελίζονται και ως πρότυπο)» το ένα -ν- το έχουν πρώτο ή μεσαίο, στα Μεροβίγγεια εθνικιστικά επώνυμά τους, και γιατί προσθέτουν το Αλέξανδρος (κυρίως) στα μικρά τους ;            

Λες και, η Alexanderplatz, επειδή τιτλοφορείται έτσι, είναι Ελληνικός πεζοδρόμος, και όχι Γερμανικός στον οποίο στεγάζεται και η Στάζι … λες και η Στάζι δεν βρίσκεται, στο Παλαιό Ανατολικό Βερολίνο, και πάντα υπάρχει εκεί, και παραμένει ακοίμητη, και σήμερα εκπαιδεύει και σεκιουριτάδες και τους κάνει και «βαφτίσια» … !

Κι έτσι με τα «βαφτίσια» γίνονται όλα καλά ;

Λες και το εκφραστικότατο, σαβά-σαβά (sava-sava) τα κάνει όλα καλά, όταν αυτά δεν είναι, και δεν είναι γιατί η ΜΙΤ δεν τα θέλει σαβά-σαβά, είναι γιατί η ΜΙΤ τα θέλει στραβά-στραβά … και ιδιαίτερα όταν μαζί της η ΜΙΤ θέλει και την KGB … έτσι για βοήθεια …

 

Κι αφού κάποιοι από μας αναρωτηθούν σοβαρά για τα «βαφτίσια» των απολίτιστων (ή και μη ή και χωρίς μη, πολυπολιτισμικών), τότε θα υπερέχουμε, γιατί θα έχουμε αποκτήσει ιδίαν κρίση, και θα έχουμε αποτάξει, την «εκπαιδευόμενη» που μας δημιουργεί -διπλωματικές ήττες- …

Και μέσα από την υπεροχή μας, μάλλον θα κατανοήσουμε, απλές αλήθειες, σύμφωνες με την πολιτιστική κληρονομιά μας, που από μόνη της ξανά, μπορεί να μας οδηγήσει, σε -νέες νίκες- κυρίως διπλωματικές !     

 

Ένα γεγονός της μεγάλης πολιτισμικής μας κληρονομιάς, είναι ότι, ο Αλέξανδρος, από το, αποχαιρετιστήριο των επιγείων άρμα του, καθόλη την διάρκεια του ταξιδιού του, από την Βαβυλώνα ως την Πέλλα, έδειχνε στον Ελληνικό Λαό, Τα Καθαρά Του Χέρια … !   

 

Είμαστε άξιοι, είμαστε ο Λαός Του, ας το επικοινωνήσουμε, εμείς οι Έλληνες, ο Λαός Του …

 

Μετά τιμής,

Για το Πολιτικό Κόμμα «ΘΕΣΜΟΣ»

Ο Πρόεδρός Του

Σπύρος Θ. Αντωνίου

Ελλάς, Τετάρτη 21η Νοεμβρίου 2018

 

* Η επιληψία μια ασθένεια που σήμερα αντιμετωπίζεται ιατρικά και η επιστήμη έχει κάνει σοβαρά βήματα καταπολέμησής της.

σ.σ.: η επιστήμη που καταπολέμησε την ασθένεια αυτή που προσβάλλει σώμα και εγκέφαλο, δεν θα μπορούσε,να κάνει, το παραμικρό ακόμη και σήμερα, με νοσούσες προσωπικότητες, σαν τον Βοναπάρτη, τον Χίτλερ, τον Στάλιν, τον Μουσολίνι και τον Χιροχίτο, απλά γιατί οι περιπτώσεις τους, ήταν ανίατες, και τέτοιες θα ήταν και σήμερα, δηλαδή, ανίατες είς το διηνεκές  …     

Εκτύπωση
Mar 24

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ΘΑ «ΚΥΝΗΓΑ» ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Κ’ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ … -Δ.Τ. 25.03.2019-

Το Αίμα των ΕΛΛΗΝΩΝ Ηρώων θα «κυνηγά» για πάντα και παντού, μέχρι το τέλος της οικουμένης, τον σημερινό ΠτΔ, τον Πρωθυπουργό, και τα λοιπά στηρίγματα τούτης της κυβέρνησης.


Ο ΠτΔ ενώ νομιμοποίησε τις Πρέσπες, ζητά στην Καλαμάτα να ακούσει το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ξακουστή», ταυτόχρονα υπουργοί της κυβερνήσεως που αυτός ο ΠτΔ νομιμοποιεί, «αφιερώνουν» το Ελληνικό Μεγαλεξανδρινό τραγούδι στους Σκοπιανούς, ενώ άλλοι χαρίζουν με δηλώσεις τους εδάφη μας στην Τουρκιά, στην καταχνιά !


Μοιάζει να επιτελούν όλοι μαζί, οι αριστεροδέξιοι, ένα επί χάρτου σχέδιο αποσυντονισμού και αποσύνθεσης των Ελλήνων, όλες αυτές οι ενέργειες μάλλον δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα, αλλά μάλλον καλά προγραμματισμένα και ενορχηστρωμένα, από αυτούς τους ίδιους και μόνο, για να δημιουργήσουν ρήξη, διχόνοια και ανασφάλεια, στην ταλαίπωρη και φτωχή μας κοινωνία, έτσι ώστε να παραμείνουν στην εξουσία μέσω του διχασμού και της πόλωσης.

 

Την ίδια ώρα η οικογενειοκρατούμενη αντιπολίτευση, κάνει πως δεν ακούει και όταν ακούει, λέει, πως, θα τιμήσει τις συμφωνίες της κυβέρνησης ...
Πράγματι αυτό θα κάνει η οικογενειοκρατούμενη (ή του νεποτισμού) αντιπολίτευση, καθώς το ζήτημα των Πρεσπών το άνοιξε, αναίτια, παράλογα και ανυπόστατα, η δική της κυβέρνηση, αυτή της δεκαετίας του ‘90.

 

Τέτοιοι πολιτικοί δεν αξίζουν στους ΕΛΛΗΝΕΣ !

 

Η Δημοκρατία που η Ελλάδα καθιέρωσε στην Ανθρωπότητα, δεν σήμαινε και δεν σημαίνει ούτε οικογενειοκρατία (νεποτισμός), αλλά ούτε και νομενκλατούρα !

 

Το Δέντρο της Λευτεριάς Της Πατρίδας Μας Το Διαιωνίζουν Άνδρες Έλληνες Καί Τά Ελληνόπουλα Που Θ’ Ανδρωθούν Ως  Έλληνες … και όχι προδότες !

 

Χρόνια Πολλά στους Έλληνες απανταχού της Γης !

Δόξα και Τιμή στους Ήρωες της Επετείου της 25ης Mαρτίου του 1821 !

 

Για το Πολιτικό κόμμα «ΘΕΣΜΟΣ»
Το γραφείο τύπου 

Ελλάς, Δευτέρα 25η Μαρτίου 2019

Εκτύπωση
Nov 13

«Αριβέ -Αριβά» είπε σήμερα, η με Μεροβίγγεια καταγωγή, Μarine Le Pen, ενώ εχθές μίλησε για Παριζιάνικη Κλωστοϋφαντουργεία !

Σήμερα ήρθε η ώρα «αριβέ - αριβά» (δηλαδή σε απόδοση είς την Ελληνικήν γλώσσα και κουλτούρα, περίπου, το λες, φτάσαμε σήμερα ή έφτασε η ώρα...) λέει Μarine Le Pen, και με «φόντο» την Συνθήκη Σένγκεν «πυροβολεί» την Ισπανία ! 


Και πολλοί «ελληνόφωνοι/ες» ι ε ρ ά τέρατα (αποψιλωμένα) μορφώσεως και γνώσεων, αλλά και χωρίς ουδεμία ικανότητα κρίσης, εδώ, είς τα «ελληνικά βάθη» του βαρελίσιου πάτου, πανηγυρίζουν ή θα πανηγυρίσουν, όταν ενημερωθούν -λεπτομερώς ή μερικώς ή και καθόλου- για, τις αυτές δηλώσεις, της απογόνου των Μεροβίγγειων με μείξη Φραγκικών φυλών !

Και αν τα «εσωχώρια» ιερά τέρατα, α π ο ψ ι λ ω μ έ ν η ς μορφώσεως ή και κατευθυνόμενης ανθελληνικής ή και απλώς αμορφωσιάς ή και ωχαδερφισμού απλού ή και αυτού (του ωχαδερφισμού) που προκύπτει από την π α ν τ ο γ ν ω σ ί α της αμάθειας (ή και του άκρατου εγωιστικού φουσκώματος ωσάν του παγωνιού και αφού προκύπτει ως τέτοιο, το κρατάμε· πάλι λόγω του εγωισμού του άκρατου και του σαθρού, που δεν μας επιτρέπει να ανοίξουμε τον δρόμο: στο σωστό, στο ορθολογικό και στο άφθαρτο) δεν π α ν η γ υ ρ ί σ ο υ ν για τις σημερινές -και χ θ ε σ ι ν έ ς για την Κλωστοϋφαντουργία ..- Λεπένικες Μεροβίγγειες/Φραγκικές δηλώσεις, άρα τότε γιατί την υποστηρίζουν έως σήμερα ; ή μήπως την υποστηρίζουν (παραβλέποντας το ξεκάθαρο εναντίον της Ελλάδας έργο της) σε ένδειξη συμπάθειας, επειδή, την αποκλήρωσε ο πατέρας της ή επειδή η ίδια η Λεπέν -πολιτικά- έχει στρέψει την κόρη της σε μια άλλη φιλοσοφία ; …

 

Δύο λοιπόν τα θ έ μ α τ α του εικοσιτετραώρου για την λαοπρόβλητη -από μερίδα κατοίκων της Ελλάδας- Μarine Le Pen, το πρώτο έχει να κάνει με την συνθήκη Σένγκεν και το δεύτερο με την «γαλλική» Κλωστοϋφαντουργεία, ας τα προσεγγίσουμε.  

 

Πρώτο θέμα δηλώσεων Μarine Le Pen που έχει να κάνει με την Συνθήκη Σένγκεν : Η Γαλλίδα πολιτικός μέσω των social media, ζητά την κατάργηση της συνθήκης και επιπλήττει (!) την ευρωπαϊκή συνέταιρο Ισπανία (καίτοι η Ισπανία -όπως και η Ιταλία- λειτούργησε με δόλο και σε βάρος της Ελλάδος κατά την θεμελίωση της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής και ιδιαίτερα στους τομείς: των αγροτικών, των γεωργικών, των αλιευτικών αλλά και πλήθους άλλων προϊόντων και υπηρεσιών) μάλλον ξεχνά πως η χώρα της η Γαλλία, μαζί με το Βέλγιο, την Γερμανία, το Λουξεμβούργο (στο οποίο βρίσκεται και η κωμόπολη Σένκεν) και την Ολλανδία, ήταν οι πρώτες χώρες οι οποίες «εφηύραν» την αναγκαιότητα, της αυτής συνθήκης, όπερ και την υπέγραψαν, οι αυτές πέντε χώρες, ως πρωτοπόρες, την 14η Ιουνίου (του μακρινού για όλους τους αναγνώστες του παρόντος ) 1985 ! Δεν βρίσκω λόγους να αναφερθώ, στα ζητούμενα, στις έννοιες, στα νομικά ζητήματα, στα ήθη και στα όσα άλλα, η συνθήκη πρεσβεύει, θα τονίσω όμως την «ελευθεριότητα» στις μετακινήσεις ανθρώπων και στις μεταφορές προϊόντων και υπηρεσιών.

Επιπρόσθετα, μιας και τόνισα την «ελευθεριότητα», να θυμίσω, πως στις τρομοκρατικές ενέργειες, στις ευρωπαϊκές πόλεις, συμμετείχαν ευρωπαίοι πολίτες,  όπως τα αδέλφια Αμπντεσλάμ (τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το Παρίσι) που ήταν Βέλγοι πολίτες, αλλά και τα αδέλφια Μπακράουι (βομβιστές αυτοκτονίας, που αιματοκύλισαν το αεροδρόμιο και σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες) που ήταν Ολλανδοί πολίτες , ή μήπως δεν ήταν Βέλγοι και Ολλανδοί αντίστοιχα ;

Τέλος να θυμίσω ότι πριν από όλα αυτά -των π ρ ο α ν α φ ε ρ ο μ έ ν ω ν τρομοκρατικών ενεργειών- (που δεν ήταν οι μόνες) και που διαδραματίστηκαν στο μέσον της Ελληνικής Μνημονιακής κρίσης, η Ελλάδα ήταν ο φύλακας άγγελος του χώρου Σένγκεν στην Ανατολική Μεσόγειο (λέγε με και μέρος της Μεγαλειώδους και με Αρχές Ελληνικής Αυτοκρατορίας) και -μα και- το 4,3% του ΑΕΠ της (!) πήγαινε σε ετήσια βάση στις κοινές με το ΝΑΤΟ αμυντικές δαπάνες … και εδώ κάποιοι, αντικατέστησαν (στην ουσία), την Ελλάδα «φύλακα-άγγελο» του χώρου Σένκεν, στην Ανατατολική Μεσόγειο, με την Φρόντεξ ή στα Γαλλικά Frontex !

 

Ιστορικά να αναφερθώ ότι υπέρ της υπηρεσίας Frontex, ετάχθησαν κατά καιρούς διάφοροι που ασκούν πολιτική στο όνομα του Ελληνικού Κράτους, όπως ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκλεγμένος ευρωβουλευτής του Σύριζα κος Δημήτρης Παπαδημούλης, αλλά και ο πρώην Υπουργός και δήμαρχος Αθηναίων (όπου η Αθήνα ευημέρησε τόσο κατά την δημαρχία του, όσο ποτέ άλλοτε, ποιος άλλωστε δεν θ υ μ ά τ α ι τα πανάκριβα και υψηλής αισθητικής Χριστουγεννιάτικα δέντρα του, και τα «θρυλικά» αγάλματα σε διάφορες πλατείες, αλλά και τα εμβόλια της υπουργίας του, που «έσωσαν» τον Ελληνικό λαό από τις λοιμώδεις νόσους τις επιδημίες και τις πανδημίες !) της ΝΔ και νυν Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κος Δημήτριος Αβραμόπουλος, και οι δυο αναφερόμενοι δεν είναι οι μόνοι …

 

 

Δεύτερο  θέμα δηλώσεων Μarine Le Pen που έχει να κάνει με την με την «γαλλική» Κλωστοϋφαντουργεία: Η Γαλλίδα πολιτικός πάλι μέσω των social media, χθες, μας λέει πως επισκέφτηκε το απόγευμα στο Παρίσι την expo expo έκθεση και δήλωσε, εκστασιασμένη, πως, οι επιχειρηματίες του made in France πρέπει να υποστηρίζονται, αναλυτικά είπε: έχουν ταλέντο, ιδέες και πεποιθήσεις ! τόνισε πως μια νέα εποχή ξεκινά γι’ αυτούς στα «καινοτόμα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (!)» της υψηλής ποιότητας και που πρέπει να λάβουν (!) διπλώματα ευρεσιτεχνίας, και ετικέτες … made in France ! τέλος η Marine Le Pen επισκέφθηκε χθες το απόγευμα στο Παρίσι στην expo expo και ένα κομμωτήριο -αμιγώς με γαλλική αισθητική- και αφιερωμένο μόνο στους, Γάλλους ηθοποιούς, το οποίο δεν ασχολείται με τρίχες άλλης επαγγελματικής κατηγορίας και σε καμία περίπτωση με «τρίχες» άλλης εθνικότητας !

(προσωπικά πιστεύω πως καινοτόμο ως προϊόν για τους Γάλλους, ιδιαίτερα για τις Γαλλίδες, θα ήταν ένα σαπούνι για τις μασχάλες αρχικά και μετά ένα άλλο για τα υπόλοιπα σημεία του σώματός τους … !)

Κλωστοϋφαντουργία λοιπόν, με Γαλλική στάμπα αναγνώρισης προϊόντος, οι «συνεταίροι μας» στην ευρωπαία ένωση : να θυμίσω στους Γάλλους, πως, Η Ελλάδα από την ε π ο χ ή που το έφερε από την Ασία ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ εδώ, ήταν μια από τις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο (μέσα στην πρώτη δεκάδα) σε παραγωγή βαμβακιού, έως το 2012 (χρονιά που ταυτίζεται με το μέσον -έως σήμερα- της Ελληνικής Μνημονιακής Κρίσης) και ιδιαίτερα στο: Χνουδωτό βαμβάκι (Γοσσύπιον το αδρότριχον - Gossypium hirsutum), που είναι το πιο κοινά καλλιεργούμενο, και δίνει πάνω από το 90% της παγκόσμιας παραγωγής και είναι το μ ο ν α δ ι κ ό είδος που καλλιεργείται στην Ελλάδα.

Ήταν λοιπόν πρώτη η Ελλάδα στο βαμβάκι και σήμερα δεν είναι, ελέω, αρχικά «Ελλήνων Ευρωβολευτών» που υποστήριξαν ψηφίσματα (και για άλλα προϊόντα και διατροφικά αγαθά, όπως, γάλα, λάδι, φέτα, γιαούρτι, πορτοκάλια, πατάτες, κρέας ντόπιο σαν το πρόβειο, ψάρι ντόπιο σαν την τσιπούρα κ.ά.), υ π έ ρ του -μη- τοπικού διαχωρισμού ενώ ο τοπικός διαχωρισμός (που τώρα πλέον και η Γαλλία θέλει), μας διαφοροποιούσε και μας εξειδίκευε,
καθώς διαθέτουμε στα προαναφερόμενα προϊόντα στοιχεία ανωτέρας προέλευσης και ποιότητας, τα οποία ισχυροποιούσαν την Εθνική μας Οικονομία (!) και στην συνέχεια μέσω των «Βολευτών» της Ελληνικής Βουλής, που ψήφισαν και συνεχίζουν να ψηφίζουν, από το 2008 έως σήμερα, νόμους, άρθρα, μνημόνια, μέτρα και σταθμά !

 

 

Ίσως τώρα κάποιος αναγνώστης ή αναγνώστρια α ν α ρ ω τ η θ ε ί, μα φταίει η Marine Le Pen ;

Σίγουρα η Marine Le Pen δεν είναι ο άμεσος υπεύθυνος, όμως, ασκεί μια έξυπνη πολιτική υπέρ της Πατρίδας της, η οποία ζημιώνει, και ζημιώνει και εσκεμμένα αλλά και με δ ό λ ο, την δική μας Πατρίδα, την Ελλάδα μας … !

 

Και η ζ η μ ί α δεν είναι τωρινή σε βάρος της Ελλάδος, έχει ρίζες, παλιές, και αυτές βρίσκονται, στην Μεσαιωνική παραποιημένη και Αναγεννησιακά παραστρατημένη, Γηραιά Ήπειρο …

 

  

   Για το πολιτικό κόμμα «ΘΕΣΜΟΣ»

Ο Πρόεδρος Του

Σπύρος Θ. Αντωνίου

α/α Το Γραφείο Τύπου

 

Ελλάς Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

 

Εκτύπωση

Γίνε

ΜΕΛΟΣ

Ακολούθησε το πολιτικό κόμμα ΘΕΣΜΟΣ και συνέβαλε στις δράσεις του κόμματος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ >>

Κάνε

Δωρεά

Συνείσφερε με το ποσό που επιθυμείς να κάνεις δωρεά στο ΘΕΣΜΟ.

Δωρεα θεσμοσ >>

Μπορώ να

Βοηθήσω

Πιστεύετε ότι μπορείτε
να βοηθήσετε με οποιονδήποτε
τρόπο τον  ΘΕΣΜΟΣ;

`ξεκινηστε εδω >>

Powered by Simple Web Design